Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

«Ετοιμαστείτε να γυρίσετε στη βρωμερή Ελλάδα...»


Για περισσότερα από 30 χρόνια η οικογένεια της Ντόρας λειτουργούσε το ελληνικό παραδοσιακό εστιατόριο «Πλάτων» στο Ντίσελντορφ χωρίς προβλήματα. Μέχρι τώρα. Που έλαβε δακτυλογραφημένη επιστολή γεμάτη προσβολές, λόγω της κρίσης χρέους στην πατρίδα της! Βρήκε όμως χιλιάδες υποστηρικτές -όπως γράφει το Spiegel- όταν δημοσιοποιήθηκε η επιστολή στο Facebook.


Η προσβλητική ανώνυμη επιστολή |
«Η νέα σας κυβέρνηση έχει θράσος, είναι εξοργιστική και εμφανίζεται σαν ένα μάτσο άξεστοι αλήτες», αναφέρεται στο ανώνυμο δακτυλογραφημένο γράμμα. «Ετοιμαστείτε να γυρίσετε στη διεφθαρμένη, ανίκανη, τεμπέλα, βρωμερή Ελλάδα», συνεχίζει αυτό το μπαράζ προσβολών που καταλήγει: «Ελλάδα ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!».

Το σημείωμα αυτό -γράφει το γερμανικό περιοδικό- δείχνει πού μπορούν να οδηγήσουν οι αποτυχημένες πολιτικές, σε μικρή κλίμακα. Η Ντόρα συμβουλεύτηκε την οικογένειά της και αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν την επιστολή στην ιστοσελίδα του εστιατορίου τους, στο Facebook, μαζί με τη δική της προσωπική απάντηση:

«Αγαπητοί πελάτες και φίλοι. Η οικογένειά μας λειτουργεί αυτό το εστιατόριο επί 31 χρόνια στο Ντίσελντορφ. Ζούμε στη Γερμανία και νιώθουμε συνδεδεμένοι με τη Γερμανία. Μιλάμε και γράφουμε γερμανικά και πληρώνουμε τους φόρους μας, όπως οι υπόλοιποι Γερμανοί. Έχουμε δημιουργήσει θέσεις εργασίας και έχουμε χτίσει εδώ τη ζωή μας. Δυστυχώς, δειλοί και ανενημέρωτοι συμπολίτες μας μας έστειλαν αυτό το γράμμα... Είναι πολύ άσχημο μετά από 31 χρόνια να νιώθουμε ότι δεν είμαστε καλοδεχούμενοι. Θα μας ευχαριστούσε εάν οι φίλοι των Ελλήνων δεν υποστήριζαν μια τόσο προσβλητική συμπεριφορά και ύψωναν μαζί μας τη φωνή τους κατά της ορμής εναντίον των Ελλήνων».

Η ανταπόκριση ήταν σχεδόν άμεση. Μέσα σε λίγες ώρες περισσότεροι από 8.000 χρήστες είχαν επικροτήσει την απάντηση, παραθέτοντας 2.500 θετικά σχόλια, ενώ το ίδιο έκαναν εκτός από το Spiegel και άλλα γερμανικά έντυπα, όπως η εφημερίδα Rheinische Post και το περιοδικό Stern.

Παρ' όλα αυτά, αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, η άποψη αυτή όπως εκφράζεται στην ανώνυμη επιστολή, μάλλον δεν εκφράζει μόνο τον γράφοντα κι ένας λόγος γι' αυτό είναι το «κυνήγι μαγισσών» που έχουν εξαπολύσει τα γερμανικά ταμπλόιντ κατά της Ελλάδας, εναντίον των οποίων έχει δημιουργηθεί ειδικό προφίλ διαμαρτυρίας στο Facebook.  «Αυτές οι κατηγορίες είναι απογοητευτικές. Οι Έλληνες υποφέρουν. Πού είναι η ανθρωπιά μας;» λέει στο Spiegel η Ελληνίδα επιχειρηματίας και αναρωτιέται τι άλλο θα ακολουθήσει...

Για το ότι ο ανώνυμος συγγραφέας είναι Γερμανός η Ντόρα δεν έχει καμία αμφιβολία. Το γράμμα, λέει, είχε και γραμματόσημo των 60 σεντς...

Πηγή:
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog