Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΝΔ για ημέρα της γυναίκας: Εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για άνδρες και γυναίκες

Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, καθ. Έφη Μπάσδρα, με αφορμή την «Παγκόσμια Hμέρα της Γυναίκας», έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και η καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα και βασική αρχή των σύγχρονων κοινωνιών. Από το 1977, ο ΟΗΕ έχει θεσμοθετήσει την 8η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στα δικαιώματα των γυναικών. Μια γιορτή γύρω από έναν αγώνα! Γιατί, κάθε χρόνο, αυτή τη μέρα, οι γυναίκες ενώνουν τις φωνές τους στον κοινό και διαρκή αγώνα τους για ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση, την εργασία, την υγεία, τα κέντρα λήψης αποφάσεων, την καταπολέμηση της φτώχειας, την εξάλειψη της βίας.

Σε περιόδους οικονομικής δυσπραγίας, κρίσης και ύφεσης, σαν τη σημερινή, η όποια πρόοδος και τα επιτεύγματα στον αγώνα για ισότητα διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο, καθώς οι επιπτώσεις ασκούν μεγαλύτερη πίεση στις γυναίκες. Η κρίση, όμως, αποκαλύπτει και μοναδικές ευκαιρίες για αλλαγές: η ισότητα των φύλων αποτελεί προϋπόθεση για βιώσιμη ανάπτυξη, απασχόληση και ανταγωνιστικότητα. Η απρόσκοπτη πρόσβαση στην εκπαίδευση αποτελεί προϋπόθεση για ανάδειξη ταλέντων και καινοτόμων ιδεών. Η κάθε μια από μας, με τη δική της δύναμη και τόλμη, προσπαθεί. Ο κοινός αγώνας, όμως, είναι εκείνος, που φέρνει τις αλλαγές! Όλες και όλοι μαζί διεκδικούμε αλλαγές πολιτικών σε κάθε παράμετρο, που επηρεάζει τη ζωή και την ευημερία των γυναικών και οδηγεί στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.

Γιατί κοινωνίες, που λειτουργούν συνεκτικά, χωρίς αφαιρέσεις, περιορισμούς και αποκλεισμούς, «καταδικάζονται» σε ευτυχία, επιτυχία, πρόοδο, ανάπτυξη και ευημερία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog