Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Συνελήφθη 32χρονος Αλβανός για 17 κλοπές στην Λακωνία

Εξιχνιάστηκαν δεκαεπτά (17) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρες σε οικίες στη Λακωνία
Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, για παράβαση της Νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) συνεργούς του
Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, μηχανήματα, εργαλεία και αντικείμενα που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -10.500- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης και τον Αστυνομικό Σταθμό Μονεμβάσιας, δεκατρείς (13) περιπτώσεις διαρρήξεων–κλοπών, καθώς και τέσσερις (4) περιπτώσεις απόπειρας κλοπών σε οικίες, στην Λακωνία.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας (1) 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος  Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη την 26.7.2014 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, για παράβαση της Νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) συνεργούς του.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο ανωτέρω, μαζί με ακόμη δύο (2) άτομα, από τις αρχές Ιουλίου του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες.




Όπως προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρες κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβάσιας Λακωνίας:
Το χρονικό διάστημα από το βράδυ της 3.7.2014 έως τις πρωινές ώρες της 4.7.2014, στην Πλύτρα Λακωνίας, εισήλθαν σε οικία αλλοδαπού και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο.
Την 5.7.2014 τις πρωινές ώρες, στην Πλύτρα Λακωνίας, εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, ένα κινητό τηλέφωνο, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
Την 5.7.2014 τις πρωινές ώρες, στην Πλύτρα Λακωνίας, εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο.
Την 5.7.2014 τις πρωινές ώρες, στην Πλύτρα Λακωνίας, εισήλθαν σε οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.
Το χρονικό διάστημα από το βράδυ της 18.7.2014 έως το πρωί της 19.7.2014, στην Ελαία Λακωνίας, εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν κόσμημα.
Την 20.7.2014 και πρώτες πρωινές ώρες, στον Αρχάγγελο Λακωνίας, εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και μία ηλεκτρονική συσκευή.
Την 20.7.2014 τις πρωινές ώρες, στον Αρχάγγελο Λακωνίας, εισήλθαν σε οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα.
Την 20.7.2014 τις πρωινές ώρες, στον Αρχάγγελο Λακωνίας, εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.
Την 20.7.2014 τις πρωινές ώρες, στον Αρχάγγελο Λακωνίας, εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
Το χρονικό διάστημα από το βράδυ της 20.7.2014 έως τις πρωινές ώρες της 21.7.2014, στον Ξιφιά Λακωνίας, εισήλθαν σε οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Την 22.7.2014 τις πρωινές ώρες, στην Ελαία Λακωνίας, εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.
Την 24.7.2014 τις πρωινές ώρες, στην Μονεμβάσια Λακωνίας, αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε οικία ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Την 25.7.2014 τις πρωινές ώρες, στα Παπαδιάνικα Λακωνίας, αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Την 22/23.7.2014 τις βραδινές ώρες, στον Άγιο Γεώργιο Λακωνίας, εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Την 24/25.7.2014 τις βραδινές ώρες, στους Αγίους Αποστόλους Λακωνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
Την 25.7.2014 τις πρωινές ώρες, στο Λάχι Λακωνίας, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Την 25.7.2014 τις πρωινές ώρες, στους Αγίους Αποστόλους Λακωνίας, διέρρηξαν αποθήκη και οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν εργαλεία και μηχανήματα.
Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, μηχανήματα και αντικείμενα που η αξία τους ξεπερνά τις -10.500- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, για την ταυτοποίηση των συνεργών του, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog