Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Παράνομη η απόλυση Προέδρου του Σ.Μ.Α. από το ΚΤΕΛ

Παράνομη και καταχρηστική η απόλυση του Προέδρου του Σωματείου Μεταφορών Αρκαδίας από το ΚΤΕΛ.


Χθες απολύθηκε από μέτοχο του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου μεταφοράς Αρκαδίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος,  Στάθης Αργυράκης, μετά από 20 χρόνια δουλειάς και χωρίς να συντρέχει καμία από τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο ν. 1264/1982 για την απόλυση συνδικαλιστικού στελέχους.

Η απόλυσή του ήρθε ως «απάντηση» στις διεκδικητικές ενέργειες του σωματείου για τήρηση της νομιμότητας εκ μέρους του ΚΤΕΛ Αρκαδίας σε ό, τι αφορά το χρόνο εργασίας των οδηγών και πολλά άλλα θέματα και ως κύρωση για την άρνησή του να υπογράψει ατομική σύμβαση με εξευτελιστικές αποδοχές.

Δυστυχώς, σε πολλά ΚΤΕΛ, όπως και της Αρκαδίας, ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων υπό την απειλή της απόλυσης. Η απειλή έχει ήδη πάρει σάρκα και οστά με πολυάριθμες απολύσεις σε όλα τα ΚΤΕΛ της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας ζητά την ανάκληση της απόλυσης, όπως επίσης είναι  επιτακτική η ανάγκη και πολιτικής λύσης στο πρόβλημα που άνοιξε με το πδ 94/2014, το οποίο έχει «λύσει τα χέρια» σε όσους εκβιάζουν τους εργαζόμενους για ατομικές συμβάσεις με εξευτελιστικές αποδοχές.

Η  κυβέρνηση θα πρέπει να αποκαταστήσει τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, και καλούμε  όλους τους εργαζόμενους να συνεχίζουν να αγωνίζονται για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog