Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Σε απόγνωση οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Αρκαδίας (video)

Ο κ. Μάκης Mπαρουξής, τέως πρόεδρος του Αγρο τοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αρκαδίας, μίλησε για τα προβλήματα του συλλόγου, αναφέροντας ότι στα τόσα χρόνια που αγωνίζονται για τα συμφέροντα και τα προβλήματα του κλάδου,  κανείς δεν ασχολείται να τα αντιμετωπίσει εκτός από τους ίδιους.


«Η κυβέρνηση,προχωρώντας στην εξαγορά ψήφων,έβαλε ένα μικρό ποσό της εξισωτικής αποζημίωσης. Τα ποσά είναι μικρά και λόγω της προχειρότηταςκαι της σύγχυσης που έχουν προκαλέσει οι κυβερνήσεις, οι δικαιούχοι δεν γνωρίζουν το ακριβές ποσό το οποίο δικαιούνται», επισημαίνει.
«Τα προβλήματα είναι τεράστια. Οι συνάδελφοι είχαν καταντήσει ζητιάνοι, καθώς οι καταθέσεις των χρημάτων δεν γίνονται. Τα βασικά προβλήματα δεν τα έχουν αγγίξειούτε στο ελάχιστο», 
ανέφερε.

Τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και του κτηνοτρόφους δεν σταματούν στις επιδοτήσεις, αλλά είναι πολύ πιο σοβαρά, όπως η μη καταβολή επιδότησης για τους μη επιλέξιμους βοσκοτόπους. Αυτό είναι μεγάλο πλήγμα για τους κτηνοτρόφους,καθώς δεν θα μπορούν να κάνουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, και μετά έρχονται προ εκπλήξεως όταν δεν θα μπορούν να πάρουν επιδοτήσεις.
Ακόμη, ο πρόεδρος αναφέρθηκε και το μείζον ζήτημα της υγείας των κοπαδιών: «Δεν γνωρίζουμε τίποτα και την καινούργια ΚΑΠ, δεν έχουμε τίποτα νεότερο για τον καταρροϊκό πυρετό, ο οποίος λόγω χειμώναβρίσκεται σε ύφεση, αλλά από την άνοιξη τα κοπάδια θα αποδεκατιστούν», όπως τόνισε.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μαρνέρης μίλησε για «προβλήματα που είναι υπαρκτά τα τελευταία 20 χρόνια» και δεν έχουν λάβει ως κλάδος καμία ενημέρωση, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην εξαθλίωση.
 «Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα με τις εξαγωγές. Πρέπει να γίνουν τα εγγειοβελτιωτικά και να δοθούν λύσεις για τα μείζονα προβλήματα στα θέματα της παραγωγής, όπως στα βοσκοτόπια», κατέληξε.


Πηγή:
arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog