Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Εβδομάδα κινητοποίησης ενάντια στο σχολικό εκβοβισμό

Ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης
και Τεχνολογίας ολοκλήρωσε τη δράση του στον Πειραιά


Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση του «ΟΔΥΣΣΕΑ» του 1ου Κινητού Εργαστηρίου Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά από τις 5 έως τις 12 Μαρτίου.

Η δράση του «ΟΔΥΣΣΕΑ» συνδυάστηκε με την Εβδομάδα Κινητοποίησης ενάντια στο φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού που πραγματοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Κατά τη διάρκεια της δράσης του, ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» στον Πειραιά φιλοξένησε:

● 20 διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε 384 μαθητές και μαθήτριες, από 15 σχολεία α΄βάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Όλες οι παρεμβάσεις υλοποιήθηκαν από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού αξιοποιώντας την τεχνολογία. Τα θέματα που απασχόλησαν τα παιδιά ήταν κατά κύριο λόγο η πρόληψη και η αντιμετώπιση περιστατικών σχολικού εκφοβισμού.

● την παρουσίαση των Διαδραστικών Πολυ-αισθητηριακών Εκπαιδευτικών Παιχνιδιών Kinems για την ειδική αγωγή και θεραπεία από τον κ. Συμεών Ρετάλη Καθηγητή στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Πειραιά. Η παρουσίαση απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και εργοθεραπευτές.

● δράση εθελοντικής αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Παράλληλα ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» αποτέλεσε το έναυσμα οι πολίτες του Πειραιά, μικροί και μεγάλοι, να ενημερωθούν για το έργο που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πανελλαδικά καθώς και τους τρόπους εθελοντικής συμμετοχής στις δράσεις.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι την τεράστια αξία της παρουσίας μας στην περιοχή μέσω του «ΟΔΥΣΣΕΑ» αποδεικνύουν τα 15 παιδιά, που επισκέφθηκαν τους Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς μας στο χώρο, ζητώντας άμεση κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο στο οικογενειακό όσο και στο σχολικό περιβάλλον!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμο Πειραιά για την εξαιρετική συνεργασία και ουσιαστική υποστήριξή τους στην πραγματοποίηση της δράσης του «ΟΔΥΣΣΕΑ» στην πόλη.

Ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» συνεχίζει το ταξίδι του με επόμενους σταθμούς την Αλεξανδρούπολη (16-20/03/2015) και τη Ξάνθη (23-27/03/2015).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog