Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Παραδομένη στα ποντίκια η Δυτική Μάνη! (βίντεο)

H ακύρωση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της απόφασης του δήμου Δυτικής Μάνης για τρέχουσα σχετική σκουπιδοεργολαβία, που έχει ως άμεση συνέπεια την «σκουπιδοκρατία» στην δημοτική περιοχή, μεσούντος του θέρους και μάλιστα ερχομένης της κατ’ εξοχήν τουριστικής περιόδου, ήταν το θέμα συζήτησης στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Κυριακής (29/07/2013).



Η συζήτηση, συνοπτικά (μπορείτε να δείτε αναλυτικά πλάνα στο βίντεο), χαρακτηρίστηκε από:
1.     Την εξαντλητική απαρίθμηση εκ μέρους του Δημάρχου των δεκάδων σχετικών ενεργειών της δημοτικής αρχής για το θέμα της περισυλλογής και αποκομιδής των σκουπιδιών όλο το τελευταίο διάστημα από το 2012 μέχρι και σήμερα, που κατέληξε με κριτική στην «αυστηρή» απόφαση του Ελεγκτικού, με απόδοση ευθυνών στην πολυνομία και την καθυστέρηση της αρμόδιας για την διαχείριση Περιφέρειας και τον «Καλλικράτη», με αυτοκριτική περί εμφιλοχώρησης τυπικών παραλείψεων κυρίως λόγω έλλειψης νομικού συμβούλου και με πρόταση – εισήγηση περί νέας βραχυπρόθεσμης ανάθεσης αλλά και τυπικής διεξαγωγής διεθνούς διαγωνισμού με την βοήθεια νομικού, προκειμένου να μην υπάρξει και πάλι πρόβλημα

2.     Την αμφισβήτηση της αρμοδιότητας λήψης απόφασης εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου (και όχι από την Οικονομική Επιτροπή)

3.     Τους «μονόλογους» αντιπολίτευσης όλων των δημοτικών παρατάξεων μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, την ώρα που τα «ποντίκια έχουν καταλάβει τη Στούπα», όπως χαρακτηριστικά ελέχθη από τον Γ. Μαραμπέα (επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας).

4.     Την συγκριτική φλυαρία για το ποια δημοτική αρχή (η σημερινή ή οι πρώην Λεύκτρου και Αβίας) είναι καλύτερη στη διαχείριση του κρίσιμου ζητήματος, με τον Δ. Γιαννημάρα να ρωτάει «τι έκαναν καλύτερα οι προηγούμενοι» (υπαινισσόμενος ότι δεν βρήκε τίποτα χρήσιμο) και την αντιπολίτευση να «τα ξέρει όλα», να τα «έχει προβλέψει όλα», αλλά να καταλήγει σε πρόταση συζήτησης «τώρα» ή «αύριο-μεθαύριο» μεταξύ των τεσσάρων αρχηγών για την άμεση εξεύρεση λύσης, χωρίς καμία όμως δημόσια κατάθεση συγκεκριμένης εναλλακτικής πρότασης-λύσης.


5.     Την κατηγορία μέχρι και την διατύπωση άμεσων  υπονοούμενων από τον Γ. Μαραμπέα περί τουλάχιστον μεροληπτικής αντιμετώπισης του σκουπιδοεργολάβου εκ μέρους της κρίσιμης αρμόδιας αντιδημαρχίας

6.     Την ανάλωση σε «ρητορικά» ερωτήματα εκ μέρους της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας για το «που θα πάνε τα σκουπίδια», ενώ λίγο αργότερα οι ίδιες έδωσαν την απάντηση ότι δεν υπάρχει νόμιμος χώρος εναπόθεσης, αλλά μόνο ανεξέλεγκτοι και «μυστικοί» χώροι (που κάποια στιγμή αποκαλύπτονται…)  


H … ΑΠΟΦΑΣΗ

Η απόφαση που πάρθηκε με σχετική πλειοψηφία και με ηχηρές και σκόπιμες απουσίες δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας ήταν αυτή που αρχικά εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Δ. Γιαννημάρας.

Ουσιαστικά, η δημοτική αρχή, που όπως χαρακτηριστικά τόνισε με νόημα ο δήμαρχος στην αντιπολίτευση «ρώτησα και το Επίτροπο», θα προσπαθήσει τη λύση στο ζήτημα που προκύπτει από την απόφαση του Ε.Σ. σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, και θα προβεί σε νέα ανάθεση για μικρό χρονικό διάστημα.

Πάντως, όπως χαρακτηριστικά και … αποφασιστικά είπε ο Αλ. Ρουτζούνης, τα σκουπίδια θα … φύγουν ακόμα και με γαϊδούρια!

---------

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ – ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ:

·         Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Π. Μπασάκος στο καφενείο  (απέναντι από το δημαρχείο, όπου προσυγκεντρώνεται σχεδόν ολόκληρο το Δ.Σ. πριν την συνεδρίαση) έλεγε ότι «εγώ έχω την λύση, αλλά δεν την λέω! Αυτοί πρέπει να την βρουν!». Μάλιστα το επανέλαβε σε παρατήρηση πολίτη ότι προέχει της αντιπολίτευσης η λύση του προβλήματος, για το καλό του τόπου…

·         Ο πρώην Αντιδήμαρχος Αβίας Γ. Γκούζος συνομιλώντας πάντα στο «καφενείο του δήμου» με συναδέλφους του (Σ. Ζαχαρέα, Β. Ξεροβάσιλα και σημερινό αντιδήμαρχο καθαριότητας Δ. Μητσέα) της πλειοψηφίας απέδιδε λάθος συγκεκριμένους χειρισμούς στη δημοτική αρχή, σημείωνε ότι αυτός τα έλεγε αλλά δεν τον άκουγαν και αναφέρθηκε κυρίως στον αντιδήμαρχο Αλέξη Ρουτζούνη που μάλιστα κατονόμασε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ακούμε τώρα το Ρουτζούνη να μας λέει τι δεν έκαναν οι άλλοι και τι έκανε αυτός…».  Πάντως λίγο αργότερα, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο δεν είπε τίποτα σχετικό, ενώ την ώρα της ψηφοφορίας ήταν έξω από τη αίθουσα... Μάλιστα, «διαδρομιστής» συνέδεσε την στάση του και την απουσία του από την ψηφοφορία με τελευταία προσέγγιση του με τον Γιάννη Μαραμπέα (επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας)…


·         Ο δημοτικός σύμβουλος Β. Κοζομπόλης καθόταν τώρα στην πλευρά Π. Μπασάκου, όταν προ μηνών ήταν πάντα εξ αριστερών του Γ. Μαραμπέα.

·         Χολωμένος (λόγω μη αναγνώρισης της εργατικότητας του και της προσφοράς του στην δημοτική αρχή…) εμφανίστηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Φ. Περδικέας, που κι αυτός τελικά απείχε της ψηφοφορίας.


·         Ο δήμαρχος Δ. Γιαννημάρας «συνελήφθη» πολλές φορές να κρατάει και με τα δύο του χέρια το κεφάλι του…

·         Κατά την συζήτηση, ο δήμαρχος ήταν χαρακτηριστικά μόνος του, με ένα – δύο δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να παρεμβαίνουν κάποια στιγμή μόνο υποτονικά, ενώ οι υπόλοιπη να σιωπούν ή να βρίσκονται εκτός αιθούσης. Εξαίρεση αποτέλεσε και εχθές (όπως συνήθως) ο πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας Αλέξης Ρουτζούνης.


·         Στους «νομικισμούς» Π. Μπασάκου αναφορικά με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τις ελλείψεις των ενεργειών και πράξεων της δημοτικής αρχής, απάντησε (σε ελεύθερη μεταφορά) ο δήμαρχος Δ. Γιαννημάρας: Περιμέναμε από ένα στέλεχος της διοίκησης που ισχυρίζεται ότι ξέρει καλά την νομοθεσία να σταθεί αρωγός του δήμου στο συγκεκριμένο θέμα και όχι να … εκμεταλλεύεται την θέση του.

·         Η συνεδρίαση διεξήχθη υπό την παρουσία 2-3 πολιτών…


·         Πολίτης χαρακτήριζε την συνεδρίαση –μετά το πέρας της συζήτησης- «σκόρπια διαδήλωση χωρίς αιτήματα»…

Πηγή:  http://www.pelopsnews.gr
----------

ΣΧΟΛΙΟ PELOPSNEWS:

Η αντιπολίτευση, η στείρα αντιπαράθεση, η κενολογία, ο «πολιτικός αυτισμός» και η έλλειψη υπευθυνότητας απέναντι στο μανιάτη δημότη… ψήφισαν στην συνεδρίαση της Κυριακής.

Η υπευθυνότητα κατά την ψηφοφορία έμεινε εκτός αιθούσης, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που απείχαν και μαζί με πολλά … καλάμια συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog