Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Διεκδικώντας την προεδρία του ΠΑΣΟΚ


ΒΟΥΛΗ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Αρκαδίας – ΠΑ.ΣΟ.Κ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 23 Μαρτίου 2015

«Εμείς που ζήσαμε τα δύσκολα στο ΠΑΣΟΚ, και μάθαμε τι πρέπει να γκρεμίσουμε από το παρελθόν, θα ζητήσουμε στο συνέδριο την σαφή εντολή για το μετασχηματισμό της παράταξης. Για ένα νέο κόμμα, μία νέα σχέση, μία νέα εμπιστοσύνη.»

«Είναι ανάγκη να εκπροσωπηθεί ο χώρος του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά διχασμένος και η Νέα Δημοκρατία ολοένα και δεξιότερα.»

«Για πολλά χρόνια, το ΠΑΣΟΚ το ένωνε η εξουσία. Τώρα πια, πρέπει να μας ενώνει η πολιτική».

Σε σημερινή συνέντευξή του στην εκπομπή «Τι τρέχει;» του ραδιοφωνικού σταθμού «BHMA FM» και στους δημοσιογράφους Αργύρη Παπαστάθη και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέφερε πως «το Συνέδριο πρέπει να λάβει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της παράταξης. Να δώσει εντολή μετασχηματισμού της παράταξης, για ένα νέο κόμμα, μία νέα σχέση, μία νέα εμπιστοσύνη»

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως «η στιγμή είναι κομβική και πρέπει να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις προς όφελος της παράταξης. Είναι ανάγκη να εκπροσωπηθεί ο χώρος του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά διχασμένος και η Νέα Δημοκρατία ολοένα και δεξιότερα. Εμείς πρέπει να οριοθετηθούμε ως ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που θα δώσει τη μάχη για τη συγκρότηση του μεγάλου χώρου της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα».

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε στους νέους όρους για τη συγκρότηση ενός σύγχρονου κράτους, με νέες δομές αξιοκρατίας και αξιολόγησης, ώστε οι δημόσιοι λειτουργοί να εργάζονται πραγματικά για το δημόσιο συμφέρον και να μην υπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα ή τη γραφειοκρατία. Αναφέρθηκε επίσης σε βαθιές αλλαγές στην Παιδεία με γνώμονα την Αριστεία, από το νηπιαγωγείο έως το πανεπιστήμιο, και στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, καθώς και στην δημιουργία ενός ασφαλιστικού συστήματος που θα υπηρετεί τους νέους εργαζομένους.

Ερωτηθείς για την ενότητα του χώρου της κεντροαριστεράς, ο κ.Κωνσταντινόπουλος δήλωσε απερίφραστα πως «οι πολιτικές πρέπει να ενώσουν τα κόμματα, και όχι οι προσωπικές σχέσεις. Για πολλά χρόνια, το ΠΑΣΟΚ το ένωνε η εξουσία. Τώρα πια πρέπει να μας ενώνει η πολιτική»

Για το λόγο αυτό και τόνισε πως το Συνέδριο «πρέπει να αποφασίσει για πολιτικές. Τι νόημα έχει να είναι κανείς υποψήφιος για το “εγώ” του σε ένα μικρό περιχαρακωμένο ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος; Εμείς που ζήσαμε τα δύσκολα στο ΠΑΣΟΚ, και μάθαμε τι πρέπει να γκρεμίσουμε από το παρελθόν, θα ζητήσουμε στο συνέδριο την σαφή εντολή για το μετασχηματισμό της παράταξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog