Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΛΥΚΑΙΑ 2013 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Κυριακή  4  Αυγούστου  2013 ώρα  7  το  πρωί...
Η  αυγή  μας  βρίσκει  στην  Ιερή  Κορυφή  των  Αρκάδων,  στο  Λϋκαιο  Όρος
Ξεκινά  η  11η ανά 4ετία  αναβίωση  των  μεγάλων  αγώνων  αθλητισμού  και  πολιτισμού
τα  ΛΥΚΑΙΑ  2013,  οι  αρχαιότεροι  αγώνες,  που  προηγούνται  χρονολογικά  και  των  Ολυμπιακών  αγώνν

27  Ιουλίου  2013  η  έναρξή  τους και  την  Κυριακή  4  Αυγούστου  η  κορύφωσή  τους
Να  θυμίσουμε  ότι  τα  ΛΥΚΑΙΑ  φιλοξενούν  πολλές  και  διαφορετικές  εκδηλώσεις  στις  μέρες  τους,  δηλαδή  πολιτιστικού  και  σαφώς  και  αθλητικού  χαρακτήρα.
Η  φετινή  διοργάνωση,  όσον  ;αφορά  την  αθλητική  της  έκφραση  περιέλαβε  2  καινοτόμα  στοιχεία
--Την  φιλοξενία  διεθνούς  διοργάνωσης  αγώνων  πάλης  και  παγκρατίου,  των  οποίων  οι  τελικοί  αγώνες  πραγματοποιήθηκαν  μέσα  στο  στάδιο,  παράλληλα  με  τα  υπόλοιπα  αγωνίσματα.
-- Την  συμμετοχή  αθλητών  από  πολλές  χώρες,  στοιχείο  που  πλέον  τροποποίησε  τον  "αρκαδικό"  χαρακτήρα  των  ΛΥΚΑΙΩΝ  προοδευτικά  σε  "πολυεθνικό"

Τα υπόλοιπα  αγωνίσματα που πραγματοποιήθηκαν  ήταν ο δίαυλος, το στάδιο, ο δόλιχος, το άλμα σε μήκος , η σφαιροβολία και η λιθοβολία

Η  συμμετοχή  του  κόσμου  ικανοποιητική  και η  παρουσία  μέχρι   την  ολοκλήρωση  των  αγωνισμάτων  θετικότατη
Βέβαια  δεν  μπορούμε  να  πούμε  το  ίδιο  για  όλες  τις  υπόλοιπες  εκδηλώσεις  της  προηγούμενης  εβδομάδας,  που  σε  εξαιρετικές  δράσεις  η  παρουσία  του  κόσμου  ήταν  ελάχιστη.

Για  άλλη  μια  φορά  το  μήνυμα  σαφές:
Τα  ΛΥΚΑΙΑ,  οι  πανάρχαιοι  αυτοί  αγώνες  αποτελούν  σημείο  κατατεθέν  της  Αρκαδικής  Γης
κάτι  που  πρέπει  να  μεταλαμπαδευτεί  με  σεβασμό  και  αγάπη  από  γενιά  σε  γενιά΄

Ας  ανανεώσουμε  λοιπόν  όλοι  το  νέο  μας  ραντεβού για  τα    ΛΥΚΑΙΑ  2017

Την  στήριξη  και  την  οργάνωση  είχαν:
Πολιτιστικός  Σύλλογος  Άνω  Καρυωτών "Ο ΛΥΚΑΙΟΣ  ΔΙΑΣ"
Δήμος  Μεγαλόπολης
Περιφέρεια  Πελοποννήσου
Ένωση  Πατριωτικών  Συλλόγων Λυκόσουρας  Αρκαδίας.
---------------------------------------------------------
(Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την κορυφαία  μέρα  από τα  ΛΥΚΑΙΑ  2013
 και σύντομα θα αναρτηθούν και πολλά βίντεο !!
πηγή: ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ






























6 σχόλια:

  1. μπράβο στον κο δήμαρχο μαζί με την κα λιγουρη έκαναν τέλεια δουλειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΜΠΡΑΒΟ ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΤΕ. ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΚΑΡΥΩΝ.
    ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΑΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΣΚΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΠΟΛΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΩΝΗΤΡΙΑΣ. ΑΠΕΙΡΕΣ ΠΛΑΚΕΤΕΣ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νομίζω ότι έχεις δίκιο. Καλή ήταν η ενημέρωση για την πάλη αλλά μας εμπόδισε να δούμε και να ακούσουμε τα υπόλοιπα πράγματα.το παραέκαναν λίγο, αλλά δικαιολογούνται λόγω στήριξης του αθλήματός τους.

      Διαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ... ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΑ... ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ... ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΗ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ; ΑΛΛΑ ΤΙ ΡΩΤΑΩ... ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ... ΧΑ ΧΑ ΧΑ... ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ... ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΦΟΥΜΑΡΑΜΕ ΤΗ ΣΚΟΝΗ, ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΤΙΠΟΤΑ... ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΚΟΡΝΙΖΑΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ; ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ... ΧΑ ΧΑ ΧΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΝΤΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΕΡΤΗΣ )ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΑΝΤΑΚΙ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΠΡΟΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ (ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ )ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ .ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΚΕΤΕΣ ΚΑΙ Η ΛΟΓΟΔΙΑΡΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΕΙΔΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΛΥΚΑΙΩΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΚΟΡΥΦΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ. ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 10 ΕΦΥΓΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΕΒΗΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΣΤΙΣ 6 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ.
    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΩΤΗ ΒΓΗΚΕ Η ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΣ ΕΣΜΠΡΟΧΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΩ. ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΥΚΑΙΑ ΔΕΝΗ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩ ΚΑΡΥΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΜΕ ΣΧΟΙΝΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠ ΕΞΩ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΘΑΝΑΤΟ, ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΛΙΝΑΤΣΕΣ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Ή ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ. ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΔΕΝ Μ ΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ...
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΙΝΤΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΚΟΡΥΦΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ, ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΡΟΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΠΕΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠ ΕΞΩ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩ ΚΑΡΥΕΣ
    Η Κ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΠΩς ΕΛΛΕΙΨΕ ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΑΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΥΚΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΑΝ ΕΚΕΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΝ ΠΑΝΤΑ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ... ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ.
    ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ 11 ΛΥΚΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΑ 12α ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...

    Ι.Γ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog