Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Κοινή εκπαιδευτική δράση του Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα με το (Δ)ΙΕΚ Μεγαλόπολης/Λεονταρίου.

Την Δευτέρα 23/3/2015 το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα και το (Δ)ΙΕΚ Μεγαλόπολης/Λεονταρίου συνεργάστηκαν και από κοινού υλοποίησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους καταρτιζομένους του τμήματος 
«Τεχνικών συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων».

Οι εισηγητές του προγράμματος των δυο συνεργαζόμενων φορέων κ. Νικολέττα Πλατανίτη, επιστημονική εκπρόσωπος & υπεύθυνη του τμήματος «Τεχνικών συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων» του (Δ)ΙΕΚ Μεγαλόπoλης/ Λεονταρίου και ο κ. Στυλιανός Πλάκας Μουσειολόγος-Μουσειογράφος, τεχνικός συντήρησης έργων ζωγραφικής, ανέπτυξαν σε δυο θεματικές ενότητες το πρόγραμμα: «Δια ζώσης έρευνα στην έκθεση, αποθήκευση και προληπτική συντήρηση ξύλινων αντικειμένων στο μουσειακό και εργαστηριακό περιβάλλον».


Συγκεκριμένα η κ. Πλατανίτη στο Εργαστήριο Συντήρησης-Αποθήκη (Αρχείο) του Μ.Λ.Π.Δ.Α ανέπτυξε τη θεματική ενότητα: 
«Έλεγχος των προς συντήρηση αντικειμένων, έλεγχος του μικροκλίματος και συνθήκες αποθήκευσης, προτάσεις προληπτικής συντήρησης» 
ενώ ο κ. Πλάκας στην Έκθεση ανέπτυξε τη θεματική ενότητα: 
«Διαδραστική εισαγωγή στον τρόπο έκθεσης της συλλογής, έλεγχος του μικροκλίματος του Μουσείου, η τελική μορφή του Μουσείου».

Η συνεργασία για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναπτύχθηκε σε επιστημονική και ερευνητική βάση και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία σε άριστο κλίμα δίνοντας αισιόδοξα συμπεράσματα.

Την εκπαιδευτική δράση στο Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα παρακολούθησαν η διευθύντρια του (Δ)ΙΕΚ κ. Φωτεινή Μπούλμπου και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Λεονταρίου κ. Θεόδωρος Νικολακόπουλος.

Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας
e-mail: museum.folkculture.dara@gmail.com
Σύνδεσμος Δαραίων
https://www.facebook.com/syndesmosdaraion?fref=ts
e-mail: syndesmosdaraion@facebook.com

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΑΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΟΡΙΜΟΣ... ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ... ΣΑΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΗ... Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ... ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΥΚΟΣΟΥΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ. ΤΟ ΑΡΧ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ... ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΑ ΣΤΗ ΦΑΛΑΙΣΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ... ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΙ ΑΥΤΑ ΡΗΜΑΖΟΥΝ... ΑΝΙΚΑΝΟΙ... ΑΝΙΚΑΝΟΙ.... ΑΝΙΚΑΝΟΙ... ΜΟΝΟ ΤΑ 7ΑΡΑΚΙΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΛΗΤΟ... ΝΑ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ, ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΜΙΛΣΕΙ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥ ΣΩΓΑΜΠΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΝ... ΚΛΗΝΥΧΤΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog