Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Οικ. Ραψωματιώτη: Απορρίμματα Τρίπολης - «Έχουμε τη δυνατότητα το πρόβλημα να το κάνουμε ευκαιρία»

Οικογένεια Ραψωματιώτη για τα απορρίμματα της Τρίπολης: 


Δεχτήκαμε πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης και συμμετείχαμε στη διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου στο έργο για την «αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης του Δήμου Τρίπολης», με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Με την ανάδειξή μας ως μειοδότης, ανταποκρινόμαστε άμεσα, θεωρώντας υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε στη λύση του πολύ σοβαρού προβλήματος, όχι μόνο στην αισθητική, αλλά κυρίως, στην υγεία και ασφάλεια των κατοίκων του Δήμου Τρίπολης.

Ο Όμιλος εταιρειών Π. & Δ. Ραψωματιώτη θέλει να ευχαριστήσει τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, τον Δήμαρχο Τρίπολης, κ. Δημήτρη Παυλή, τις υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και τους εκπροσώπους των αντιπολιτεύσεων και της Περιφέρειας και του Δήμου, για την εμπιστοσύνη τους. Να ζητήσει από τους εργαζόμενους του Δήμου, την απόλυτη συνεργασία για την άμεση, με απόλυτη προστασία τους, συλλογή και απομάκρυνση των απορριμμάτων, χωρίς όμως την καταστροφή τους, καθόσον εμείς έχουμε μονάδες διαλογής και αξιοποίησης των υλικών και όχι χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων.

Θέλουμε επίσης, να ευχαριστήσουμε όλους όσους κατά καιρούς μας έχουν στηρίξει στην προσπάθειά μας να δείξουμε ότι εμείς πρεσβεύουμε την άλλη πλευρά του νομίσματος.
Η μία άποψη είναι ότι «έχουμε ένα πρόβλημα μέσα στην πόλη και πρέπει να βρούμε ένα σημείο για να μεταφέρουμε εκεί το πρόβλημα», η δική μας άλλη άποψη είναι ότι «έχουμε διασφαλίσει τη δυνατότητα, το πρόβλημα να το κάνουμε ευκαιρία».

Εμείς θέλουμε τους 30 εργαζόμενους στις μονάδες μας, να τους κάνουμε τουλάχιστον 50, να χρησιμοποιηθούν φορτηγά, άρα καύσιμα, συντηρήσεις κ.λπ., να χρησιμοποιηθούν αναλώσιμα και λοιπά υλικά, άρα δουλειά και τζίρος σε τοπικές επιχειρήσεις, να πληρωθούν ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ, να πληρωθούν ΦΠΑ και άλλοι φόροι, αλλά και να διαχωρίσουμε και να αξιοποιήσουμε τα υλικά, που αυτή τη στιγμή θεωρούνται πρόβλημα.

Από τους 3 με 4 χιλιάδες τόνους που εκτιμάται ότι υπάρχουν στους δρόμους της Τρίπολης, εμείς προσβλέπουμε να ανακτήσουμε τουλάχιστον 1.000 με 1.500 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών, με ένα έσοδο της τάξης των 100.000,00€ τουλάχιστον, τα οποία θα διοχετευθούν στην τοπική αγορά σε μισθούς, σε τοπικές επιχειρήσεις και στο Κράτος σε ασφαλιστικές εισφορές και φόρους.

Θα παραχθεί επίσης, από τη μονάδα κομποστοποίησης, μια μεγάλη ποσότητα υλικού, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις αποκαταστάσεις των ΧΑΔΑ του τόπου μας, μειώνοντας έτσι την ανάγκη εξόρυξης αδρανών υλικών, άρα, προσφέρουμε ακόμη μια δράση προστασίας του περιβάλλοντός μας.

Σας χρειαζόμαστε όλους δίπλα μας, όχι τόσο για να μας πείτε καλά λόγια, αλλά με τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις σας, να γίνουμε ακόμη καλύτεροι και αποδοτικότεροι.

Δημήτρης Ραψωματιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog