Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Δάσκαλος μοιράζει βιβλία σε απομακρυσμένες περιοχές


Ο Antonio La Cava μπορεί να συνταξιοδοτήθηκε από την εκπαίδευση αλλά δεν σταμάτησε στιγμή να μεταφέρει τη γνώση σε παιδιά που την έχουν ανάγκη. Ο δάσκαλος οργώνει την ιταλική επαρχία με ένα τρίκυκλο και προσφέρει βιβλία σε μικρούς και μεγάλους που δεν μπορούν να βρουν διαφορετικά. Κάθε μήνα καβαλάει το περίφημο Bibliomotocarro και πηγαίνει σε μικρά απομακρυσμένα χωριουδάκια όπου τα παιδιά διψούν για μάθηση και βιβλία αλλά δεν υπάρχουν βιβλιοθήκες για να καλύψουν αυτή την ανάγκη τους.
Η ιδέα αυτή προέκυψε από το γεγονός ότι δεν έχουν όλοι πρόσβαση στη μάθηση και τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο για ορισμένους ανθρώπους. «Πολλοί θέλουν να διαβάσουν ένα βιβλίο αλλά όσο και αν αυτό φαντάζει απλό για κάποιους για άλλους είναι βουνό καθώς δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε υπολογιστές ούτε σε βιβλιοθήκες. Σκοπός μου είναι να μεταφέρω τη γνώση εκεί που την έχουν ανάγκη, σε όσους δεν μπορούν να την προσεγγίσουν. Γι’ αυτό κάθε Σάββατο θα κάνω το ίδιο και μάλιστα σκοπεύω να το εξελίξω, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να γράφουν τις δικές τους ιστορίες που κάποια στιγμή θα συγκεντρώσω και θα εκδώσω», λέει ο ίδιος.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog