Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

1ο Greek Tourism Workshop στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Greek Tourism Workshop στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας στις 19 & 20 Απριλίου 2015. 


Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου αρμόδιος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο όμιλος Mideast Travel Worldwide και η Tourism Today Events, φορείς με ιδιαίτερη εμπειρία στη διοργάνωση B2B εκδηλώσεων αλλά και βαθιά γνώση της τουριστικής αγοράς των αραβικών χωρών.

Η παρουσίαση έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν τιμώμενη Περιφέρεια.

Στην εκδήλωση, ήταν παρούσα η αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, μέλη της βασιλικής οικογένειας και της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας, ο Έλληνας Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ριάντ κος. Ηλίας Κλουβάτος, ο κος. Θεόδωρος Ξυπολιάς, Σύμβουλος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Τζέντας, εκπρόσωποι του Υπουργείου Τουρισμού Ελλάδος, Περιφερειών, εκπρόσωπος της Aegean Airlines, επιχειρηματίες μεγάλων ελληνικών τουριστικών συγκροτημάτων, Tour Operators, ταξιδιωτικοί πράκτορες και εκπρόσωποι των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Η εκδήλωση είχε τεθεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στόχος του εν λόγω Workshop ήταν η παρουσίαση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδος και ειδικότερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε μια αγορά δυναμική, με απεριόριστες δυνατότητες και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς και η ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος από τη Σαουδική Αραβία προς τη χώρα μας,  με αφορμή και την έναρξη απ’ ευθείας αεροπορικής σύνδεσης από την Aegean Airlines, της γραμμής Αθήνα-Ριάντ, από το καλοκαίρι του 2015.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 1ου Greek Tourism Workshop, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις της Πελοποννήσου και άλλων ελληνικών προορισμών τουρισμού πολυτελείας σε ένα επιλεγμένο κοινό τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων και μέσων ενημέρωσης. Συμμετείχαν 14 κορυφαίες ελληνικές ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 375 συναντήσεις. Παράλληλα, διενεργήθηκαν συναντήσεις των Περιφερειών με εκπροσώπους της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας και business to business επαφές των συμμετεχουσών ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων με τους κατά τόπους Tour Operators και ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Η επιλογή της Σαουδικής Αραβίας στηρίχθηκε αφενός μεν στην ιδιαίτερη δυναμική της αναδυόμενης αυτής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό πολυτελείας και στο συνακόλουθο ενδιαφέρον τουριστικών πρακτόρων της Σαουδικής Αραβίας για την Ελλάδα, αφετέρου δε στη σχετική επιθυμία σημαντικού αριθμού ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων να διεισδύσουν στη νέα αγορά.


Ο εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου στην παρουσίαση για τα θέματα του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος και της επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου που πραγματοποίησε στους ανώτατους κυβερνητικούς εκπροσώπους της χώρας, στους παρευρισκόμενους τοπικούς Tour Operators, στους ταξιδιωτικούς πράκτορες και στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ανέφερε πώς στη σημερινή εποχή οι ελληνοαραβικές σχέσεις χαρακτηρίζονται από στενή συνεργασία και κυρίως στην αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Οι Έλληνες και οι πολίτες της Σαουδικής Αραβίας τρέφουν βαθιά αμοιβαία εκτίμηση για τον Πολιτισμό και την Ιστορία τους, ως οι δύο από τους πλέον αρχαιότερους πολιτισμούς στον κόσμο. Είναι ένας δεσμός που ενώνει και βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Πρέπει να προωθήσουμε τη συνεργασία μεταξύ των δύο Περιφερειών ιδίως στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας, του εμπορίου και των εξαγωγών, καθώς και της  προστασίας και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει όλη την Ευρώπη και αναπόφευκτα και την Ελλάδα, στην Πελοπόννησο την αντιλαμβανόμαστε ως ευκαιρία για ριζική αλλαγή και αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων μας.

Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε ένα μοντέλο τοπικής οικονομίας και τοπικής καινοτομίας, το οποίο θα ανακάμψει και θα αποκτήσει νέα αναπτυξιακή δυναμική. Οδηγός σε αυτή την  Πελοποννησιακή  αναπτυξιακή στρατηγική είναι ο τουρισμός, τα ποιοτικά μας προϊόντα και η προώθηση της πράσινης επιχειρηματικότητας.

Η Πελοπόννησος θα καταστεί ως ο πιο ελκυστικός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου αλλά και ο πιο πράσινος ποιοτικός προορισμός.

Για το λόγο αυτό στην Πελοπόννησο ήδη προχωράμε στην άρση των αντικινήτρων προσέλκυσης επενδυτών, στην εξάλειψη των αγκυλώσεων που προκαλεί η γραφειοκρατία, στην ουσιαστική στήριξη για επενδύσεις στην έρευνα και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών. Είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας όπου ολοκληρώνονται το σύνολο των σύγχρονων οδικών της αξόνων, η Περιφέρεια όπου θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα η μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα μας που δεν είναι άλλα από περιβαλλοντικό δίκτυο «πρασίνων» μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και άλλες μεγάλες επενδύσεις ειδικότερα στο χώρο του τουρισμού και της τουριστικής κατοικίας.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει στο σύνολο της, μια σειρά από μοναδικά και αυθεντικά τουριστικά πλεονεκτήματα. Είναι ικανή να ανταπεξέλθει στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης τουριστικής πολιτικής, που ικανοποιεί κάθε θεματική μορφή τουρισμού.

Επίσης διαθέτει ποιοτικά πιστοποιημένα Πελοποννησιακά προϊόντα που παράγει και εξάγει, τα οποία που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας μας, του πολιτισμού μας και του μυστικού της μακροζωίας.

Η Περιφέρεια, με την ουσιαστική πολιτική που εφαρμόζει, ανοίγει νέες προοπτικές ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πελοποννήσου και της χώρας. Προωθεί αναπτυξιακές και τουριστικές σχέσεις με νέες αγορές όπως αυτή της Σαουδικής Αραβίας. Συμμετέχει και έχει ζωντανή παρουσία σε κάθε εκδήλωση για την προβολή της Πελοποννήσου. Αναπτύσσει δραστηριότητες φιλικές στην επιχειρηματικότητα, που στόχο έχουν τον εμπλουτισμό και τη βελτίωση του επιπέδου του τουριστικού προϊόντος της χώρας, και των προσφερόμενων υπηρεσιών, βασιζόμενη σε πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και γνώσης των προβλημάτων.

Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog