Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Το Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό κόλπο «πάγωσε» τα έργα για το Υδροθεραπευτήριο Καϊάφα


«Πάγωσε» τις προγραμματισμένες εργασίες της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου για το υδροθεραπευτήριο του Καϊάφα, το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό κόλπο. Στο Π.Δ. αναφέρονται συνολικά τρεις προστατευόμενες περιοχές και καλύπτει 72,3χλμ. ακτογραμμής.

Αυστηρότατοι όροι και περιορισμοί τίθονται για την προστασία των περιοχών αυτών και για πρώτη φορά επιβάλλονται ανώτατα όρια στις εκμεταλλεύσεις που συνολικά μπορούν να αναπτυχθούν επί της παραλίας (ξαπλώστρες, ομπρέλες κλπ.).

Να αναφέρουμε πως με το Π. Δ. επιβάλλεται καθεστώς προστασίας σημαντικά αυστηρότερο από αυτό που ισχύει στην αντίστοιχη προστατευόμενη περιοχή της Ζακύνθου. Παρά την εμπλοκή παρουσιάστηκε με το Π.Δ. «GR2330005: Θίνες και παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Στροφυλιά, Κακόβατος», «GR2330008: Θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκολο-Κυπαρισσία» και «GR2550005: Θίνες Κυπαρισσίας (Νεοχώρι-Κυπαρισσία)».

Φαίνεται να υπάρχει ξανά κινητικότητα από πλευράς της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων με στόχο να γίνουν βήματα και να προχωρήσει η αξιοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής γεγονός το οποίο θα βοηθήσει και σημαντικά στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.


Πηγή:
amaliadanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog