Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

RENEWED; Δημοτική Κοινότητα: Ένταση, φωνές και νέες κόντρες για τα σκουπίδια (βίντεο) - Η απάντηση Θεοδωρακόπουλου


Αντιπροσωπεία φορέων και πολιτών πήγε, τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, στο παλαιό Δημαρχείο.

Θέμα της επίσκεψης αυτής, δεν είναι άλλο, από το πρόβλημα με τα σκουπίδια. Οι πολίτες ζήτησαν ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο, για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Κάποια στιγμή, ανέβηκαν οι τόνοι, όταν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, Γιώργος Θεοδωρακόπουλος είπε ότι στις κινητοποιήσεις για τα σκουπίδια δεν έπρεπε να βρίσκονται νήπια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους πολίτες. Ο κ. Κουτσούγερας είπε ότι για να φτάσει ένας γονιός να βγάζει το παιδί του δίπλα στα σκουπίδια, αυτό σημαίνει ότι έχει φτάσει στα όριά του.

Αργότερα, ο Θεόδωρος Κουτσούγερας ζήτησε την παραίτηση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας, με τον Γιώργο Θεοδωρακόπουλο να απαντά ότι δεν δέχεται να του πει εκείνος αν θα παραιτηθεί ή οχι, "αυτό είναι στην κρίση τη δική μου".

Μετά από μία δίωρη και πλέον συνεδρίαση, οι πολίτες κατέθεσαν το ψήφισμα τους και ζήτησαν από τη Δημοτική Κοινότητα να λάβει δράση για να γίνει ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο.
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας δεν έθεσε αυτή την πρόταση προς ψήφισε και αρκέστηκε να πει ότι η πρόταση καταχωρείται στα πρακτικά.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, επικράτησε κατά διαστήματα μεγάλη ένταση και κάποια στιγμή διακόπηκε το συμβούλιο. Στη διακοπή, υπήρξε ένας έντονος διάλογος ανάμεσα στον Γιώργο Θεοδωρακόπουλο και τον Θοδωρή Κουτσούγερα, με τον Φώτη Παπούλια να μπαίνει στη μέση και να παίζει το ρόλο του "πυροσβέστη".
Μ.Σ.



Πηγή:
kalimera-arkadia.gr

--------------------
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Περί ανακριβών Δημοσιευμάτων

Μετά το πέρας του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, ιστοχώρος που ασχολείται με θέματα τοπικής ειδησεογραφίας, ανάρτησε άρθρο με τίτλο " Δημοτική Κοινότητα: Παραλίγο να ... πιαστούν στα χέρια για τα σκουπίδια (vd)! - www.kalimera-arkadia.gr".

Στο χθεσινό Συμβούλιο, παραβρέθηκαν πολίτες που θέλησαν να διαμαρτηρηθούν για την κατάσταση που βρίσκεται η πόλη μας, λόγω των απορριμάτων. Για τον λόγο του ότι κατανοώ απόλυτα την αντίδραση των δημοτών και την θεωρώ δικαιολογημένη, δόθηκε λόγος σε όποιον παρευρισκόμενο πολίτη, ώστε να εκφράσει την διαμαρτυρία του. Υπήρξαν βέβαια και στιγμές που οι τόνοι ανέβηκαν και υπήρξαν λεκτικές αντιπαραθέσεις.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, θέλω να επισημάνω ότι στο συγκεκριμένο άρθρο ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ  Το άρθρο είναι προσβλητικό για το πρόσωπό μου αλλά και για την λειτουργία της Δημοτικής Κοινότητας. Δεν υπήρξε καμία, ΜΑ ΚΑΜΙΑ πρόθεση, ούτε από μέρους μου, αλλά όπως κατάλαβα ούτε και από τους παρευρισκόμενους πολίτες, "ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ". Ακόμα και κατά την πεντάλεπτη διακοπή του συμβουλίου ώστε να προφυλάξω τη συνεδρίαση από τον εκτροχιασμό σε ένταση της συζήτησης, καθώς και να την διατηρήσω εντός του θέματος, συνομίλησα με τους πολίτες ώστε να με ενημερώσουν αν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο έκβασής της, χωρίς να ακούσω κανένα παράπονο επί της διαδικασίας.

Η στάση μου, όχι μόνο θεσμικά ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, αλλά και σαν ιδιοσυγκρασία, πρεσβεύει τον δημοκρατικό διάλογο και της επίλυση διενέξεων μέσω αυτού.

Κλείνοντας, θέλω να καταδικάσω τη μορφή της δημοσιογραφίας που δεν καταγράφει τα γεγονότα ως έχουν,  με αποτέλεσμα την παραπληροφόρηση του κόσμου. Θα προέτρεπα, όσοι ασχολούνται με τη δημοσιογραφία, να προσέχουν πάρα πολύ την ποιότητα και αντικειμενικότητα της πληροφορίας που μεταφέρουν ακολουθώντας δε, την πρέπουσα δεοντολογία. Ακόμα και αν το άρθρο ανακατασκευαστεί και αλλάξει ο τίτλος, η παραπληροφόρηση έχει επέλθει και ζητώ την επίσημη τοποθέτηση των διαχειριστών του συγκεκριμένου ιστοχώρου.

Παραθέτω το σύνδεσμο της σχετικής ανάρτησης του άρθρου, όπως αρχικά αναρτήθηκε και αποθηκεύτηκε από την google:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:6Z-yzfSsDesJ:www.kalimera-arkadia.gr/tripoli/item/32687-dimotiki-koinotita-diakopi-tis-synedriasis-entasi-kai-nees-kontres-gia-taskoupidia.html+&cd=5&hl=el&ct=clnk&gl=gr

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog