Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Τζιούμης: Χάθηκε κάθε ίχνος αξιοπιστίας από τη Δημοτική Αρχή


Δελτίο τύπου απέστειλε ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας Τζιούμης για το θέμα των απορριμμάτων και απαιτεί από τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη, έστω και σήμερα, να αναλάβουν τις ευθύνες που απορρέουν εκ της θέσεώς τους ,και να προστατέψουν την υγεία και την ζωή των πολιτών που βρίσκονται σε απειλή, απομακρύνοντας τα απορρίμματα  από τους δρόμους.
Στο Δελτίο αναφέρει:

Σε δελτίο τύπου και συνέντευξη, που έδωσε η παράταξή μας στις 2\3\2015,αφού αναφερθήκαμε στο ιστορικό της κατάστασης με τα απορρίμματα, από το 2012 και κυρίως το τελευταίο 7-μηνο,καταθέσαμε ,για άλλη μια φορά, τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής βόμβας των απορριμμάτων στο δήμο μας.

Υπενθυμίζω εδώ το συγκεκριμένο δελτίο τύπου:

«ΖΗΤΑΜΕ λοιπόν:
1. Να ξεκινήσει, σήμερα, η μεταφορά των συσσωρευμένων σκουπιδιών σε χώρους εκτός δήμου, (ΧΥΤΑ ή ΧΑΔΑ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια ή και την Κεντρική Διοίκηση. 

2. Να αναζητηθεί η λύση της αποκομιδής εκτός Δήμου Τρίπολης των συσσωρευμένων απορριμμάτων από αδειοδοτημένες εταιρίες. 

Παράλληλα σήμερα ο Δήμαρχος κάνοντας χρήση των δικαιωμάτων που του δίνει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να ορίσει χώρους προσωρινής αποθήκευσης,έως όταν λειτουργήσει η μονάδα διαχείρησης, που να ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με σαφή δέσμευση,(όχι μόνο προφορική αλλά και γραπτή), της Διοίκησης για την χρονική διάρκεια της απόθεσης και τη μετέπειτα πλήρη αποκατάσταση των χώρων. 

3. Παράλληλα η Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει για την αποτελεσματικότερη οργάνωση της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή, με την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού και την διαμόρφωση του αναγκαίου κανονισμού λειτουργίας της ανακύκλωσης. 

Επίσης καλούμε τη Δημοτική Αρχή να ενημερώσει υπεύθυνα, με έγγραφα τις δημοτικές παρατάξεις σε ποιο στάδιο βρίσκεται η πορεία υλοποίησης του έργου της Δημοτικής Μονάδας Διαχείρισης των Απορριμμάτων, ώστε να αποφύγουμε ανάλογες καταστάσεις στο άμεσο ή προσεχές μέλλον. 
Τέλος επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά στη Δημοτική Αρχή ότι εξακολουθούμε να είμαστε διαθέσιμοι για  να βοηθήσουμε στη λύση του προβλήματος, μολονότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει  μέχρι σήμερα αξιοποιήσει την καλή μας πρόθεση γι’ αυτό.»

Δυστυχώς ,είκοσι ημέρες μετά ,δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και η κατάσταση στο δήμο μας έχει επιδεινωθεί ραγδαία.

Προηγήθηκε η πολυδιαφημισμένη  «λύση» της περιφέρειας για την μεταφορά των απορριμμάτων εκτός δήμου, που οδηγήθηκε σε φιάσκο, η αίτησή μας για έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που δεν έγινε, και τελικά η κλήση των επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, από τον κ. δήμαρχο,για να βρεθεί μία λύση. Εδώ να σημειώσουμε ότι η συνάντηση έγινε με καθυστέρηση πολλών μηνών κι όταν , πλέον, η κατάσταση ,από τις ενέργειες και τις παραλείψεις της δημοτικής και περιφερειακής  αρχής, έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Έγιναν δύο συναντήσεις,  όπου παρευρίσκονταν και εκπρόσωποι πολιτών, εξετάσθηκε τι δυνατότητα λύσης υπάρχει σήμερα και τελικά αποφασίσθηκε η απευθείας μίσθωση ιδιωτικού χώρου (γηπέδου),προκειμένου να μεταφερθούν άμεσα εκεί τα απορρίμματα .Παράλληλα η διοίκηση του δήμου θα εξέταζε και την δυνατότητα μεταφοράς των απορριμμάτων εκτός δήμου. Ανέλαβε ο κ.Δήμαρχος να βρει το οικόπεδο και να κάνομε δημ.συμβούλιο την Παρασκευή για να αποφασίσουμε ,τελικά το ανέβαλε για το Σαββατοκύριακο,λόγω νομικής φύσεως θεμάτων όπως μας είπε ,και τελικά μέχρι και σήμερα δεν μας έχει καλέσει για δημ. συμβούλιο.

Επειδή λοιπόν βλέπουμε ότι έχει χαθεί, από την πλευρά της διοίκησης του δήμου, κάθε ίχνος αξιοπιστίας αρνούμαστε πλέον να συμμετέχουμε σε αυτό το θέατρο του παραλόγου. Απαιτούμε  από τον κ.Δήμαρχο και τον κ.Περιφερειάρχη, έστω και σήμερα, να αναλάβουν τις ευθύνες που απορρέουν εκ της θέσεώς τους ,και να προστατέψουν την υγεία και την ζωή των πολιτών που βρίσκονται σε απειλή, απομακρύνοντας τα απορρίμματα  από τους δρόμους.

Η παράταξή μας θα προβεί, σήμερα, στις  ακόλουθες ενέργειες:

Θα απευθυνθούμε γραπτώς στους βουλευτές του νομού μας, στα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος ζητώντας τους να αναλάβουν πρωτοβουλία για να αντιμετωπισθεί η επείγουσα κατάσταση στον δήμο μας.

Θα απευθυνθούμε στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης και θα του ζητήσουμε να αποδώσει και τις ποινικές πλέον ευθύνες, για την δημιουργηθείσα κατάσταση.
Δεν συμμετέχουμε πλέον, έως ότου απομακρυνθούν τα απορρίμματα από τους δρόμους, σε καμμία δραστηριότητα του δήμου,(δημοτικά συμβούλια,εκδηλώσεις κ.λ.π.),εκτός αν είναι δημοτικό συμβούλιο που έχει σχέση ακριβώς με τα απορρίμματα .

"Τρίπολη Αύριο"
Κ.Τζιούμης


arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog