Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Κερδίζουν στην πλάτη των σταφιδοπαραγωγών μας!


Μπροστά σε μια απίστευτη κατάσταση βρίσκονται οι παραγωγοί (και) της Μεσσηνίας με ένα χωρίς όρια σκηνικό… αισχροκέρδειας. Όπως σας αποκαλύπτει ο διαδικτυακός μας τόπος η τιμή της σταφίδας από το χωράφι στο ράφι των σούπερ μάρκετ εκτινάσσεται στο 833%.
Ναι, ναι… δεν είναι λάθος η διαπίστωση και εμείς θα σας το αποδείξουμε με την… απόδειξη που λάβαμε στο σούπερ μάρκετ του Μαρινόπουλου στην Καλαμάτα που συνεχίζει τα ίδια – θυμάται κανείς παλαιότερα το σκηνικό με τα σύκα από την Εύβοια αντί για της Μεσσηνίας στα ράφια του στην περιοχή μας και τις έντονες αντιδράσεις των παραγωγών.

Την στιγμή που οι παραγωγοί σταφίδας είναι ήρωες… που διατηρούν την καλλιέργεια αυτή κάποιοι αισχροκερδούν σε βάρος τους και σε βάρος φυσικά και των καταναλωτών. Οι παραγωγοί δίνουν το προϊόν τους φέτος κοντά στα 75 λεπτά το κιλό – επαναλαμβάνουμε 0,75 ευρώ το κιλό – όταν τα μόλις 200 γραμμάρια πωλούνται στο εν λόγω σούπερ μάρκετ 1,25 ευρώ! Δηλαδή, το κιλό φθάνει στα 6,25 ευρώ!!!

Ο παραγωγός κορινθιακής σταφίδας που έχει περάσει τόσα και τόσα συνεχίζει και μάλιστα με τόσα και τόσα εμπόδια να δίνει σε πολύ χαμηλή τιμή το υψηλό και ποιοτικό προϊόν του, ενώ στην… πορεία αυτό προς το ράφι παίρνει μια απίστευτη τιμή η οποία φθάνει στο ιλιγγιώδες 833%. Εάν δεν είναι αυτό κοροϊδία τι είναι;;;


Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog