Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων στην Παλαιόχουνη

Στις 13 Απριλίου στην Αθήνα έγινε ημερίδα από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας στο αμφιθέατρο του 9.84 στο Γκάζι με θέμα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την δημιουργία του εργοστασίου απορριμμάτων στη θέση Παλιόχουνη-Αρκαδίας.



Οι προσκεκλημένοι ομιλητές  παρουσίασαν ο κάθε ένας σύμφωνα με το αντικείμενο του  το πρόβλημα που δημιουργείται από νομικής και περιβαλλοντικής άποψης.

Ο Κος Γιώργος Μπάλιας διακεκριμένος νομικός μαζί με τον Κο Φίλιππα Νικολόπουλο καθηγητή νομικής του Πανεπιστημίου Κρήτης ανέλυσαν λεπτομερώς ότι το όλο εγχείρημα στερείται νομικής και περιβαλλοντικής ορθότητας και αντιβαίνει βασικούς κανόνες.

Οι επιστήμονες Δημήτρης Δημόπουλος  πτυχιούχος  μηχανικός ΕΜΠ και Βασιλεία Φασούλη  Γεωπόνος  παρουσίασαν με τις μελέτες τους ότι το εργοστάσιο είναι ξεπερασμένης τεχνολογίας   και θα μολύνει ανεπανόρθωτα τον  υδροφόρο ορίζοντα τον αέρα και γενικώς την πανίδα   και τα οικοσυστήματα της περιοχής δεδομένης της μικρής απόστασης από το εργοστάσιο Μεγαλόπολης και των γύρω κατοικημένων περιοχών-Παλιόχουνη- Κεραστάρι – Αθήναιον- Ασέα.

Στη συνέχεια  ο Κος Νίκος Γόντικας υποψήφιος Περιφερειάρχης ανέφερε ότι υπάρχει απόκρυψη σελίδων της περιβαλλοντικής μελέτης της Περιφέρειας  αναφέροντας  ότι τα μεγάλα συμφέροντα ενεργούν κερδοσκοπικά και όχι σύμφωνα με την προστασία του περιβάλλοντος και των κατοίκων της περιοχής.

Ο Κος  Τάκης Γατσόπουλος υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης   Αρκαδίας  αναφέρθηκε στις καταστροφικές συνέπειες ενός τέτοιου εργοστασίου  χωρίς την προστασία του περιβάλλοντος και των κατοίκων και πρότεινε  μικρότερες μονάδες  επεξεργασίας απορριμμάτων που θα είναι οικονομικά ωφελιμότερες και  οικολογικότερες.

Τέλος  αναφέρθηκε ο απαράδεκτος τρόπος διαβούλευσης του Κου Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη με την παρουσία των ΜΑΤ στο Πνευματικό   Κέντρο και την εν γένει διεξαγωγή της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο Αντιπρόεδρος
Της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
Χρήστος Τσούτσουβας.-

από το ArcadiaPortal


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog