Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

«Τρίπολη – Καλαμάτα» χωρίς στροφές από το τέλος Σεπτεμβρίου;

Για το δύσκολο και επικίνδυνο τμήμα της εθνικής οδού «Τρίπολης – Καλαμάτας» (τις στροφές της Τσακώνας) έχουμε γράψει πολλές φορές. Είναι το τελευταίο κομμάτι για να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο δρόμο. Όταν συμβεί αυτό, οι δύο πόλεις θα έρθουν πιο κοντά, αφού θα μειωθεί σημαντικά ο χρόνος του ταξιδιού από την Τρίπολη μέχρι την Καλαμάτα, ενώ παράλληλα θα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια για τους οδηγούς, οι οποίοι δεινοπαθούν σήμερα στις στροφές.

Ρεπορτάζ του συναδέλφου Γιάννη Σινάπη στην «Ελευθερία της Καλαμάτας» αναφέρει ότι «στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το πολύπαθο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα με παράκαμψη. Αυτό επιβεβαίωσαν στην "Ε" στελέχη του υπουργείου Υποδομών και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας».

Η παράκαμψη θα είναι μήκους 1.000 περίπου μέτρων και απ’ αυτή θα περνούν όλα τα οχήματα, ακόμα και τα φορτηγά και τα λεωφορεία και όχι μόνο τα Ι.Χ., όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Η λύση της παράκαμψης είναι προσωρινή. Η οριστική λύση είναι μία τοξωτή γέφυρα, στο συγκεκριμένο σημείο.

Από τον Οκτώβριο θα φθάσουν στην περιοχή τα πρώτα κομμάτια της τοξωτής γέφυρας, όπου θα τοποθετούνται στους διαδρόμους εργασίας και θα συγκολλούνται τα επί μέρους τμήματα.
Από τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα και τη δυνατότητα που θα υπάρχει για την εκτέλεση εργασιών, θα εξαρτηθεί ο ακριβής χρόνος ολοκλήρωσης της εντυπωσιακής γέφυρας και παράδοσης ολοκληρωμένου τού υπό ανακατασκευή εθνικού δρόμου.

12 σχόλια:

  1. Μόνο στην Μεγαλόπολη για το χατήρι ορισμένων κανουμε 10 χιλιομετρα επιπλέον για να πάμε στην Τρίπολη.
    Κάθε πρωί που περνάω σαν κλέφτης από τα Περιβόλια και πληρώνω κανονικά διόδια καταλαβαίνω σε τι μπουρδελο πόλη ζούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kai poy eisai akoma.oyte to 2015 den ua exei syndesi h poli

      Διαγραφή
    2. φιλε κανουμε 10 χιλιόμετρα παραπάνω γιατί ο δημαρχος προκειμένου να βάλει υποψηφια στο ψηφοδέλτιο την Βασιλοπούλου, της εταξε να μην αφισει τον δρόμο να περάσει δίπλα από το σπίτι της με διάφορα τερτίπια,,,,και εμείς ακόμα τον ανεχόμαστε να μας δουλεύει.

      Διαγραφή
  2. Η βασιλοπουλου στην αρχή ήταν υποψήφια με τον τσιριγωτη μετά όμως κατάλβε ποιο ηταν το σωστό και πήγε με τον μπούρα.
    Βεβαια δεν μπορώ να καταλάβω τον μπούρα γιατί στην βασιλοπούλου δεν ήθελε ο δρόμο να περάσει δίπλα από το σπίτι της και στον Παρασκευά του έριξε το δρόμο πάνω στο μαγαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κι εγω ρε παιδιά, αν βολέψω τα παιδιά μου,την κόρη νομικό σύμβουλο του δήμου.....τον γυό μου λογιστή άνευ διπλώματος στην επιχείρηση του δήμου... το άλλο μου παιδί το πάρη να κάνει εξωτερικές εργασίες του δήμου(όπως προμήθεια γραφικής ύλης,απομαγνητοφώνηση πρακτικώς Δ/Σ και μάλιστα πληρώνοντας το αδρα,..Ας μην μου τακτοποπιήσει το τέταρτο,,,,εγω θα τον ψηφίσω,,,,Αυτά κάνει η δημοκρατία μας τον 21ο αιώνα,,,και θέλουν να τους πούμε μπράβο.....Μπράβο κύριε Κούτσουρα που βόλεψες τα παιδιά σου,την μία νομικό σύμβουλο σε υποθέσεις του δήμου με αναθέσεις και τον αλλον λογιστή χωρίς πτυχίο, στην επιχείρηση του παιδικου σταθμού,,,,μπράβο κύριε κλουκίνα που βόλεψες την γυναίκα σου και το παιδιά σου με χρηματα του δημου,,,,,,,αγορά από τον δημο γραφικής υλης,και απομαγνητοφώνηση των πρακτικών του Δ/Σ του δημου εναντι 20.000 ευρω.Λέω και τα ονόματα τους διότι ειναι δημόσια πρόσωπα,κρίνονται , και εκθέτουν με αυτά, τον επιστήμονα γιατρό δήμαρχο μπούρα, που από όταν έγινε δήμαρχος διστυχώς τα ξέχασε όλα αυτά που έβριζε....έγινε ίδιος με ολα αυτά που έκρινε ασχημα.......διστυχώς!!!!!!!θα μπορούσα να γράφω 2 μέρες......Όσο για σένα σπύρο που γελάς,,,άλλη φορά,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΑΚΗ ΜΠΟΥΡΑ. ΟΣΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΓΙΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΕΒΗ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΧΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ; ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!! ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΠΕΚΟΥΛΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ; ΕΔΩ Ο ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ. Ο ΤΑΚΗΣ ΔΥΟ ΘΗΤΕΙΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΜΗ ΒΑΛΕΙ ΤΡΕΙΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ; ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ. ΠΡΟΧΩΡΑ... Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιγά τα σκάνδαλα. Κάποιοι έπρεπε να κάνουν αυτές τις δουλειές . Είναι κακό που δόθηκαν σε ντόπιους ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαχαχα,,,ποσο μικρόψυχοι ειναι μερικοί.Δίκιο έχουν,ο καθε Δήμαρχος φτιάχνει τούς δικούς του.Κατά τα ΄'αλλα ζούμε την κοινοβουλευτική δημοκρατία στο έπακρο.Καμιά διαδηκασία....κανένας φραγμός.Μά ρε ανεγκέφαλοι πρέπει να είναι τα δικά τους παιδιά;Τόσα παιδιά υπάρχουν....πρέπει να ειναι τα παιδιά και το σόυ των δημοτικών συμβούλων;Στήν ουγκάντα είμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μα καλα 20.000 ευρώ απευθειας αναθεση στον κλουκινα για τα πρακτικα,και βολεμενα ολα τα παιδια των δημοτικων συμβουλων ειναι σκανδαλο??
    σιγα τα αυγα....και που να δειτε τι κονομα και βολεμα εχει πεσει με οσους χρηματοδοτησαν την προεκλογικη καμπανια του γιατρου.....
    εκει ειναι το μεγαλο φαγοποτι κυριοι!!!!!!!!!
    κουτσουρας , κλουκινας ( και τα κουμπαροπουλα) παιρνουν ψιχουλα που να δειτε τι οργια κανουν αλλοι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. παιδια μη μιλατε πολυ και απασχολείτε το κ. Δήμαρχο απο τη συνεχιση του ...... εργου το οποίο έχει ξεκινησει απο την προηγούμενη θητεία. Αλλά αυτό το εργο θέλαμε ας μη διαμαρτυρώμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog