Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η Αρκαδία ενισχύει τον τουρισμό της

Τέσσερις νέες διαδρομές θα ενώνουν τη φύση με τα μνημεία

Τέσσερις διαδρομές με τις οποίες θα ενωθούν σημεία φυσικού κάλλους κι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην Αρκαδία, φιλοδοξώντας και στοχεύοντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή, παρουσίασε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας.
Η πρώτη διαδρομή αφορά το γύρο του Μαινάλου με σημείο αναφοράς τον αρχιστράτηγο της επανάστασης Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, αφού κεντρικό σημείο θα είναι το σπίτι των Κολοκοτρωναίων στο Λιμποβίσι.
Η δεύτερη διαδρομή αφορά το γύρο του Πάρνωνα, από τη βόρεια ως τη νότια Κυνουρία, μέσω του ορεινού όγκου.
Η τρίτη διαδρομή αφορά το Λύκαιο Όρος συνδέοντας την κορυφή του Λυκαίου με το ναό του Επικούρειου Απόλλωνα και η τέταρτη διαδρομή αφορά την λίμνη του Λάδωνα, όπου θα δημιουργηθούν δύο οδικοί άξονες κυκλώνοντας ουσιαστικά τη λίμνη. Ο πρώτος θα αρχίζει από το Βαλτεσινίκο και θα διέρχεται από τα χωριά Μυγδαλιά, Κυράς Γεφύρι προς τα χωριά Μουριά και Πουρναριά και ο δεύτερος δρόμος θα αρχίζει από τη γέφυρα Θεοκτίστου και θα περνά από την περιοχή Κυράς Γεφύρι, μέχρι Φτεριά και θα φτάνει στο φράγμα του Λάδωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog