Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Νέα Δημοτική Αρχή "απολαύστε" τα έργα της....


Μπορεί οι κάποιοι βουλευτές να απαρνήθηκαν τα πολυτελή βουλευτικά αυτοκίνητα αλλά κάποιοι αιρετοί της αυτοδιοίκησης φαίνεται πως τα θέλουν και μάλιστα διακαώς!
Αυτό προκύπτει από μια ανακοίνωση* «καταπέλτη» που εξέδωσε η δημοτική κίνηση «Άλλος Δρόμος στο Φανάρι και την Πάργα» με αφορμή απόφαση του τοπικού δημοτικού συμβουλίου να εγκρίνει την αγορά μιας Mercedes!
Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για: το θέμα των καταπατήσεων δημοτικών εκτάσεων, τη πρόσληψη ειδικού συμβούλου με 37.000 ευρώ, την παράδοση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτες κ.α.



*ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ στο Φανάρι και τη Πάργα: Το πελατειακό κράτος δεν άλλαξε! Εξακολουθεί να υπάρχει αλώβητο! Δήμαρχος και Δημοτική Αρχή ξεσαλώνουν

Δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες για να αποκαλύψει ο δήμαρχος και η νέα δημοτική αρχή το πραγματικό της πρόσωπο. Ένα πρόσωπο πελατειακό, αντιδραστικό και νεοφιλελεύθερο. Μια δημοτική αρχή που δεν έχει σκοπό να εξυπηρετεί τους πολίτες και την κοινωνία, αλλά σκοπό έχει να εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες «παράγοντες και «παραγοντίσκους».

Τα « πρώτα μέτρα» της νέας δημοτικής αρχής είναι:

1)Η αγορά ενός πανάκριβου αυτοκινήτου! Μπορεί να υπάρχουν οικογένειες χωρίς ρεύμα, χωρίς φαγητό και παιδιά στα σχολεία να πεινάνε, αλλά το νέο δημοτικό συμβούλιο έκρινε, ως πρώτη προτεραιότητα την αγορά μιας  Mersentes!

2) Αποφάσισαν να μην πληρώνουν οι εκκλησίες δημοτικά τέλη ενώ οι άνεργοι συνεχίζουν να πληρώνουν.

3) Παραχωρούν θέματα καταπατήσεων Δημοτικών και Κοινόχρηστων εκτάσεων του Δήμου Πάργας σε ιδιώτες μελετητές.

4) Προσλάβανε στη θέση ειδικού συμβούλου τον πρώην Υφ. Οικονομικών Αντώνη Μπέζα με ετήσιες αποδοχές 37.517,64ε

Είναι πέρα για πέρα προκλητική η πρόσληψη Μπέζα, απέναντι σε μια κοινωνία που τα παιδιά της φεύγουν από το τόπο τους και ψάχνουν δουλειά σε ξένα μέρη. Ανεξάρτητα από ιδεολογική ή κομματική τοποθέτηση οι δημότες αναρωτιούνται. Τι σηματοδοτεί αυτή η πρόσληψη;

5) Σαν να είναι έτοιμοι από καιρό, παραδίδουν την αποκομιδή και την λειτουργία των εγκαταστάσεων  διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτες! Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη της ΝΔ ενώ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να αποσυρθεί και να επανεξεταστεί και να επανέλθει βελτιωμένη! Με λίγα λόγια ούτε αυτή είναι κατά της ιδιωτικοποίησης!!!

Η «ιδιωτικοποίηση» ή όπως λέει και ο οικονομολόγος Τζο Στίγκλιτς «μιζο-ποίηση» σχετίζεται απόλυτα με δωροδοκίες, πληρωμές σε πολιτικούς, σε μεσάζοντες και στους συνεργάτες τους. Η ιδιωτικοποίηση «πουλιέται» στο λαό ως μέσο  σωτηρίας. Όμως ή αλήθεια είναι άλλη. Οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρετούν  τις αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες πολιτικές αντιλήψεις, όπου οι κοινωνικές πολιτικές θεωρούνται βαρίδια για τα κράτη και εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά πρωτίστως ικανοποιούν  τα  μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα, που θα αγοράσουν φθηνά και θα εκμεταλλεύονται την εργατική δύναμη.

Το  κράτος πληρώνει, ο εργολάβος κάνει ό,τι θέλει, ο λογαριασμός στους πολίτες και το περιβάλλον. Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν γίνονται για τη μείωση των δαπανών στα πλαίσια της λεγόμενης δημοσιονομικής προσαρμογής, γιατί το κόστος των ιδιωτικοποιημένων υπηρεσιών θα είναι μεγαλύτερο.

Απαιτούμε την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα  στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Αρνούμαστε να είμαστε θύματα, σε όσους μιλούν για ανάπτυξη και εννοούν, εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και την πλήρη ασυδοσία των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αρνούμαστε τους επαγγελματίες «σωτήρες», τα ρουσφέτια, τη ζητιανιά μιας θεσούλας, τις παλιές νοοτροπίες, που μας έφεραν σ’ αυτό το χάλι.

Αρνούμαστε τους επαγγελματίες δημάρχους Managers,που νομίζουν ότι ο Δήμος είναι μαγαζί, οι δημότες υπάλληλοι κι αυτοί τα αφεντικά. Του δημάρχου με τις διασυνδέσεις και τα « κονέ» που ανταλλάσουν έργα με μίζες και λαδώματα με το δημόσιο χρήμα, τα δικά μας λεφτά.

Η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας πρέπει να σταματήσει.

Καλούμε το λαό του δήμου μας να καταδικάσει και να οργανώσει τη πάλη του ενάντια στην αντιδραστική δημοτική αρχή.

Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς του ( Πλάτωνας).

Η δημοτική κίνηση ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ στο Φανάρι και στη Πάργα

4 σχόλια:

  1. όπως είδα τον τίτλο και την Μερσέντα πήγε το μυαλό μου σε άλλο Δήμο, Μεγάλης ..Πόλης... και είπα σκάσανε οι βόμβες
    αλλά μάταια ακόμα περιμένουμε κάποιοι να πάνε εκεί που τους αξίζει
    Τρίπολη, ναύπλιο κορυδαλό όπου τους ευχαριστεί
    φτάνει να πάνε ΜΑΚΡΙΑ και ΑΓΥΡΙΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μερσεντα που πηγε στο μυαλο σου εχει βγει με ιδρωτα, μεσα απο σκληρη δουλεια πολλων ετων στα κατεργα των λιγνιτορυχειων...Αμ τι νομιζες πως βγαινουν τα λεφτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη, δικά μας, τοπικά θέματα δεν έχουμε, να ασχοληθούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχουμε και δικά μας αλλά εδώ στη μεγαλόπολη (αν ενοείς μεγαλόπολη) οι αντιπολιτεύσεις έχουν άλλες δουλειές να κάνουν με τα στραβοπατήματα του δήμου θα ασχοληθούν;
      άσε τους να κοιμούνται όπως και οι δημότες και οι ξύπνιοι να αλωνίζουν..

      Διαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog