Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Μέχρι την Παρασκευή 12 Δεκέμβρη οι αιτήσεις για πρόσληψη του Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου Μεγαλόπολης

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος γνωστοποιεί ότι προτίθεται να προχωρήσει στην πρόσληψη ενός (1) Ειδικού Συνεργάτη ειδικότητας ΠΕ Περιβάλλοντος για την παροχή γνώσεων σε θέματα διαχείρισης περιβάλλοντος.




Οι ενδιαφερόμενοι/νες πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα:
Α) Τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07 (άρθρα 11 έως και 17)
Για τα γενικά προσόντα διορισμού απαιτείται χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση του/της υποψηφίου/ας, κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνετε ότι πληρούνται.
Β) Πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ) ειδικότητας Περιβάλλοντος της
ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής
Γ) Ειδίκευση σε επιστημονικό ή επαγγελματικό τομέα αρμοδιοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αποδεικνύεται με αξιόλογη επιστημονική ενασχόληση (δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε συνέδρια, ομάδες εργασίας κ.λπ.) ή αξιόλογη επαγγελματική απασχόληση ή επαρκείς γνώσεις και σημαντική εμπειρία, ανάλογη με τα αντικείμενα απασχόλησης. Επίσης, η ειδίκευση αυτή μπορεί να αποδεικνύεται και από την ιδιότητα των προσλαμβανομένων ως επαγγελματιών ειδικής εμπειρίας.
Δ) Αποδεδειγμένη γνώση Αγγλικής γλώσσας, επιπέδου Β2 (καλή γνώση)
Ε) Γνώση χειρισμού Η/Υ ( επεξεργασία κειμένου, υπολογιστικά φύλλα, υπηρεσίες
διαδικτύου, χρήση Η/Υ και διαχείριση αρχείων)
ΣΤ) Οι άνδρες υποψήφιοι, πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα απ' αυτές.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων συνοδευόμενες:
- με βιογραφικό σημείωμα,
- τα σχετικά δικαιολογητικά,
- τα αποδεικτικά των προσόντων (φωτοαντίγραφα), και
- φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας,
θα κατατίθενται μέχρι τις 12/12/2014 ημέρα Παρασκευή στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου Μεγαλόπολης κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. \
Οι αιτήσεις που θα σταλούν ταχυδρομικώς, για να γίνουν δεκτές ως εμπρόθεσμες, πρέπει να έχουν ταχυδρομηθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας. Στην περίπτωση αυτή λαμβάνεται υπόψη ως αποδεικτικό στοιχείο της αποστολής, η σφραγίδα του ταχυδρομείου επί του φακέλου της αποστολής.

Η πλήρωση της θέσεως ενεργείται με απόφαση του Δημάρχου, ο οποίος
προσλαμβάνει το πρόσωπο που κατά την κρίση του είναι κατάλληλο για την παραπάνω θέση. Η πρόσληψη ολοκληρώνεται με την υπογραφή από τον προσλαμβανόμενο ειδικής σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Η εργασιακή σχέση του Ειδικού Συνεργάτη διέπεται αποκλειστικά από τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν. 3584/2007, όπως ισχύουν. Ο Ειδικός Συνεργάτης δεν παρεμβάλλεται στην οργανωτική και βαθμολογική κλίμακα ούτε η θέση του έχει αντιστοιχία με τις θέσεις της κλίμακας αυτής. Υπόκειται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του Δημάρχου, για την επικουρία του οποίου προσλαμβάνεται, χωρίς να ασκεί αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής.

Ο Δήμαρχος
Διονύσιος Παπαδόπουλος
Πηγή: kalimera-arkadia.gr




7 σχόλια:

  1. ""Η πλήρωση της θέσεως ενεργείται με απόφαση του Δημάρχου, ο οποίος
    προσλαμβάνει το πρόσωπο που κατά την κρίση του είναι κατάλληλο για την παραπάνω θέση." Δηλαδή η θέση δεν θα υπόκειται σε κριτήρια και διαδικασία ΑΣΕΠ....Γιατι λοιπόν δεν προβλέπεται οι υποψήφιοι να περάσουν και απο συνέντευξη όπως γίνεται για την επιλογή προσωπικού και στον ιδιωτικό τομέα? 'Η μήπως η "συνέντευξη" έχει προηγηθεί? Και με ποιον τρόπο τελικά ο κύριος δήμαρχος θα επιλέξει? Επειδή στην πόλη μας υπάρχουν πάρα πολύ πτυχιούχοι άνεργοι, καλό θα είναι τουλάχιστον να μην τους εμπαίζετε κύριοι, που δεν έχετε ουτε το ενα εκατοστό των προσόντων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην ανακαλύπτουμε την Αμερική, έτσι ξαφνικά... Ο Νόμος είναι σαφής σε αυτή την περίπτωση: ο Δήμαρχος επιλέγει τους υποψηφίους, σύμφωνα με την κρίση του, λαμβάνοντας υπόψη (τουλάχιστον) κάποια τυπικά προσόντα. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ευέλικτη διαδικασία, παρωχημένη μεν στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, με την οποία ο εκάστοτε Δήμαρχος επιλέγει αποκλειστικά προσωπικό που είναι της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ του... Αυτοί οι υπάλληλοι διαφέρουν από τους λοιπούς δημοτικούς υπαλλήλους στο εξής: δε λειτουργούν ως δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά ως ιδιωτικοί, δουλεύοντας αποκλειστικά για το συμφέρον του δημάρχου που τους επιλέγει. Το ζητούμενο λοιπόν είναι εάν ο κ. Δήμαρχος επιλέξει πράγματι ένα συνεργάτη που θα είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης του και θα δουλεύει για το καλό του...Εάν δε συμβαίνει αυτό τότε είναι άξιος της επιλογής που θα κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθως ως λες αγαπητέ ειναι της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ του, ποιος ο λόγος να καλεί υποψήφιους ενδιαφερόμενους, αφού ήδη γνωρίζει ποιον εμπιστεύεται? Να υπευνθυμίσουμε βέβαια οτι πρόκειται για Τεχνικό Σύμβουλο που θα πρέπει να κάνει μια επιστημονικά τεκμηριωμένη εργασία και εδω ειναι που δεν καταλαβαίνω που ακριβώς τίθεται θέμα εμπιστοσύνης ή όχι. Επίσης λες οτι δεν θα λειτουργεί ως δημοτικός υπάλληλος αλλα για το συμφέρον του δημάρχου. Δηλαδή οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν εργάζονται για το συμφέρον του Δήμου και κατ΄επέκταση του Δημάρχου? ή άλλο το συμφέρον του Δήμου και άλλο του Δημάρχου?

      Διαγραφή
    2. προς τι τοτε η ανακοίνωση?

      Διαγραφή
    3. ασε ' δημαρχε΄' μπορει να μη σου χρειαστει ,

      Διαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog