Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Αδυναμία τήρησης επιπέδου στα Μεγαλοπολίτικα νεκροταφεία

Ένα από τα θέματα τα οποία απασχόλησε τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015, είναι η κατάσταση που επικρατεί στο νεκροταφείο.



Ο εισηγητής του Τεχνικού προγράμματος, πρώην Δήμαρχος Φαλαισίας, ΓιάννηςΦουσέκης είπε: «Στην ποιότητα ζωής των πολιτών. Θα δείτε – έχετε δει ήδη αγαπητοί συνάδελφοι – ότι το νεκροταφείο, είπε και ο κ. Τσιριγώτης, ασχολείται και ο κ. Πεζούλας ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας με τον κανονισμό. Το νεκροταφείο ή τα νεκροταφεία θα πρέπει να είναι στο επίπεδο που αρμόζει στους νεκρούς μας. Άλλωστε είναι ένα στοιχείο το οποίο ακτινογραφεί το πολιτισμικό DNA ενός λαού».

Ενώ, από την πλευρά του, ο πρώην Δήμαρχος Μεγαλόπολης, Παναγιώτης Μπούραςεπισήμανε: «Στην ποιότητα ζωής αναφερθήκατε κυρίως στο νεκροταφείο της Μεγαλόπολης και τα λοιπά νεκροταφεία. Θέλω να σας πω ότι ούτως ή άλλως υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα, και δεν το κάνω αντιπολιτευτικά, το κάνω ενισχυτικά, θα πρέπει να δούμε δεδομένης της αδυναμίας της επέκτασης του συγκεκριμένου νεκροταφείου, θα πρέπει να δούμε το τι κάνουμε για το δεύτερο.

Ήδη με την προηγούμενη διοίκηση είχαμε ξεκινήσει μια προσπάθεια με την ΔΕΗ για το νεκροταφείο, το πρώην νεκροταφείο του Ψαθίου, το οποίο μπορεί και πρέπει να περιέλθει στο Δήμο μας. Σιγά –σιγά να προχωρήσουμε, που θα έλεγα με τη συμβολή της ΔΕΗ, στην οργάνωση του σε ένα σύγχρονο νεκροταφείο μη καταργώντας βέβαια το ήδη υπάρχον, ούτως ώστε σιγά – σιγά να λυθεί το πρόβλημα που φοβάμαι ότι στα επόμενα χρόνια θα είναι οξύ».

3 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΦΟΥΣΕΚΗ... ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ... ΑΦΟΥ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΕΙΠΑΤΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΕΘΝΕΩΤΩΝ... ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΣΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΡΕ ΑΣΧΕΤΟΙ... ΚΙ ΕΣΥ ΦΟΥΣΕΚΗ... ΚΑΙ Ο ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ... ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΡΑΣ ΕΧΕΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ... ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΤΣΙΡΙΓΩΤΙΚΟΙ.
      ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕΤΑ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΠΟΥΡΙΚΟΙ.
      ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΕΙ ΛΑΣΠΗ, ΟΙ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΙΚΟΙ.
      ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ

      Διαγραφή
  2. Κύριε Μπούρα όταν υπάρχει πρόβλημα, σε όποιο νεκροταφείο,δεν δίνετε εντολή να ξεθάβονται οι νεκροί μας χωρίς έστω μιά ενημέρωση.Οφείλετε τουλάχιστον αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο να τον σέβεστε, όπως θα θέλατε κι εσείς να σας σέβονται. Δέν είναι σωστό, να φυλάμε τα οστά των αγαπημένων μας νεκρών, όλη νύχτα παρατημένα έξω...απροστάτευτα,και πού ακόμα και σήμερα δεν έχουμε καμία ενημέρωση που τα έχετε τοποθετήσει.Δέν σας απαλλάσσει τών ευθυνών σας, η απάντηση με έναν κανονισμό που μου παρουσιάσατε επί Γουβαλάρη. Αλήθεια κύριε πρώην Δήμαρχε,τί θα κάνατε εάν κι εσείς πηγαίνατε να ανάψετε το καντήλι ενός δικού σας, και συναντάγατε συνεργείο να τα εχει σπάσει όλα, χωρίς ενημέρωση;Τί θα λέγατε στόν όποιον Κον Κλουκίνα ; Εστω και τώρα ένα συγνώμη δεν είναι κακό. Δέν θέλω να κοινοποιήσω φωτογραφίες γιά να γίνω πιστικός. Άλλωστε υπάλληλοι του δήμου το γνωρίζουν,όπως και κάποιοι φίλοι μου γνωρίζουν πώς τα οστά ήταν αφύλακτα μέχρι την επόμενη μέρα,σε διπλανό τάφο....αυτά τα λίγα, ευχόμενος πώς όταν έλθη η σειρά μας να αποδημήσουμε,να μην υπάρχει ένας ίδιος αιρετός, και αν παρόλα αυτά, υπάρχει,να είναι κάποιος και να μας φυλάει.....(μιλάω για τον Νο 6 τάφο στο κοιμητήριο της Μεγαλόπολης πού είχε ονοματεπώνυμο επάνω,γραμμένη στα μητρώα, και που γιά κάποιους ήταν άγνωστη,ενώ παραδόξως πάντα πρίν τις κάθε εκλογές έβρισκαν τούς οικείους για τον ρημάδι τον ψήφο,είτε εδώ είτε στην Αθήνα).

    ''φίλε'' Τάκη, ξέροντας ποιός είμαι, θα σταματήσω εδώ, και δεν θα επανέλθω,αν δεν προκλειθώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog