Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Εγκαινιάσθηκε ο πρώτος ηλιακός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων


Ο καθηγητής Απόστολος Αλεξόπουλος, εκπροσωπώντας τον Υπουργό ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, εγκαινίασε σήμερα το πρωί τον πρώτο αυτόνομο ηλιακό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα, που κατασκεύασε το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος, του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ, του ΑTΕΙ Πειραιά.

Κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε, ανοίγοντας τις εργασίες της Ημερίδας με θέμα : «Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα με Καθαρά Οχήματα : Προοπτικές», που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του ΑTΕΙ Πειραιά, ο κ. Αλεξόπουλος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι :

-Για τη σημερινή Κυβέρνηση, η παραγωγική ανασυγκρότηση και η ανάπτυξη της χώρας – μετά από αρκετά χρόνια υποβάθμισης και διάλυσης της παραγωγικής της βάσης – είναι αδήριτη ανάγκη και κύρια προτεραιότητα για μια προοδευτική διέξοδο από την κρίση.

-Η παραγωγική ανασυγκρότηση οφείλει να είναι βιώσιμη, αειφόρος και με οικολογικό περιεχόμενο.

-Η προστασία του περιβάλλοντος δεν συνιστά «κόστος» αλλά συστατική στρατηγική επιλογή για την αδιάκοπη παραγωγή πλούτου με συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

-Ο τομέας των Ήπιων Μορφών Ενέργειας, όπως των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, αποτελεί έναν από τους αναδυόμενους αναπτυξιακούς τομείς, που αφενός είναι φιλικοί στο περιβάλλον και, αφετέρου, μπορούν να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

-Είναι καθοριστικός ο ρόλος των Ελληνικών Πανεπιστημίων, ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, καθώς και των άλλων Ερευνητικών Ιδρυμάτων, για την εξέλιξη και ενίσχυση των υποδομών όχι μόνο στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, αλλά και της αποθήκευσης της παραγόμενης από τις ΑΠΕ ενέργειας.

-Το σημερινό ερευνητικό αποτέλεσμα του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΑTΕΙ Πειραιά, αλλά και προσπάθειες όπως του Πολυτεχνείου Κρήτης που πρόσφατα βραβεύτηκε για το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που σχεδίασε και κατασκεύασε, καταδεικνύουν τις τεράστιες δυνατότητες των μυαλών των νέων μας, που πρέπει να μείνουν και να εργαστούν στην πατρίδα μας.

-Παρά τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει αυτές τις ερευνητικές προσπάθειες των Ιδρυμάτων.

-Η σημερινή επιστημονική ημερίδα, είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για να αναδειχθούν οι σημαντικές προοπτικές που μπορεί να έχει η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα χρόνια, αλλά και να προβληθεί το έργο των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Πηγή:
amaliadanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog