Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Νέες υποτροφίες στο Κολλέγιο Ανατόλια για τη χρονιά 2015- 2016

Θεσσαλονίκη, 17 Μαρτίου 2015

Πιστό στον μη κερδοσκοπικό του χαρακτήρα και στην αποστολή του να καταστήσει ακόμη πιο προσιτή την εκπαίδευση υψηλού επιπέδου σε μαθητές με περιορισμένα οικονομικά μέσα, το Κολλέγιο Ανατόλια διευρύνει το Πρόγραμμα Υποτροφιών του προσφέροντας νέες υποτροφίες για την Α΄ Γυμνασίου κατά τη σχολική χρονιά 2015 - 2016.

Σήμερα σχεδόν το 20% του μαθητικού σώματος του Κολλεγίου Ανατόλια λαμβάνει υποτροφία από 100% ως 25% του ποσού των διδάκτρων. Έως σήμερα μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 1.000 υποτροφίες με κριτήρια που αξιολογούν την οικονομική κατάσταση του μαθητή και την επίδοσή του. Οι υποτροφίες απονέμονται κατόπιν εξετάσεων και συνεντεύξεων που γίνονται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Οι υποτροφίες προέρχονται από κληροδοτήματα και δωρεές προς το σχολείο από ιδιώτες και ιδρύματα που αναγνωρίζουν την αξία της ποιοτικής εκπαίδευσης.

Υποτροφίες διδάκτρων 
Οι υποτροφίες χορηγούνται έπειτα από γραπτή δοκιμασία σε γνώσεις Ελληνικών, Μαθηματικών και Αγγλικών του Δημοτικού σχολείου. Η δοκιμασία είναι κοινή για όλους τους μαθητές είτε εξαρτούν τη φοίτησή τους στο Κολλέγιο Ανατόλια από κάποια υποτροφία είτε όχι.

Για την επόμενη σχολική χρονιά θα απονεμηθούν:
Τουλάχιστον δύο (2) υποτροφίες διδάκτρων σε ποσοστό 100%
Τουλάχιστον τρεις (3) υποτροφίες διδάκτρων σε ποσοστό 75%
Τουλάχιστον επτά (7) υποτροφίες διδάκτρων σε ποσοστό 50%
Τουλάχιστον εννέα (9) υποτροφίες διδάκτρων σε ποσοστό 25%

Για την απονομή των παραπάνω υποτροφιών θα ληφθούν υπόψη και εισοδηματικά κριτήρια.
•        Δέκα (10) τιμητικές υποτροφίες διδάκτρων σε ποσοστό 10%. Οι δέκα  πρώτοι σε βαθμολογία στη γραπτή δοκιμασία δικαιούνται τιμητική υποτροφία 10% ανεξαρτήτως οικογενειακού εισοδήματος.

Οι υποτροφίες καλύπτουν και τα έξι χρόνια φοίτησης εφόσον η επίδοση στα μαθήματα παραμένει υψηλή, η διαγωγή κοσμιότατη και η οικονομική κατάσταση της οικογένειας δεν παρουσιάζει σημαντική αλλαγή.

Οι εξετάσεις εισαγωγής/ υποτροφιών διδάκτρων για την Α΄ τάξη του Γυμνασίου θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια τo Σάββατο 9 Μαΐου 2015.
Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών και Υποτροφιών, enroll@anatolia.edu.gr, 2310 398203 (κα Κορίνα Θεοδωρίδου), 8.15 – 15.00.

Υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων – με διαμονή στο οικοτροφείο
Σε τελειόφοιτους μαθητές/τριες που κατοικούν στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας (Νομοί Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας) θα απονεμηθούν έως δύο (2) εξαετείς  υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων - με διαμονή στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια -  σε ποσοστό έως 100%.

Επιπλέον, μία (1) υποτροφία διδάκτρων και τροφείων θα απονεμηθεί σε μαθητή/μαθήτρια του Νομού Αρκαδίας.

Οι υποτροφίες θα απονεμηθούν κατόπιν εξετάσεων στα Ελληνικά και στα Μαθηματικά στην ύλη της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου και στα Αγγλικά.  Για την απονομή των παραπάνω υποτροφιών θα ληφθούν υπόψη και  εισοδηματικά κριτήρια.

Οι εξετάσεις για τις υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων για μαθητές που φοιτούν σε σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας και στην Αρκαδία θα διεξαχθούν στην Κοζάνη και την Τρίπολη αντίστοιχα, αντίστοιχα, το Σάββατο 16 Μαΐου 2015.

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών και Υποτροφιών, enroll@anatolia.edu.gr, 2310 398203 (κα Κορίνα Θεοδωρίδου), 8.15 – 15.00.


Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά παράδοση και προσφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου και το 1924 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτισμένο με την αριστεία, τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και το υψηλό διδακτικό επίπεδο το Κολλέγιο Ανατόλια έχει αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα όπως και ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog