Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ρύπανση φοβοῦ τους λιμενικούς του Ναυπλίου (βίντεο)


Το άγχος του Λιμενάρχη Ναυπλίου Σπύρου Μαρίνου, να βρίσκεται η υπηρεσία του πάντα σε ετοιμότητα και η αναγκαιότητα εκπαίδευσης των Λιμενικών και όλων των εμπλεκομένων ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα στην αποφευκτέα  περίπτωση ρύπανσης του λιμένος ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση να γίνει την Πέμπτη η άσκηση απορρύπανσης.


Στην άσκηση τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο καταπολέμησης ρύπανσης της θάλασσας και χρησιμοποιήθηκαν τα ειδικά πλωτά φράγματα που διαθέτει το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, ένα ρυμουλκό σκάφος, σκάφη του Λιμενικού, αλλά και εμπλεκόμενες υπηρεσίες, όπως ο δήμος.


Το σενάριο προέβλεπε ότι λόγω ατυχήματος σε σκάφος που ήταν δεμένο στο λιμάνι έγινε απόρριψη πετρελαιοειδών στη θάλασσα. Το πλωτό φράγμα αναπτύχθηκε κατά μήκος του λιμανιού για τον περιορισμό πετρελαιοκηλίδας. Με τη συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων ολοκληρώθηκε η απορρύπανση της πετρελαιοκηλίδας.





Πηγή:
anagnostis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog