Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Το 1ο ΓΕΛ Τρίπολης στον εθνικό τελικό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας

Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Τρίπολης στον εθνικό τελικό Πανευρωπαϊκού διαγωνισμού επιχειρηματικότητας

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά το 1ο ΓΕΛ Τρίπολης προκρίνεται στον εθνικο τελικό του  πανευρωπαϊκού διαγωνισμού  επιχειρηματικότητας  “young business talents” .

Πρόκειται για ένα διαδικτυακό διαγωνισμό στρατηγικής στη διοίκηση και στο μάρκετινγκ μιας εικονικής εταιρείας μέσω ενός επιχειρηματικού προσομοιωτή (business simulator praxis MMT) για μαθητές λυκείου . Οι μαθητές από τις 10 Νοεμβρίου 2014 που ξεκίνησε ο διαγωνισμός μέχρι στις 24 Φεβρουαρίου 2015 που τελειωσε έπρεπε κάθε εβδομάδα να καταθέτουν το δικό τους business plan , αφού πρώτα κάθε φορά μελετούσαν και ανέλυαν  τις κινήσεις των αντιπάλων τους . Έπρεπε να παίρνουν αποφάσεις  για τη διοικηση της  εταιρείας , για έρευνες αγοράς , για διαφημίσεις ,για τιμές κ.λ.π. ,πράγμα καθόλου εύκολο για μαθητές που δεν είναι εξοικειωμένοι στην αρχή ούτε με τους όρους των οικονομικών .

Παρά τις δυσκολίες που συναντούσαν και το δύσκολο σχολικό τους πρόγραμμα δεν το έβαλαν κάτω  .Η διαδικασία  και ο συναγωνισμός ήταν σκληρός . Ξεκίνησαν πανελλαδικά 554 ομάδες (2200 μαθητες)  και μόνο οι 75  με την καλύτερη κερδοφορία  από αυτές  περασαν στον εθνικό τελικό που θα διεξαχθεί σε πραγματικό χρόνο στο κλειστό γήπεδο του Μετς στην Αθήνα το Σάββατο  το πρωί  28 Μαρτίου 2015. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό  Επίσης θα διανεμηθούν στις 15 καλύτερες ομάδες  χρηματικά βραβεία 7.000 ευρώ.

Δύο λοιπόν από τις 75 ομάδες του εθνικού τελικού  είναι από το 1ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ , μια επιτυχία  πολύ σημαντική για τους μαθητές και το σχολείο .Πρόκειται για τις ομάδες 1) ALIGHTBOO  που αποτελείται από τους μαθητές της Α΄Λυκείου : Δήμητρα Μπουρή , Αγγελική Παπαγεωργίου , Ελένη Φωτοπούλου και Ανδρέα Φωτόπουλο καθώς  και 2 ) PSYCHOZ που αποτελείται από τους μαθητές της Β΄Λυκείου : Δημήτρη Κρατημένο , Σεϊέ Σούλα , Κώστα Φαμελίτη και Νίκο Φωτόπουλο . Υπεύθυνη καθηγήτρια που είχε αναλάβει να καθοδηγεί τις ομάδες στο διαγωνισμό  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι  η Μαρίνα Ρόζη .

Αξίζει να σημειώσουμε πως  από το 1ο ΓΕΛ  πήραν μέρος  στο διαγωνισμό  11 ομάδες των 4 ατόμων από τις οποίες οι 8 προκρίθηκαν στα ημιτελικά και οι  2 στον εθνικό τελικό . Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά .

Καλή επιτυχία στον τελικό !

arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog