Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Στον εισαγγελέα ο Σμυρνιώτης για τα σκουπίδια (video)

Ο Παυλής μας εμπαίζει


Την Δευτέρα 23/3 το μεσημέρι ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης μετέβη στο Δικαστήριο Τρίπολης, προκειμένου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση κατά του δημάρχου Δημήτρη Παυλή και του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, διότι, όπως ανέφερε και στο Δελτίο Τύπου που είχε αποστείλει νωρίτερα,
«δεν υλοποιούν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την για πέμπτη συνεχή φορά έκδοση Απόφασης Κήρυξης του Δήμου Τρίπολης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ο μεν κ. Παυλής ζήτησε και ο κ. Τατούλης εξέδωσε».

Ο κ. Σμυρνιώτης λίγο μετά τις 13:00 επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και κατέθεσε τη μήνυση. Ακολούθως, μίλησε στο ArcadiaPortal εξηγώντας τους λόγους αυτής της κίνησης.
«Συνεχίζεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης. Εμείς προσπαθήσαμε να συμβάλουμε ώστε να καταλήξουμε σε μια λύση, να βρεθεί ένας ιδιωτικός χώρος, προκειμένου να αποσυρθούν εκεί τα απορρίμματα, όπως ορίζει η έκτακτη ανάγκη», ανέφερε ο πρώην δήμαρχος.

Στη συνέχεια, επιτέθηκε εναντίον του δημάρχου: «Ο Παυλής μάς εμπαίζει, έγιναν προσκλήσεις για συμβούλια μόνο με τη συμμετοχή των επικεφαλής, δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Απαράδεκτα πράγματα για τη δημόσια υγεία» και εξήγησε:
«Θα αποστείλουμε την επιστολή που έχει ήδη συνταχθεί, στα αρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης, Περιβάλοντος, και στον Άρειο Πάγο. Η επιστολή εκθέτει όλη την κατάσταση από το 2011 έως σήμερα και τι προτείνουμε εμείς για να λυθεί ώστε έστω προσωρινά το πρόβλημα και να φτάσουμε σε ένα καλοκαίρι καθαρό, γιατί κανέναν μας δεν βλέπω να είμαστε καλά».

«Πρέπει να υπάρξει μια απόφαση», υπογράμμισε ο κ. Σμυρνιώτης. «Τώρα κάνουν διαγωνισμό να τα βγάλουν έξω με την ευθύνη αναδόχου, εμείς διαφωνούμε σε αυτό και δεν συμμετέχουμε. Να βρεθεί ένα γήπεδο εκτός πόλης».

Ως προς τις κινήσεις τις Περιφέρειας, σχολιάζοντας είπε: «Τι να πω, τα γράφει η απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου. Θνησιγενείς οι λύσεις από τη γέννησή τους. Πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία της έκτακτης ανάγκης».

Σε ερώτηση του ArcadiaPortal.gr αν η επαναλειτουργία του ΧΑΔΑ τον βρίσκει σύμφωνο, απάντησε: «Υπάρχει έκθεση των Τεχνικών Υπηρεσιών που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα στους ΧΑΔΑ να χωρέσει ούτε μια σακούλα. Όλοι, πλην του Λεβιδίου, που έχει κάποια χωρητικότητα. Θα έπρεπε να ληφθεί απόφαση να δέχεται το Λεβίδι έστω και τα δικά του απορρίμματα».




arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog