Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Αυτό που μας χρειάζεται, είναι ένα νέο κόμμα, μία νέα σχέση, μία νέα εμπιστοσύνη»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2015



Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος:
«Αυτό που μας χρειάζεται, είναι ένα νέο κόμμα, μία νέα σχέση, μία νέα εμπιστοσύνη»

«Να τοποθετηθούμε με πολιτική δημιουργικότητα και καινοτομία απέναντι στις νέες συνθήκες. Να προσπεράσουμε καθετί που τροφοδοτεί την πολιτική στασιμότητα, την εγκατάσταση στο παρελθόν και την εσωστρέφεια. Ή ερχόμαστε στην κοινωνία με νέο τρόπο και νέο πνεύμα ή δεν έχουμε πια λόγο ύπαρξης.»



Στη σημερινή του τοποθέτηση κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι η  «ανάγκη ενός νέου πολιτικού περιεχομένου και μιας νέας ταυτότητας, με καθαρό πολιτικό προσανατολισμό, μας υποχρεώνει να μην μείνουμε μόνο στη συζήτηση για το παρελθόν αλλά να την προσπεράσουμε δημιουργικά».
Επιπλέον, ο κ.Κωνσταντινόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για λαϊκισμό. «Κρατούσαν επτασφράγιστο μυστικό την συνταγή της επιτυχίας για αργότερα και τώρα μούχλιασε μάλλον και δεν μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν. Και τώρα, η επιλογή του Π.Παυλόπουλου ως νέου Προέδρου της Δημοκρατίας έχει μέσα της έναν εναγκαλισμό με πρόσωπα, πρακτικές και παραστάσεις του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας πως «Εμείς όμως δεν τροφοδοτούμαστε από το ρεβανσισμό. Δε μας αρκεί να περιμένουμε στη γωνία περιμένοντας να δικαιωθούμε. Για μας, η δικαίωση περνά από τη συνέχεια και την υπέρβαση».
Αναφερόμενος στο ρόλο του ΠΑΣΟΚ εφεξής, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως «Όσο η Νέα Δημοκρατία θα περιορίζεται στο ρόλο που είχε επιφυλάξει για τον εαυτό της και μέχρι το 2012, δικό μας χρέος είναι να χτίζουμε, πρόταση-πρόταση, βήμα-βήμα, το σχέδιο μας για τη χώρα.». Έθεσε δε τις βασικές παραμέτρους αυτού του σχεδίου: το δρόμο για ένα άλλο κράτος, την απασχόληση μέσα από την καινοτομία, ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα. Τέλος, για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, ο κ.Κωνσταντινόπουλος είπε πως «Το ζήτημα της ανασυγκρότησής μας είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τον πολιτικό μας χώρο. Ή σχεδιάζουμε με αρχιτεκτονική έμπνευση το νέο ή ασφυκτιούμε στο παλαιό και κλειστό οικοδόμημα. Δεν μας αρκεί να ανοίξουμε τα παράθυρα. Μας χρειάζεται ένα νέο θεμέλιο άρα ένα νέο πολιτικό οικοδόμημα.Μας χρειάζεται ένα κόμμα δημιουργικό και καινοτόμο. Ας εργαστούμε λοιπόν για το νέο πολιτικό σχέδιο και τη νέα θεμελίωση.»


1 σχόλιο:

  1. Τριτος και καταιδρωμενος στην Αρκαδια ο κ. Οδυσσεας και ονειρευεται...περαστικα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog