Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Αστυνομικό Δελτίο: Εξιχνίαση διαρρήξεων - κλοπών στην Κορινθία

Εξιχνιάστηκαν, πέντε (5) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών  και απόπειρας κλοπής σε οχήματα και περίπτερα, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής οχημάτων καθώς και δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ημεδαπών στην Κορινθία


Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται συνολικά πέντε (5) ημεδαποί ΡΟΜΑ, εκ των οποίων οι δυο (2) είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς  της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, για απόπειρες κλοπών οχημάτων

Σε βάρος όλων των ανωτέρω, σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Κιάτου και Λουτρακίου, πέντε (5) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρας κλοπής σε οχήματα και περίπτερα, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής οχημάτων, καθώς και δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ημεδαπών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται συνολικά πέντε (5) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 18, 20 και 28 ετών αντίστοιχα, καθώς και δύο (2) ανήλικοι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την 14.3.2015 το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, για απόπειρες κλοπών οχημάτων. (Σχετικό το από 15.3.2015 και ώρα 11.00’ Ενημερωτικού Δελτίου Αδικημάτων και Συμβάντων της Υπηρεσίας μας).
Σε βάρος όλων των ανωτέρω, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, εξακριβώθηκε ότι, οι δύο ανήλικοι και ο 18χρονος είχαν διαπράξει τις κάτωθι περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής, στην Κόρινθο Κορινθίας:

Την 14.3.2015 το βράδυ, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν όχημα ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Την 14.3.2015 το βράδυ, διέρρηξαν όχημα ημεδαπού και αφαίρεσαν εξαρτήματα από το εσωτερικό του οχήματος.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα, που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Κιάτου και Λουτρακίου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 18χρονος, ο 20χρονος,  ο 28χρονος και ο ένας εκ των ανηλίκων, είχαν διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρας κλοπής, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας:

Την 11.3.2015 το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, αφαίρεσαν όχημα ημεδαπής.

Την 12.3.2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Άσσο Κορινθίας, διέρρηξαν περίπτερο ημεδαπής και αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα.

Την 12.3.2015 το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, αφαίρεσαν όχημα ημεδαπού.

Την 13.3.2015 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Κιάτο Κορινθίας, αφαίρεσαν τσάντα ημεδαπής, που περιείχε χρήματα, κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα.

Την 13.3.2015 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο Κορινθίας, διέρρηξαν όχημα ημεδαπού και αφαίρεσαν διάφορα εργαλεία.

Την 13.3.2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Λουτράκι Κορινθίας, αφαίρεσαν τσάντα ημεδαπής, που περιείχε χρήματα, κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα.

Την 13.3.2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Μελίσσι Κορινθίας, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν περίπτερο ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Κατά το χρονικό διάστημα από το βράδυ της 11.3.2015 έως το πρωί της 14.3.2015, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, αφαίρεσαν από όχημα ημεδαπού, τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Τα ανωτέρω κλαπέντα οχήματα, καθώς και μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog