Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Προεκλογικές εξελίξεις στο Δήμο Γορτυνίας


«Γορτυνία Νέα Εποχή» - Αποσύρθηκε ο Παρασκευόπουλος, νέος επικεφαλής ο Ανδρέας Κολοβός!

«Τέλος εποχής» και αρχή μίας νέας για τη δημοτική παράταξη «Γορτυνία Νέα Εποχή»! Στη συνάντηση μελών της παράταξης που έγινε την Κυριακή –όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Καλημέρα Αρκαδία» - ανακοινώθηκε ότι δεν θα διεκδικήσει ξανά τη Δημαρχία Γορτυνίας ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος και διάδοχος του εκλέχτηκε ομόφωνα ο οδοντίατρος Ανδρέας Κολοβός.
Αναλυτικότερα, ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος (που ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Γορτυνίας το 2010) ανακοίνωσε ο ίδιος ότι δεν θα είναι πάλι υποψήφιος, τονίζοντας ότι «ένα “όχι” είναι κάποιες φορές πιο δημιουργικό και πιο γόνιμο από ένα “ναι”». Στη συνέχεια, πρότεινε τον Ανδρέα Κολοβό για νέο επικεφαλής της παράταξης. Ο Ανδρέας Κολοβός δέχτηκε αυτή την πρόταση και στη συνέχεια οι περίπου 50 παρευρισκόμενοι τον εξέλεξαν ομόφωνα νέο αρχηγό.

Ο Ανδρέας Κολοβός ανήκει ιδεολογία στο χώρο της αριστεράς, είναι από τη Βάχλια, παλιός Κοινοτάρχης της περιοχής και οδοντίατρος στο επάγγελμα.

Παράλληλα, εκλέχτηκε μια 11μελης επιτροπή η οποία θα ξεκινήσει επαφές και συζητήσεις με πρόσωπα κι άλλες αυτοδιοικητικές και πολιτικές ομάδες, προκειμένου να υπάρξει διευρνση της προσπάθειας που θα κάνει η «Γορτυνία Νέα Εποχή».


Στην παρούσα φάση, το δεδομένο είναι ότι η παράταξη οδηγείται αυτόνομα στις εκλογές με επικεφαλής τον Ανδρέα Κολοβό.

_______________________________
_________________________________________________



Με αυτόνομο συνδυασμό ο ΣΥΡΙΖΑ στη Γορτυνία – Κατατέθηκαν ήδη οι πρώτες υποψηφιότητες για την αρχηγία!

Οριστική είναι η απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ να κατέβει με αυτόνομο ψηφοδέλτιο στις δημοτικές εκλογές της Γορτυνίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Καλημέρα Αρκαδία», αυτό αποφασίστηκε την Κυριακή στη σύσκεψη μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε στη Βυτίνα.
Εκεί, περισσότερα από 50 άτομα συζήτησαν τόσο για τις ευρωεκλογές, όσο και για τις περιφερειακές εκλογές της Πελοποννήσου.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως υπήρχε για τις δημοτικές εκλογές, όπου αποφασίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεισφέρει στη διαμορφώσει μιας ανεξάρτητης παράταξης η οποία θα διεκδικήσει τη νίκη στις δημοτικές εκλογές της Γορτυνίας.

Μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν λοιπόν την πρωτοβουλία και καλούν σε μία ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων και προσώπων γύρω από αυτή τη νέα παράταξη που «γεννιέται» στη Γορτυνία.
Σε πρώτη φάση, συγκροτήθηκε μία 9μελής Συντονιστική Επιτροπή στην οποία Συντονιστής θα είναι ο Πέτρος Ζούνης (πρώην Αντιδήμαρχος και πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας, ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από την παράταξη Γιαννόπουλου).

Ο ίδιος μίλησε στο «Καλημέρα Αρκαδία» και είπε ότι η Συντονιστική Επιτροπή αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να δημιουργηθούν επιτροπές οι οποίες θα συγκροτήσουν τον κορμό του προγράμματος της παράταξης και επίσης θα κινηθεί η διαδικασία ώστε να προκύψει ο επικεφαλής.
Την Κυριακή, προέκυψαν οι δύο πρώτες υποψηφιότητες. Ο λόγος για τον Δημητσανίτη Πανεπιστημιακό Καθηγητή Ιατρικής (Αττικό Νοσοκομείο) Νίκο Τούντα και τον Λαγκαδινό Γιάννη Μουρούτσο (μένει στο Ρέθυμνο, εκεί κάνει το διδακτορικό του και διευθύνει μία βιοτεχνία σαπουνοποιίας).

Αυτές είναι οι δύο πρώτες υποψηφιότητες σε μία διαδικασία που είναι ανοιχτή και στην πορεία μπορεί να προκύψουν κι άλλες.

Όσο για τον Πέτρο Ζούνη, ρωτήθηκε από το «Καλημέρα Αρκαδία» αν θα διεκδικήσει την αρχηγία αυτής της παράταξης και απάντησε ότι είναι «παρών» σε όποια θέση θελήσει να τον αξιοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog