Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Αυτοψία Γιαννακούρα για τις ζημιές από την κακοκαιρία σε χωριά της Μεγαλόπολης (βίντεο)


Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Περιφερειακής Αρχής και του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα στο αίτημα του Δήμου Μεγαλόπολης για αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν χωριά γύρω από το Λύκαιο Όρος λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας με μηχανικούς και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Μεγαλόπολης Παναγιώτη Βλασόγιαννη επισκέφτηκαν την Τετάρτη 11 Μαρτίου τα χωριά που επλήγησαν περισσότερο και συγκεκριμένα, τη Βάστα, τη Λυκόσουρα, το Ίσαρη και τις Κάτω Καρυές.

Έγινε αυτοψία και καταγραφή των σοβαρών προβλημάτων, που εντοπίζονται κυρίως σε κατολισθήσεις βράχων, πτώσεις δέντρων, υπερχείλιση του ποταμού Καστρίτη και καθιζήσεις δρόμων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από κατοίκους των χωριών αλλά και τους εκπροσώπους του δήμου για τις ζημιές και επεσήμανε πως άμεσα θα γίνει παρέμβαση για την αποκατάστασή τους, αφού κυρίως στο χωριό της Λυκόσουρας, υπάρχει πρόβλημα και με την συγκοινωνία που πραγματοποιείται από χωματόδρομο με πολλές δυσκολίες.

Η άμεση αποκατάσταση, όπως τόνισε ο κ. Γιαννακούρας, είναι επιβεβλημένη και για το λόγο ότι μπορεί να προκληθούν περισσότερα προβλήματα και να συμβούν ατυχήματα από τις πτώσεις δέντρων και τις κατολισθήσεις αλλά και γιατί με μία επερχόμενη κακοκαιρία θα επιδεινωθεί η όλη κατάσταση.

«Είμαστε εδώ για να δούμε από κοντά τα προβλήματα και να δώσουμε τις καλύτερες λύσεις για τους κατοίκους των χωριών του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης , μίας περιοχής που επλήγη σοβαρά από την κακοκαιρία» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης μεταφέροντας παράλληλα και την πρόθεση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία στο Δ.Μεγαλόπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog