Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

5,5 εκατομμύρια ευρώ εξασφάλισε ο Πέτρος Τατούλης για την επείγουσα αντιμετώπιση των διαβρώσεων του Κορινθιακού παραλιακού μετώπου

Επιπλέον 5,5 εκατομμύρια ευρώ εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης από το Υπουργείο Εσωτερικών για την άμεση αντιμετώπιση των διαβρώσεων της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών, όπως ανακοίνωσε κατά την αυτοψία του στο παραλιακό μέτωπο της Κορινθίας, από το Μελίσσι μέχρι το Μαύρο Λιθάρι, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014.

Ο κ. Τατούλης, συνοδευόμενος από τους Δημάρχους των περιοχών, τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Δημοτικών Αρχών, ενημερώθηκε για την εξέλιξη του φαινομένου και τόνισε τη σημασία των παρεμβάσεων, για την ασφάλεια του οδικού δικτύου, αλλά και των παρακείμενων ιδιοκτησιών.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έδωσε εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας να αντιμετωπιστούν άμεσα τα πλέον απειλούμενα σημεία της παλαιάς εθνικής οδού, με διαδικασίες κατεπείγοντος, ούτως ώστε να αποφευχθεί η επιδείνωση των προβλημάτων και επίσης άμεσα να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις και στα υπόλοιπα σημεία που παρουσιάζουν προβλήματα.

Στο σύνολο του παραλιακού μετώπου από Μελίσσι μέχρι Μαύρο Λιθάρι, έχουν παρουσιαστεί βλάβες διαφόρων ειδών, λόγω της διάβρωσης των ακτών από τη θάλασσα, οι οποίες θα αντιμετωπιστούν με άμεσες διαδικασίες από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Λιμενικό και τις Δημοτικές αρχές. Στην αυτοψία παρέστη ο Aντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γεώργιος Δέδες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog