Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Πύλη ανοικτών δεδομένων Δήμου Γορτυνίας και Πύλη γεωχωρικών δεδομένων Δήμου Γορτυνίας

Ο Δήμος Γορτυνίας πρωτοπορεί! Από σήμερα είναι πλέον ελεύθερα προσβάσιμες από τον Δημότη, τον Επαγγελματία αλλά και την ευρύτερη Δημόσια Διοίκηση δύο νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες του Δήμου Γορτυνίας που παρέχουν πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα του. Θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες, όπως η διαφάνεια, η ευθύνη της κυβέρνησης και η συμμετοχή των πολιτών είναι ζωτικής σημασίας για την καλή διακυβέρνηση. Παράλληλα, αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την εθνική και τοπική ανάπτυξη, καθώς και μια βασική προϋπόθεση της Εθνικής Ψηφιακής Πολιτικής. Όντας ένα καίριο συστατικό στοιχείο μιας πραγματικής κοινωνίας της πληροφορίας, η πρόσβαση σε πληροφορίες σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής θα πρέπει να είναι μια συνεχής προσπάθεια την οποία υποστηρίζει ο Δήμος και την υπηρετεί με τα έργα του σε τοπικό επίπεδο.

Το OpenDataGortynia.gr είναι ο κεντρικός κατάλογος δημόσιων δεδομένων του Δήμου Γορτυνίας και σκοπός του είναι να αυξηθεί η πρόσβαση σε υψηλής αξίας, μηχαναγνώσιμα σύνολα δεδομένων μέσω της παροχής ενιαίων υπηρεσιών καταλογογράφησης, ευρετηρίασης, αποθήκευσης, αναζήτησης και διάθεσης δεδομένων και πληροφοριών του Δήμου, καθώς και διαδικτυακές υπηρεσίες προς τους πολίτες και τρίτα υπολογιστικά συστήματα.

Ειδικά όσον αφορά στα γεωχωρικά δεδομένα, έχει αναπτυχθεί ειδικός κόμβος gis.OpenDataGortynia.gr που επιτρέπει την εξεύρεση, θέαση και τηλεφόρτωση γεωχωρικών δεδομένων του Δήμου σύμφωνα με τα πρότυπα και τις οδηγίες της οδηγίας Inspire και του Νόμου 3882/2010, καθώς επίσης και τη χρήση του κόμβου για συνδυαστική χρήση των δεδομένων με αυτά άλλων φορέων που προσφέρονται με αντίστοιχη λογική πρόσβασης, δηλαδή μέσω ηλεκτρονικών υπηρεσιών (π.χ. ΡΑΕ, Κτηματολόγιο ΑΕ, ΥΠΕΚΑ).

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Γραφείο Τύπου






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog