Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Οι Αρκάδες ζωγράφου έκοψαν την πίτα τους


Οι Αρκάδες Ζωγράφου για άλλη μια χρονιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδέσμου Αρκάδων «Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 στο κέντρο «Αρχιτεκτονική».

Στην αρχή τους παρευρισκομένους καλωσόρισε η Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Μάρθα Μπέη. Στη συνέχεια  το λόγο πήρε ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Καλύβας, δημοσιογράφος, που αναφέρθηκε στις περιορισμένες δραστηριότητες του Συνδέσμου για τη χρονιά που πέρασε, επισημαίνοντας το γεγονός ότι οι περισσότεροι Σύλλογοι στην Αρκαδία έχουν μικρή σχετικά δράση, λόγων των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν: 
1) Η Ελένη Καλογεράκη, Δημοσιογράφος και Εκδότρια της εφημερίδος «ΤΟ ΣΚΟΝΑΚΙ», για την 20ετή και πλέον πολύτιμη προσφορά και συμβολή της στην ενημέρωση και τον πολιτισμό της περιοχής του Δήμου Ζωγράφου.

2) Ο δεξιοτέχνης μουσικός Γεώργιος Δαλιάνης, Πρόεδρος του Συλλόγου «Ρωμιοσύνη» για την πολύχρονη προσφορά του στην διάσωση και διάδοση του γνήσιου δημοτικού τραγουδιού, του χορού και της παράδοσης. Ο κ.Δαλιάνης το 1993 ίδρυσε το Σύλλογο Φίλων του γνήσιου Δημοτικού Τραγουδιού,  του χορού και της παράδοσης με την επωνυμία «Ρωμιοσύνη» με μέλη σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός του Συλλόγου είναι η αναζήτηση, καταγραφή και μελέτη των παραδοσιακών τραγουδιών και των λαϊκών εθίμων.

Στη συνέχεια την πίττα ευλόγησε ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Θεράποντος Ζωγράφου Πρωτ/ρος π. Χαρ. Πανόπουλος, από Γαλατά Περδικονερίου και έκοψε ο νεοεκλεγείς Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο οποίος ευχήθηκε με τη σειρά του ό,τι το καλύτερο για όλους και την πατρίδα μας.

Τα τυχερά φλουριά της πίττας που αντιστοιχούσαν σε ένα γούρι – φυλακτό του 2015 με άρωμα Βυζαντίου, προσφορά της Μαρία Γαβρήλου, χρυσοχόου – γεμμολόγου, έτυχαν στους Κώστα Βλάση και Ελένη Καλογεράκη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Επίτιμοι Πρόεδροι του Συνδέσμου και πρώην Δήμαρχοι Ζωγράφου Φωτεινή Σακελλαρίδου από Τρίπολη και Γιάννης Καζάκος από Δημητσάνα, ο Αρκάς επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Παναγιώτης Αγγελόπουλος, πολλοί πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και αρκετοί Πρόεδροι ή εκπρόσωποι Αρκαδικών και Ζωγραφιώτικων Συλλόγων καθώς και φορέων του Ζωγράφου.

Η εκδήλωση έκλεισε με βουκολικούς ρυθμούς από το Γιώργο Δαλιάνη, με το κλαρίνο και τη φλογέρα του, καθώς και τραγούδια από τη χορωδιακό τμήμα της Ρωμιοσύνης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog