Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Από την Ντόρα στον Αντώνη μέσω ...«Αγίου Χαράλαμπου» και υπουργείου Ανάπτυξης


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των καιρών (19/03/2014 ) διαβάζουμε από το Το Βήμα,
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=578499:

“Με πυρά κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια και του γενικού γραμματέα του ίδιου υπουργείου κ. Αθ. Ανδρεουλάκο, καθώς και κατά της Οικονομικής Αστυνομίας για την υπόθεση της δίωξης για μη δηλωθέν εισόδημα ύψους 23.000 ευρώ από την οικογενειακή επιχείρηση του οίκου ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος», απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γερ. Γιακουμάτος.
Κατά την συζήτηση επί του εισαγγελικού αιτήματος για άρση της βουλευτικής ασυλίας του (για άμεση συνέργεια σε φοροδιαφυγή) έκανε λόγο για «κατασκευασμένο» κατηγορητήριο με στόχο «καθαρά την πολιτική δίωξή του». «Είμαι πεντακάθαρος», δήλωσε ο κ. Γιακουμάτος, επισημαίνοντας ότι εδώ και 24 χρόνια ως πολιτικός «δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα», αλλά και 45 χρόνια που υφίσταται η οικογενειακή επιχείρηση δεν έχει «καμία φορολογική παράβαση».
Η δίωξη έγινε για 23.000 μη δηλωθέν εισόδημα και φόρο 3.000 για το 2012 και 1.600 το 2013, πρόσθεσε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έλεος! Χειροπέδες στις 8.00 το πρωί, να ανοίγει η πόρτα αλλά να μην είναι ο γαλατάς», είπε αναφερθείς στην σύλληψη της συζύγου του. «Δεν θέλουν να χτυπήσουν την φοροδιαφυγή. Θέλουν να χτυπήσουν την πολιτική και ειδικά Γεράσιμο Γιακουμάτο», σημείωσε.
…...
Κατά την ονομαστική ψηφοφορία δεν ήρθη η βουλευτική ασυλία του κ. Γιακουμάτου (με 68 «υπέρ», 125 «κατά» και 14 «παρών)”

Ήταν τότε που ο Μάκης είχε ανακαλύψει το σκληρό πρόσωπο των νόμων που ψήφιζε ως βουλευτής της ΝΔ, για τις «χειροπέδες» και ωρυόταν στα κανάλια πως θα αλλάξει το νόμο που κυνηγά την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και ειδικά την διαπόμπευση σαν αυτή που υπέστη η οικογένειά του.

Βέβαια όπως συμβαίνει για όλους τους πολιτικούς που σέβονται τη δημοκρατία δύο ταχυτήτων, ο Μάκης «οχυρώθηκε» πίσω από την ασυλία του και απέδειξε πως δεν αντιλαμβάνεται τι τραβούν οι κοινοί θνητοί .. από τους νόμους που ψήφιζε.. αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία. ή μάλλον διαχρονική παθογένεια του πολιτικού συστήματος..

Και ο χρόνος κύλησε και ο Μάκης έγινε υφυπουργός Ανάπτυξης... και κάπου εκεί ξέχασε τις καταγγελίες του, πως θα άλλαζε τους νόμους που ποινικοποιούν την επιχειρηματικότητα, όπως ξέχασε και τις επιθέσεις που έκανε στο οικονομικό επιτελείο που είχε επιλέξει ο Αντώνης Σαμαράς.
Και ο χρόνος κύλησε κι άλλο.. και ο Μάκης εκλέχτηκε στη Β΄ Αθηνών, αν και τελευταίος.. με τη δύναμη της ανάπτυξης που είχε δεχθεί ως υφυπουργός.

Κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, πριν από τρεις ημέρες, δήλωνε ο Μάκης:

“Εγώ σε στήριξα Ντόρα το 2009 απέναντι στο Σαμαρά. Ήταν καλά τότε ε; Ήμουν καλός τότε, ε; Αλλά πάνω από όλα είμαι ΝΔ και θέλω να είμαι δίκαιος. Κάποιοι με ψέματα θέλουν τη φατσούλα τους στα ΜΜΕ και επικαλούνται τάχα μου το συνέδριο. Οι αρχηγίσκοι της δεκάρας...”

Το ρεπορτάζ δίνει απαντήσεις σε ερωτήσεις και απορίες, για όλες τις περίεργες συμπεριφορές...

Ιωάννης Καλαμίδης

Πηγή:
tokentro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog