Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Νέοι προβληματισμοί και για την ανάθεση των λογιστικώντης Δημοτικής Επιχείρησης Μεγαλόπολης

Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015 συνεδρίασε το Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μεγαλόπολης και μεταξύ άλλων θεμάτων συζήτησησε και πήρε απόφαση για την ανάθεση της εργασίας : Λογιστική Διαχείριση έτους 2015 της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεγαλόπολης.

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση -και σύμφωνα πάντα με τα επίσημα πρακτικά- το συγκεκριμένο θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Όμως αν κάποιος διαβάσει πιο καλά τα πρακτικά θα δεί ότι πριν από την ψήφιση του συγκεκριμένου θέματος αποχώρησε ένα μέλος του συμβουλίου που πρόσκειται στην παράταξη της πλειοψηφίας.

Επίσης μαθαίνουμε ότι η δημοτική επιχείριση είχε ζητήσει προσφορές από  λογιστικά γραφεία της Μεγαλόπολης αλλά κανένα από αυτά δεν ενδιαφέρθηκε.

Μόνο ένα γραφείο της πόλης μας εκδήλωσε ενδιαφέρον αλλά στην αίτηση του είχαν μπεί  κάποιες προυποθέσεις.

Τελικά η ανάθεση έγινε στο ίδιο γραφείο από την Αθήνα που είχε τον λογιστικό έλεγχο και τις προηγούμενες χρονιές.

Αναρωτιόμαστε αν τελικά έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να βρεθεί λογιστικό γραφείο στην Μεγαλόπολη να  πάρει την δουλειά η αν δεν έγιναν. Γιατί διαπιστώνουμε ότι η διαδικασία κατέληξε με το να παρθεί απόφαση με μια μόνο προσφορά και μάλιστα από την Αθήνα. Αν πράγματι η δημοτική αρχή είδε ότι κανένα γραφείο της Μεγαλόπολης δεν ενδιαφέρεται,  γιατί δεν έψαξε μήπως υπάρξουν άλλες προσφορές από την Τρίπολη η την Καλαμάτα , η έστω από κάπου αλλού;  Γιατί τελικά φτάσαμε να έχουμε μόνο μια και μοναδική προσφορά;

Υπάρχει πολύ μεγάλο παρασκήνιο σε αυτή την ανάθεση και πολλοί κάνουν λόγο  ότι αρκετό καιρό πριν υπήρχε ένα είδος άτυπης συμφωνίας , βάσει κάποιων προσπαθειών να γίνει η ανάθεση σε κάποιο γραφείο της Μεγαλόπολης και να μην δίνονται δουλειές στην Αθήνα , η οποία τελικά από ότι δείχνουν τα πράγματα δεν τηρήθηκε. Μάλιστα ακούγονται φωνές που λένε ότι η αίτηση-προσφορά  του συγκεκριμένου γραφείου που πήρε την ανάθεση είναι ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ.

Όπως και να έχει η συγκεκριμένη απόφαση φαίνεται να μην είναι καθ όλα νόμιμη αν όντως ισχύει ότι η προσφορά του γραφείου ήταν εκπρόθεσμη.

Με όλα αυτά που ακούγονται , υπάρχουν συγκεκριμένα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν από τους αρμόδιους.

Είναι τελικά νόμιμη η είναι εκτός προθεσμίας η προσφορά του λογιστικού γραφείου που πήρε  την ανάθεση;

Γιατί έπρεπε να φτάσουμε στα τέλη Φεβρουαρίου να γίνει αυτή η διαδικασία ανάθεσης ; Ενώ θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2014; Μήπως για να μπορεί να δικαιολογηθεί το επείγον της κατάστασης; Ποιος τελικά δημιούργησε αυτές τις συνθήκες;

Η προηγούμενη ανάθεση έληξε τον Δεκέμβριο του 2014. Τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2015 ποιος έκανε τα λογιστικά; Υπήρχε κάποια παράταση της προηγούμενης σύμβασης και γιατί;

Ισχύουν οι πληροφορίες που μιλάνε για κάποια συμφωνία η οποία δεν τηρήθηκε; Αν ναι από ποιόν;

Υπήρχε τελικά κάποια άλλη προσφορά από λογιστικό γραφείο της Μεγαλόπολης; Αν υπήρχε γιατί δεν αναφέρεται στα πρακτικά;

Ελπίζω να μπορέσει κάποιος αρμόδιος να μας δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.
Γιατί οι πολίτες πήγαν στις κάλπες πριν 10 μήνες και επέλεξαν μια νέα δημοτική αρχή η οποία είχε υποσχεθεί να αλλάξει τα κακώς κείμενα. Βλέποντας και μαθαίνοντας όμως κάποιες διαδικασίες με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι δυστυχώς δεν φαίνεται να αλλάζει τίποτα!

Πηγή: Καφενείο Μεγαλόπολης

Διαβάστε τα επίσημα πρακτικά του θέματος από την Διαύγεια  Μεγαλόπολης

14 σχόλια:

  1. Γιατι καιγεται ο καφετζης; εχει καποια εμμονη με την Αθηνα; εαν το λογιστικο γραφειο ηταν απο το χωριο του, λεμε τωρα, θα ηταν καλα τοτε; τη μανια με τον τοπικισμο... Τσ,τσ,τσ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σιγα σιγα θα καταλαβουν πολλοι οτι τα 5 χρονια ειναι πολλα ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καφετζη οπου και αν πηγαινεις την πλατη τους θα βλεπεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Τελικά η ανάθεση έγινε στο ίδιο γραφείο από την Αθήνα που είχε τον λογιστικό έλεγχο και τις προηγούμενες χρονιές."


    XAXAXAA!!! Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται λέει η λαϊκή ρήση.
    Αυτοί που πέταγαν τόνους λάσπης στην προηγούμενη δημοτική αρχή και διέδιδαν δεξιά κι αριστερά συκοφαντίες πως έδιναν τα λογιστικά του Δήμου στο συγκεκριμένο λογιστικό γραφείο γιατί εργαζόταν εκεί ο γιός δημοτικού συμβούλου της προηγούμενης δημοτικής αρχής, έρχονται σήμερα και δίνουν τα λογιστικά του Δήμου και πάλι στο ίδιο γραφείο.
    Αυτοί που χθες κατηγορούσαν την προηγούμενη Δημοτική αρχή για τις απευθείας αναθέσεις και τις παραχωρήσεις σε εργολήπτες εκτός Μεγαλοπόλεως έρχονται σήμερα και συνεχίζουν τις απευθείας αναθέσεις και μάλιστα σε εργολήπτες εκτός Μεγαλοπόλεως.
    Αυτοί που χθες κατηγορούσαν την προηγούμενη δημοτική αρχή για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της συνδετήριας οδού, όταν ανέλαβαν υιοθέτησαν την λύση που είχε ψηφίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή και αυτοί είχαν απορρίψει, μας είπαν και καλά μέσω μιας καλοστημένης παράστασης εντυπωσιασμού πως ξεκίνησαν τα έργα, φτάνει αισίως και το Πάσχα κι ακόμη συνδετήρια οδό η Μεγαλόπολη δεν έχει δει.
    Αυτοί που κατηγορούσαν την προηγούμενη Δημοτική αρχή πως δεν είχε κάνει τίποτα για την Πυροσβεστική πάλι με μια παράσταση παραμυθιάσματος μας είπαν πως έδωσαν λύση αλλά τόσους μήνες μετά η Π.Υ παραμένει εκεί που ήταν, ενώ στα κτίρια που υποτίθεται πως θα γινόταν μετεγκατάσταση δεν έχει γίνει το παραμικρό (εάν δεν κάνω λάθος).
    Αυτοί που κατηγορούσαν την προηγούμενη δημοτική αρχή για τις λακκούβες έχουν αφήσει σήμερα τους δρόμους τις πόλης με χαντάκια ολόκληρα.
    Αλλά σσσσσσσσσ μην λέμε τις αλήθειες δυνατά γιατί όπως μας ενημέρωσαν οι "δημοκράτες" της νέας δημοτικής αρχής μέσω της επιστολής που απέστειλαν στον Μεγαλόπολη fm, σκοπεύουν να ταράξουν στις μηνύσεις όποιον τολμάει να πει δημοσίως αλήθειες που θίγουν τα δικά τους παραμύθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΦΙΛΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ Ο ΚΑΦΕΤΖΗΣ; ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι και χωριο του σωγαμπρος μασ εχει ερθει

      Διαγραφή
  6. Τελικά τί δύναμη έχει αυτή η κουμπάρα ρε παιδιά;Λογιστικά ο υιός,επίδομα ληξίαρχου η ίδια,επίδομα ανταποκριτή η ίδια,επίδομα γραμματέα η ίδια, κατά τ'άλλα μας φταίει ο Δήμαρχος που τύποις άλλαξε.Μου θυμίζει κάτι σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο,όποια κυβέρνηση και αν βγήκε πάντα οι ίδιοι οικονομούσαν.Σε λίγο που θα έλθουν και οι άλλοι κουμπάροι, να δούμε τι θα έχετε να μας πείτε;Γιατί ρε γαμώτο να μην είμαι και εγω κουμπάρα να πάρω καμιά δουλίτσα;Ευτυχώς που έφυγα και ησύχασα. Θα βρω τον τρόπο να πάρω και τα εκλογικά μου να μην σας βλέπω καθόλου.2-3 διήμερα στό χωριό μου θα είναι αρκετά να θυμάμαι απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παράπλευρα διάβασα: ΔΙΑΥΓΕΙΑ-ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ
    "ΑΜΟΙΒΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗ ΓΙΑ ΑΓΩΓΗ ΣΤΡΑΓΚΑ ΛΥΜΠΕΡΗ ΚΛΠ ."
    Τι Δικηγορικό πάρτι έχουμε στο Δήμο;
    Πόσα χρήματα έχουν δοθεί σε "δικούς μας" δικηγόρους από την νέα Δημοτική Αρχή (1-9-2014 έως σήμερα);
    Ας μας ενημερώσουν με ποια διαδικασία επιλέγουν τους Δικηγόρους;
    Πρέπει να είναι γεμάτο το πουγκί του Δήμου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολλές φορές ο θυμόσοφος λαός μας λέει πράγματα και ρήσεις πολύ σοφές και βγαλμένες από τη ζωή.
    Μία που μου έρχεται στο μυαλο είναι η γνωστή έκφραση ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ-ΛΗΘΑΡΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. που είναι η αξιοκρατίας του δήμου ?? βοηθήστε και κανένα φτωχό υπάλληλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΔΙΚΟΙ... Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ... ΟΛΑ ΝΤΑ ΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ; ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ ΕΙΣΑΣΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. έχει πλάκα ο παραπάνω σχολιαστής!!!! Η τρό'ι'κα καλά κρατεί.Τί να τον κάνει τόν συγκροτημένο λόγο ο Δήμαρχος, όταν γύρω από το κεφάλι του γυρίζουν γύπες,αετοί και διάφορα όρνεα.Καί ακόμα είναι νωρίς!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τους δικηγορους που εβαζε ο Μπουρας εχανε τις ΔΙΚΕΣ..Να σας θυμισω τις Δικες με την ΔΕΗ και τον παιδικο σταθμο οτι ο ΔΗΜΟΣ """"ΚΕΡΔΙΣΕ""""

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog