Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Εργα οδοποιίας Συνολικού Υψους 6,5 εκ. ευρώ στο Δήμο Γορτυνίας

Την εβδομάδα αυτή πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα και των Δημάρχων Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλου και Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτη Μπούρα (για το 3ο ΕΑΠ).

Στις συσκέψεις αυτές εξετάστηκαν, με την παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της περιφέρειας, τα έργα που εκτελούνται ή είναι υπό κατασκευή στους δύο Δήμους, από διάφορες πηγές χρηματοδότησης (Π.Δ.Ε., Τ.Ε.Ο., Πόροι Ν.Α., ΥΠΕΣ-2009, ΚΑΠ-2010 και 3ο ΕΑΠ).

Η πρώτη αφορούσε ειδικά το πρόβλημα στους Παραλογγούς και έγινε με συμμετοχή γεωλόγων, ώστε να δοθεί οριστική λύση για τον δρόμο Παραλογγοί - Τριπόταμα. Το έργο αυτό απεντάχθηκε τον Δεκέμβριο από το Γ' ΚΠΣ, αλλά είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι έχει πλέον ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Για τον Δήμο Γορτυνίας εγκρίθηκαν και συνεχίζονται έργα οδοποιίας συνολικού ύψους 6.484.159 ευρώ, το σύνολο των έργων που είχαν ενταχθεί στα τεχνικά προγράμματα της Νομαρχίας και σε άλλα προγράμματα. Πρόκειται για 20 έργα, με σημαντικότερο τον δρόμο Παραλογγοί - Τριπόταμα, ύψους 2,4 εκ. ευρώ. Όλα τα έργα, που βρίσκονται είτε στο στάδιο της Μελέτης, είτε της υπογραφής της Σύμβασης, είτε της Εκτέλεσης, έχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις.

Με τη συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου Γορτυνίας είμαστε κοντά στην οριστική λύση για τη σύνδεση με τον άξονα Τρίπολης - Πάτρας στα Τριπόταμα. Οσον αφορά τα υπόλοιπα έργα, εξασφαλίζουμε ότι, κατά την μετάβαση από τον "Καποδίστρια" στον "Καλλικράτη", δέν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις εγκεκριμμένες πιστώσεις.


Γραφείο Τύπου Δημάρχου Γορτυνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog