Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Η κρίση δεν πτοεί την Καλαμάτα

Πλούσιο πρόγραμμα στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2011

Σωκράτης Μάλαμας, Παντελής Θαλασσινός, Φεστιβάλ Jazz, Συναυλία αφιέρωμα στο Ν. Παπάζογλου, αλλά και γιορτές Αγκινάρας, πατάτας, κρασιού είναι μερικές από τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2011 του Δήμου Καλαμάτας, το πρόγραμμα του οποίου ανακοινώθηκε.
Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2011 ξεκινά στις 27 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 29 Αυγούστου:

Το πρόγραμμα

27 Ιουνίου, 9.00 μ.μ. - Εικαστικό Εργαστήρι - Ομαδική Έκθεση μαθητών Εικαστικού Εργαστηρίου «ΦΑΡΙΣ»
2/7 & 3/7 , 9.00 μ.μ. - Αμφιθέατρο Κάστρου Παραστάσεις της Δημοτικής Σχολής Χορού
5 Ιουλίου, 9.00 μ.μ. Αμφιθέατρο Κάστρου Συναυλία Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας
6 Ιουλίου Σπερχογεία ΜουσικοΧορευτική Εκδήλωση
7-9 Ιουλίου Ιστορικό Κέντρο, πλ. Αμφείας Φεστιβάλ ΜΗΔΕΝ
8 Ιουλίου Λαϊικα Βραδιά jazz/Rock
9 Ιουλίου Μικρομάνη Γιορτή Αγγινάρας
8-13 Ιουλίου Χωριά Ταϋγέτου Μουσική Σύναξη Καλλιτεχνών
11 Ιουλίου Πηγές Παμίσου, Αγιος Φλώρος ΦΑΡΙΣ Βραδιά Jazz/Rock
22-25 Ιουλίου Κάστρο, Πάρκο ΟΣΕ 2° Φεστιβάλ Jazz
21-27 Κάστρο, Δημοτικό Ωδείο Σεμινάριο Φλάουτου Δημοτικού Ωδείου ΦΑΡΙΣ
23-24 Ιουλίου Θούρια / Κεντρική πλατεία Εορταστικό διήμερο με τοπικά εδέσματα, εκδηλώσεις για παιδιά, Εκθεση φωτογραφίας.
28 Ιουλίου Φράγμα Παμίσου, Αρις ΦΑΡΙΣ/Συναυλία με Σωκράτη Μάλαμα
13 Αυγούστου Πάρκο Πηδήματος Δ.Ε Αρφαρών Μουσική με το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι
Προκυμαία Κεντρικού Λιμένα Φιλαρμονική Δήμου Καλαμάτας
Πεζόδρομος Αριστομένους Φιλαρμονική
15 Αυγούστου Πλατύ Ιπποδρομίες
14 , 15 Αυγούστου Αρις Πανηγύρι
19 Αυγούστου Κάστρο Καλαμάτας ΦΑΡΙΣ/Συναυλία με Παντελή Θαλασσινό
20 Αυγούστου Αλαγονία Γιορτή πατάτας
27 Αυγούστου Λαδάς Τοπική Γιορτή κρασιού
29 Αυγούστου Κάστρο ΦΑΡΙΣ/Συναυλία αφιέρωμα στο Ν. Παπάζογλου


Δώρισαν στο Χαμόγελο του Παιδιού το βραβείο τους
Συμμετείχαν σε διαγωνισμό του Επιμελητηρίου εκδίδοντας μία μαθητική εφημερίδα

Σε σε μια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης οι μαθητές του 3ου γυμνασίου Τρίπολης πρόσφεραν το χρηματικό τους βραβείο στο Χαμόγελο του Παιδιού. Τα παιδιά συμμετείχαν σε διαγωνισμό επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, εκδίδοντας μια μαθητική εφημερίδα. Η προσπάθειά τους είχε μεγάλη επιτυχία και μάλιστα απέσπασε το 3ο βραβείο που συνοδευόταν με το ποσό των 723 ευρώ.
Υλοποιώντας την απόφασή τους, αντιπροσωπεία των μαθητών συνοδευόμενοι από το διευθυντή του σχολείου Αργύρη Κόλλια, επισκέφτηκαν τα γραφεία Το Χαμόγελο του παιδιού στην Τρίπολη και πρόσφεραν το χρηματικό τους βραβείο για τις ανάγκες του συλλόγου, που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση και μάχεται για την επιβίωσή του.


Θα λειτουργήσουν εξι τέτοιοι σταθμοί
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς της Τρίπολης

H Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τρίπολης, ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, που υλοποιούνται από το Δήμο.
Θα λειτουργήσουν συνολικά, έξι (6) τέτοιοι σταθμοί. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, ορίζεται η Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011.


Στηρίζει ο δήμος το Λαογραφικό μουσείο Κορίνθου
Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε την εισήγηση


Η Δημοτική Αρχή της Κορίνθου στα πλαίσια στήριξης των φορέων που προάγουν τον πολιτισμό και την διατήρηση της ιστορικής μνήμης της πόλεως και του νομού μας θα συνδράμει το Ι.ΛΜ.Κ. (Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου), προκειμένου να συμβάλλει στην οικονομική στήριξή του. Γι΄ αυτό τον λόγο, εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Κορινθίων και του Ι.Λ.Μ.Κ με διάρκεια τριών ετών και με ετήσια συμβολή του Δήμου που ανέρχεται στο ποσόν των 10.000 € , το οποίο θα καταβληθεί από δημοτικούς πόρους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε την εισήγηση, αναγνωρίζοντας την πρωταρχικής σημασίας συμβολή του ΙΛ.Μ.Κ., στην πολιτιστική εν γένει ζωή της πόλης, λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα τόσο των εκπαιδευτικών της περιοχής όσο και των πολιτών της, σχετικά με τη στήριξη του Ι.Λ.Μ.Κ. για τη συνέχιση της λειτουργίας του.
Η Κόρινθος, απέκτησε το συγκεκριμένο Μουσείο του Νεώτερου Ελληνισμού, το μοναδικό στο είδος του στην Κορινθία, χάρη στην πρωτοβουλία της αείμνηστης Κορινθίας Αλκμήνης Γαρταγάνη-Πετροπούλου. Το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο, έχει κατορθώσει έως σήμερα να λειτουργεί ανελλιπώς, με τη συμπαράσταση του Δήμου Κορινθίων και με χορηγίες ευαισθητοποιημένων πολιτών.
Όλα αυτά τα χρόνια το Ι.ΛΜ.Κ. οργανώνει περιοδικές εκθέσεις, εκδηλώσεις, επιστημονικές ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης όχι μόνο της Κορινθίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, τα οποία παρακολουθούν ετησίως 2500 μαθητές, επιτελώντας με το παραπάνω το σκοπό για τον οποίον ιδρύθηκε.
Παρόλη την ιδιαιτερότητα και την μοναδικότητά του, το Μουσείο αντιμετωπίζει κυρίως εδώ και ένα χρόνο προβλήματα, αδυνατώντας να καλύψει τις πάγιες ανάγκες του, οι οποίες περιλαμβάνουν τους μισθούς ακόμα, των τριών υπαλλήλών του καθώς και την αδυναμία του για την σωστή συντήρηση των Μουσειακών αντικειμένων. Η ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας του θα επιφέρει και την διακοπή των εκπαιδευτικών, επιστημονικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων, με αποτέλεσμα η πολιτιστική απώλεια για την Κόρινθο θα είναι μεγάλη, αφού το Ι.ΛΜ.Κ. διαθέτει μεγάλη επισκεψιμότητα, ευρισκόμενο μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης μας.
Η Δημοτική Αρχή ευελπιστεί ότι με την στήριξη που θα παράσχει στο Μουσείο, θα μπορέσει να συνεχίσει την λειτουργία του, αφού εκτός των άλλων, ευρίσκεται στο κέντρο της πόλης μας όπου ενσωματωμένο στη ζωή της Κορίνθου αποτελεί έναν σημαντικό πόλο έλξης πολιτισμού και μνήμης, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους επισκέπτες.


Επιστροφή στην Καλαμάτα και παρασκήνιο

Οι αγώνες kart επιστρέφουν σε μια από τις πιο όμορφες, φιλόξενες και αγαπητές πίστες kart της χώρας μας, στην Καλαμάτα. Έχοντας φιλοξενήσει πολλούς και θεαματικούς αγώνες στο παρελθόν, τα τελευταία χρόνια η πίστα αυτή δε φιλοξένησε αγώνες.
Οι λόγοι αρκετοί, οι απόψεις ακόμα περισσότερες, σημασία έχει πως τώρα, υπάρχει κοινή θέληση της πίστας και της επιτροπής kart και γίνεται μια νέα αρχή. Δόθηκαν οδηγίες, έγιναν έργα βελτίωσης και η πίστα της Καλαμάτας θα φιλοξενήσει τον 3ο Αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Kart στις 26 Ιουνίου και τον 3ο Αγώνα του Loux Cup μόλις μία εβδομάδα αργότερα, στις 3 Ιουλίου. Οργανωτής και των δύο αγώνων τελικά, μετά την άρνηση της ΑΛΑ να διοργανώσει τον Πρωταθληματικό αγώνα, είναι ο ΑΟΠ από την Πάτρα. Διαβάστε παρακάτω την τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Αθανασέκου για τη διοργάνωση δύο αγώνων μέσα σε δύο εβδομάδες, από έναν οργανωτή.

"Επί προσωπικού...

Πριν από είκοσι περίπου ημέρες και αφού συμφωνήσαμε με τον ΑΟΠ για την διοργάνωση του 3ου Πρωταθληματικού αγώνα στην πίστα της Καλαμάτας, ζήτησα από τον επικεφαλής του ΑΟΠ να προτείνει στους οργανωτές του επάθλου Λούξ την υποστήριξη του αγώνα με την κοινή διοργάνωση του Πρωταθληματικού με τον αντίστοιχο του επάθλου τους ο οποίος είχε προγραμματιστεί για το επόμενο Σαββατοκύριακο στην ίδια πίστα!Οι λόγοι είναι προφανείς. Σε μια χρονιά που η χώρα μας μαστίζεται απο την οικονομική κρίση, σε ένα κύκλο αγώνων κάρτ που οι κατηγορίες Hobby, Εθνική και ΚΖ2 δεν πραγματοποιούνται από την αρχή του χρόνου τι πιο σωστό να υπάρξει υποστήριξη από ένα ιδιωτικό έπαθλο που εκτελείται από αυτές ακριβώς τις κατηγορίες!Η υποστήριξη με κατηγορίες επάθλων σε μεγάλους αγώνες δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού εδώ και πολλά χρόνια γίνεται σε όλες τις πίστες αγώνων κάρτ πολιτισμένων κρατών, με κύριο σκοπό κατ αρχήν την οικονομική ενίσχυση των λεσχών που οργανώνουν τους αγώνες. Αφού ο ΑΟΠ θα διοργάνωνε και τους δύο αγώνες στην ίδια πίστα, τι πιο σωστό από το να επισκεφθεί μια φορά την Καλαμάτα (έξοδα οργάνωσης, διανυκτερεύσεις, αποζημιώσεις κοινών στελεχών κλπ) και να παρουσιάσει ένα αγώνα με 70 και πλέον συμμετοχές, αντί δύο με μοιρασμένες συμμετοχές και εντυπώσεις!Φυσικά οι φίλοι ‘’κρατούντες’’ του ιδιωτικού επάθλου δεν μπήκαν καν στην ευγενή καλοσύνη να μου απαντήσουν κατ ιδίαν για τις προθέσεις τους, αντί αυτού διάβασα σήμερα σε φιλικό ηλεκτρονικό ιστότοπο την πρόθεση τους να επιμείνουν στην οργάνωση της 4ης Ιουλίου αφού έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα των όποιων εταιρειών συμμετέχουν σε αυτούς...Αυτό όμως καταργεί το νόμο της αμφιμονοσήμαντης αντιστοίχισης που πρέπει να υπάρχει σαν προϋπόθεση για να λειτουργεί σωστά μια οικογένεια αγωνιζομένων με κοινούς στόχους. Σε κάθε περίπτωση από τέτοιες κοντόφθαλμες ενέργειες δύο θα είναι οι χαμένοι: το Ελληνικό κάρτ και οι οργανωτές του αγώνα...Ίσως να μη το καταλαβαίνουν αλλά και στα δύο έχουν μερίδιο συμμετοχής !

Δημήτρης Αθανασέκος"

1 σχόλιο:

  1. Ο Δήμος της Κορίνθου στηρίζει το Λαογραφικό Μουσείο...ο Δήμος της Μεγαλόπολης είναι ανίκανος....σε μια τέτοια πόλη να μην υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ..ντροπή σε όλους τους εκλεγμένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog