Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΝΔ: Παρέμβαση Μαρίας Σπυράκη στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό της ΕΕ το 2016 ( βίντεο)

Θεσμοθέτηση νέου προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και επίσπευση των πληρωμών που εκκρεμούν - Παρέμβαση της Μαρίας Σπυράκη στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό της ΕΕ το 2016


Επίσπευση των πληρωμών και θεσμοθέτηση νέου προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, με παράλληλη ενίσχυση των επιχειρήσεων που θα τους απασχολούν, ζήτησε με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και του Ε.Λ.Κ. Μαρία Σπυράκη.

Η κα. Σπυράκη, με την ιδιότητα της ως εισηγήτρια της γνωμοδότησης για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. το 2016, εκ μέρους της επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές και τους αδιάθετους πόρους από τα προηγούμενα χρηματοδοτικά προγράμματα, ιδίως σε χώρες που έχουν μειωμένους εθνικούς πόρους, όπως η Ελλάδα.

Η ευρωβουλευτής, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εστιάσει και στην χρήση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κρίση ρευστότητας.

Ολόκληρη η παρέμβαση της Μαρίας Σπυράκη έχει ως εξής:

«Καταρχήν θα ήθελα να συμφωνήσω με την κατεύθυνση της Έκθεσης καθώς διαπιστώνει τα προβλήματα και παράλληλα δείχνει το δρόμο για πιθανές λύσεις. Ξεκινώντας από τη μέχρι τώρα εκτέλεση του Προϋπολογισμού, θέλω να σημειώσουμε ότι υπάρχουν δύο σημαντικά ζητήματα: 
Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές και οι αδιάθετοι πόροι από τα προηγούμενα Χρηματοδοτικά προγράμματα που δημιουργούν σημαντικά θέματα ειδικά στις χώρες που έχουν μειωμένους εθνικούς πόρους. 
Και οι καθυστερήσεις στην έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου στην Πολιτική της Συνοχής που αυξάνουν αυτόματα τον κίνδυνο συσσώρευσης των πόρων και χαμηλώνουν τις πιθανότητες απορρόφησης ή ακόμα και μη αποδοτικής αξιοποίησής τους. 
Η Έκθεση στοχεύει στη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας. 

Μπορούμε να μελετήσουμε και να συζητήσουμε εδώ νέες πρωτοβουλίες, πέρα από το Youth Initiative, στις οποίες θα εμπλέκονται όμως και οι επιχειρήσεις;
 
Μπορούμε να δούμε άμεσα τη χρήση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κρίση ρευστότητας; 
Δύο πράγματα μόνο: Πρέπει να σπεύσουμε να εξομαλύνουμε το σχέδιο πληρωμών, να οριστικοποιήσουμε άμεσα το ρυθμιστικό πλαίσιο που μας συνδέει με το εργαλείο του πακέτου Juncker, και όλα αυτά να γίνουν με διαφάνεια»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog