Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΚΠΝΝΑ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο για ανέργους


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο για ανέργους με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη και συναισθηματική ενδυνάμωσή τους.

Στο τέλος τα μέλη της ομάδας είπαν:
         
Κάθε τέλος φέρνει μια νέα αρχή. Μέσα από την επικοινωνία των ανθρώπων έρχεται η συμπαράσταση για τη ζωή!!! Δίνουμε τα χέρια και είμαστε ένας κύκλος μέσα στον κύκλο της ζωής.
         
Μακάρι, σύντομα η ομάδα να ξανασυναντηθεί για καινούρια ταξίδια…..
         

Πήραμε όλες από αυτή την ομάδα πολλά θετικά συναισθήματα, εύχομαι και οι επόμενες ομάδες να είναι τόσο επιτυχημένες…
         
Τώρα πρέπει να καλλιεργήσουμε αυτά που έμαθε ο καθένας από την ομάδα και να προσπαθήσουμε να εξελιχθούμε και να μην αφήσουμε την καθημερινότητα να μας παρασύρει στις παλιές γνωστές μας συμπεριφορές που μας δυσκολεύουν.

Μακάρι, οι θετικές σκέψεις, η αισιοδοξία και η διάθεση να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους ανθρώπους γύρω μας, να μας ακολουθούν σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας και αν κάποια στιγμή αισθανθούμε ότι μας ζώνουν οι δυσκολίες και νιώσουμε απογοητευμένοι από τη ζωή και τους ανθρώπους… να ανατρέξουμε στο κουτάκι-βαλιτσάκι της ομάδας να το ανοίξουμε και να τραβήξουμε από τη δύναμη των συναισθημάτων που μοιραστήκαμε.
       
Προσοχή: μην επιτρέψουμε σε πράγματα ή  ανθρώπους να μας μαυρίζουν ή να επισκιάζουν τη ζωή μας. Να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την επικοινωνία μας, έστω και τηλεφωνικά, με μια ευχή να ξανασυναντηθούμε, ώστε να απογεμίσουμε την βαλίτσα μας ....


Η συζήτηση λύνει πολλά προβλήματα και δίνει εφόδια για να τα λύσουμε και να προχωρήσουμε στη ζωή.

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας πως θα καταφέρουμε να προχωρήσουμε στη ζωή μας. Η συζήτηση βοηθά στην επίλυση προβλημάτων και στην ανάγκη να μοιραστούμε εμπειρίες και βιώματα.

Η συζήτηση, όχι μόνο με τους άλλους, αλλά και με τον ίδιο μας τον εαυτό. Ένα κομμάτι χαρτί και ένα μολύβι βοηθά. Μια διαδρομή γεμάτη από όμορφες εκπλήξεις για την συνέχεια της ζωής. Τα παραδείγματα μας οδηγούν στη ζωή για το μέλλον.


Συντονίστριες ομάδας: Μπεντεβή Αναστασία, Κοινωνιολόγος
                                        Σίδερη Ιωάννα, Ψυχολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog