Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Γιώργος Κουλουράς: Αξιολόγηση για το αν θα παρουσιάσει στην Αμερική

Εργασία του Γιώργου Κουλουρά θα αξιολογηθεί για το αν θα την παρουσιάσει στην Αμερική


Το Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία, διοργανώνει διαγωνισμό με θέμα «Πηγαίνοντας την Ελλάδα μπροστά. Το μέλλον της Ελλάδας από μια προοδευτική, μεταρρυθμιστική άποψη. Τι πρέπει να αλλάξει στην πολιτική, το κράτος, ή ακόμα και τη νοοτροπία;»

Οι εργασίες των νέων θα αξιολογηθούν από μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή που αποτελείται από εμπειρογνώμονες στον τομέα της δημοσιογραφίας και της Πολιτικής Επιστήμης. Οι συγγραφείς των καλύτερων εργασιών θα κερδίσουν τη συμμετοχή  στην εκπαιδευτική αποστολή του FNF στην Αμερική και την Ουάσιγκτον όπου θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε ένα ευρύ κοινό.

Ο Αρκάς συμπατριώτης μας και πολιτικός επιστήμονας Γιώργος Κουλουράς αποφάσισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό με την δική του εργασία.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος  "Είναι σημαντικό να διοργανώνονται  τέτοιοι διαγωνισμοί για να μπορούν οι νέοι να έχουν βήμα λόγου και να εκφράζουν τις απόψεις τους. Είναι σημαντικό να ακούγονται οι φωνές μας και στο εξωτερικό. H Ελλάδα ζητά από τα παιδιά της να μην την εγκαταλείψουν, αν μας χάσει θα χαθεί, γι αυτό ας επενδύσουμε στις ιδέες του αύριο, στις γνώσεις, στην φαντασία και την δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων. 
Στην εργασία προσπάθησα να επικεντρωθώ στους εξής τομείς:                                     
1.Στην ουσία της πολιτικής που χρειάζεται κοινωνικές ευαισθησίες.                             
2.Στον τομέα των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων μέσα από ένα στρατηγικό σχέδιο κοινωνικής πολιτικής που θα βελτιώνει  την ποιότητας ζωής των πολιτών με πρωτεύοντα ρόλο την αξιοπρέπεια τους, ώστε να κρατηθεί και η κοινωνική συνοχή.                                                                                                     
3.Στην αλλαγή νοοτροπίας καθώς η χώρας μας έχει πολλές δυνατότητες, αφού η δύναμη της είναι οι άνθρωποι της. 
Πρέπει να αντιληφθούμε ότι σημασία στην ζωή δεν έχει από που ξεκινάς και που φτάνεις σημασία και νόημα έχει η πορεία και το ταξίδι που διαγράφεις. Μια πορεία της αξιοπρέπειας, της υπερηφάνειας, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς των χαμένων ονείρων και ζωών.                                                                                         
4.Η Ελλάδα μέσα σε μια δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση                                       
Η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία. Δίδαξε ήθος, πολιτισμό και έμαθε σε όλη την Ευρώπη τους θεσμούς και την έννοια της δημοκρατίας. Ο Ελληνικός λαός είναι ένας υπερήφανος και αλληλέγγυος λαός με πολλές κοινωνικές ευαισθησίες. Γι αυτό η χώρα μας πρέπει να πρωταγωνιστεί, να δίνει μάχες και να προτείνει λύσεις όταν βλέπει ότι υπάρχει έλλειψη δημοκρατίας στην λειτουργιά και στον τρόπο λήψης αποφάσεων της ΕΕ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog