Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Η Τρίπολη υποκλίθηκε στη μουσική του Μάνου Χατζηδάκι

Ένα κατάμεστο Μαλλιαροπούλειο υποκλίθηκε στη μουσική του Μάνου Χατζηδάκι 


«Κάθε κήπος έχει μια φωλιά για τα πουλιά. Κάθε δρόμος έχει μια καρδιά για τα παιδιά.
Δώσ' μου τα μαλλιά σου να τα κάνω προσευχή, για να ξαναρχίσω το τραγούδι απ' την αρχή»

Η Χορωδία Τρίπολης, φέτος, συμπληρώνει 30 χρόνια επιτυχημένης καλλιτεχνικής πορείας στην Τρίπολη, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (1985 -2015) και το γιόρτασε με τον πιο όμορφο τρόπο συνδυάζοντας την δική της γιορτή με μια άλλη «γιορτή» της μουσικής, ενός από τους πιο σπουδαίους καλλιτέχνες όλων των εποχών στην Ελλάδα τον Μάνο Χατζιδάκι.

Το αφιέρωμα έγινε, τόσο για τα 90 χρόνια από τη Γέννηση του Μεγάλου Συνθέτη (1925-2015) όσο και για τα 20 χρόνια από τον θάνατό του (1994-2014).

Πλήθος κόσμου γέμισε το Μαλλιαροπούλειο θέατρο Τρίπολης και έγινε «ένα» με την μουσική του Χατζιδάκι και τις φωνές της χορωδίας.

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα μικρό φιλμ, σε επιμέλεια του Αρκά σκηνοθέτη Σωτήρη Λαμπρόπουλου και τη σκυτάλη πηρέ ο σπουδαίος μουσικοκριτικός Γιώργος Μονεμβασίτης λέγοντας δυο λόγια για το έργο και τη ζωή του μεγάλου δημιουργού. Σειρά είχε ο μεγάλος γόης του παλιού κινηματογράφου Θεόδωρος Ρουμπάνης ο όποιος απήγγειλε στίχους από τα τραγούδια του Χατζιδάκι ενώ επίσης ερμήνευσε δυο μεγάλες επιτυχίες του («Αγάπη που 'γινες» και «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι»).

Στη συνέχεια, στη σκηνή ανέβηκαν το γυναικείο νεανικό συγκρότημα της χορωδίας LA VITA, ταξιδεύοντας τον κόσμο στο «όνειρο» του Χατζιδάκι που το έντυσε με τα τραγούδια του.
Τη Διδασκαλία και τη Διεύθυνση της χορωδίας επιμελήθηκε η Ελένη Αλεξόπουλου.
Στο πιάνο ήταν η Μάτα Κοτσιώνη, στο κλαρινέτο ο Νίκος Παπαηλίου και στα κρούστα ο Παναγιώτης Τραχανάς.

Τραγούδια που ακούστηκαν ήταν το «Αστέρι του βορρά», «Ο αμαξάς», «Το νανούρισμα» και πολλά - πολλά άλλα.
Μ.Σ.Πηγή:
kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog