Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Big brother στο λιμάνι και προσωπικά δεδομένα


Μπορεί να καθυστέρησε πάνω από 10 χρόνια, όμως σήμερα ο Big brother βρίσκεται στο λιμάνι του Ναυπλίου και παρακολουθεί, όποιον περάσει μέσα από τον περιβόητο φράχτη, έστω και πιλοτικά μέχρι αυτή τη στιγμή.

20 κάμερες έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά και παρακολουθείται όλο σχεδόν το λιμάνι. Έχουν μάλιστα τη δυνατότητα να καταγράφουν ακόμα και πρόσωπα τη νύχτα !

Ακόμα όμως και σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί ποιος θα είναι αυτός που θα διαχειρίζεται το ευαίσθητο υλικό που καταγράφεται 24 ώρες το 24ωρο, και ποιος θα είναι υπεύθυνος για την συλλογή, καταχώριση, οργάνωση, διατήρηση ή αποθήκευση, τροποποίηση, εξαγωγή, χρήση, διαβίβαση, διάδοση, συσχέτιση ή συνδυασμό, διασύνδεση, δέσμευση, διαγραφή, καταστροφή του υλικού αυτού.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Σταύρος Αυγουστόπουλος, ισχυρίζεται ότι είναι ενήμερη η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, όμως η απορία παραμένει:

Πώς δόθηκε η άδεια, όταν δεν έχει διευκρινιστεί ποιος θα είναι αυτός που θα παρακολουθεί το ευαίσθητο υλικό;

Πόσο καιρό θα διατηρείται το Video και πώς διασφαλίζεται ότι δεν θα διαρρεύσει;
Δεν θα έπρεπε να είχαν τοποθετηθεί πινακίδες για να ενημερώνονται όσοι βρίσκονται στο πεδίο λήψης;

Εν τέλει τηρείται στο ακέραιο ο νόμος που καθορίζει την Προστασία του Ατόμου από την Επεξεργασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα;

Αν για όλα αυτά δεν είναι υποχρεωμένο το Λιμενικό Ταμείο, γιατί δεν κλείνει οριστικά τις πόρτες στον φράχτη, ώστε να μην εισέρχονται στον φυλασσόμενο χώρο άνθρωποι που πιθανόν να μην επιθυμούν να καταγράφονται από τις κάμερες;


Δείτε το Video με τις απαντήσεις του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Αργολίδας Σταύρου Αυγουστόπουλου:




Πηγή:
anagnostis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog