Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Τρίπολη - σκουπίδια: Οργισμένος ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους (βίντεο)



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα σκουπίδια πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη. Οι πολίτες ολόκληρου του δήμου αφού εξάντλησαν τα αποθέματα υπομονής τους ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αρκαδικής πρωτεύουσας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την άθλια κατάσταση η οποία επικρατεί στην πόλη, τους τελευταίους τρεις περίπου μήνες.
Ο κόσμος κατέβηκε στους δρόμους και εξαγριωμένος
ζήτησε να φύγουν ΤΩΡΑ τα σκουπίδια.



Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από την πλατεία Πετρινού και η πορεία κατευθύνθηκε στο δημαρχείο της Τρίπολης, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο Δικαστικό Μέγαρο της Τρίπολης, όπου οι κάτοικοι πέταξαν στην είσοδο σακούλες με απορρίμματα και κάδους απορριμμάτων. Οι πολίτες φανερά εκνευρισμένοι και αγανακτισμένοι φώναζαν συνθήματα όπως:

«Τρίπολη, πόλη ιστορική, σε έχουν καταντήσει χωματερή» φώναζαν, ενώ έλεγαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

«Μαζέψτε τα σκουπίδια, Τατούλη και Παυλή, ούτε μία μέρα, υπομονή», «Στην Τρίπολη αξίζει αέρας καθαρός, βρώμα, δυσωδία και συφερτός», ήταν μερικά από τα συνθήματα.


Κάποια στιγμή, διαβάστηκε ένα ψήφισμα στο οποίο οι κάτοικοι έλεγαν ότι μια μέρα υπομονής ακόμα, θα στοιχίσει ανθρώπινες ζωές.

«Θα κλείσουμε δρόμους και θα καταλάβουμε δημοτικά κτίρια» έλεγαν.



Επίσης, εγκάλεσαν τον Δήμαρχο γιατί δεν έχει κάνει τίποτα έξι μήνες, επειδή δεν προχωρά την αδειοδότηση για το Μεγαβούνι και είπαν ότι δεν είναι λύση στο Λεβίδι, αφού δεν χρειάζεται να μολύνουμε το Μαίναλο.

«Έχουμε παιδιά και κυκλοφορούν αρουραίοι στα πόδια μας» έλεγε οργισμένη μια μητέρα.

Όλοι μαζί, πήγαν πορεία προς το Δημαρχείο και μετά προς την Περιφέρεια.




Πηγές:
Βασιλική Παπαδοπούλου  για το kalimera-arkadia.gr και arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog