Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Χάλκινο μετάλλιο για την Αναστασία-Δήμητρα Φασουλή σε διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής


Η Αναστασία-Δήμητρα Φασουλή από την Μεγαλόπολη, είναι η σπουδάστρια Μαγειρικής Τέχνης που εκπροσώπησε το ΙΙΕΚ Ορίζων Καλαμάτας στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής στην Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα του Chefs Club Βορείου Ελλάδος και της Παγκόσμιας Λέσχης Αρχιμαγείρων WACS.

Κατόπιν Εσωτερικού Διαγωνισμού Μαγειρικής που διεξάχθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολής μεταξύ των σπουδαστών, ξεχώρισε η συνταγή της σπουδάστριας Αναστασίας -Δήμητρας Φασουλή.

Πιάτο: Μεσσηνιακός Τραχανάς με θαλασσινά και σταμναγκάθι

Στην κατηγορία που μετείχε η μαθητευόμενη Chef στον Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής στην Θεσσαλονίκη ήταν:

“Best Chef Student of the year 
preparation of a main dish Grand Prix”

Από τις πιο δύσκολες κατηγορίες που μπορεί να διαγωνιστεί ένας Chef μιας και ο διαγωνιζόμενος δεν γνωρίζει μέχρι τελευταίας στιγμής τα υλικά παρασκευής στο να μπορέσει να έχει προετοιμαστεί αναλόγως.

Ο διαγωνιζόμενος καλείται να υλοποιήσει μια συνταγή υψηλής Μαγειρικής Τέχνης σε διάρκεια μόλις μιας ώρας παρασκευάζοντας δυο όμοια πιάτα ένα εκ των οποίων παρουσιάζεται στην Κριτική Επιτροπή που μετέχουν Διεθνούς κύρους Chefs της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων WACS και το δεύτερο που γίνεται παρουσίαση για τα media και τον Τύπο.

Τετραμελής αποστολή γεμάτη αισιοδοξία ξεκίνησε στις 28 Φεβρουάριου από την Καλαμάτα για την Θεσσαλονίκη με επικεφαλής της Μαγειρικής ομάδας τον κ. Κωστόπουλο Πάρη Διευθυντή Κουζίνας του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ και τον κ. Βενυχάκη Κωνσταντίνο Καθηγητή Μαγειρικής Τέχνης της σχολής, την διαγωνιζομένη Αναστασία-Δήμητρα Φασουλή με βοηθό την επίσης μαθήτρια Διονυσία Ψώνη.

Οι συμμετοχή Ξένων χωρών στον Διαγωνισμό ήταν ιδιαίτερα μεγάλη όπως:

Νότια Κορέα, Ταιβάν, Ταϊλάνδη, Αραβικά Εμιράτα, Κύπρος, Τουρκία, Μάλτα, Κροατία, Ουζμπεκιστάν, Λετονία, Σερβία, Ισραήλ, Αίγυπτος κ.α.

kafeneio-megalopolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog