Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΑΛΦΕΙΟΣ 2020:Ο δρόμος για την τοπική ανάπτυξη της Μεγαλόπολης


Μια πρωτοποριακή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα και η πρώτη στο είδος της στη χώρα μας, είναι η ίδρυση της τοπικής ομάδας πρωτοβουλίας "Αλφειός 2020".

Αφορμή ίδρυσης της "Αλφειός 2020" στάθηκαν:
αφενός η αντίληψη της ανάγκης της περιοχής της Μεγαλόπολης, να αναπτύξει νέους πόρους για να μπορεί, όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να μακροημερεύσει,
αφετέρου δε το ευρωπαϊκό πλαίσιο το οποίο δημιουργήθηκε για τέτοιου είδους δράσεις και φέρει τον τίτλο Πλαίσιο των Τ.Α.Π.ΤΟΚ - ΕΣΠΑ 2014/2020.

Το πλαίσιο ΕΣΠΑ αφήνει κάθε δυνατότητα στη φαντασία του πληθυσμού για μια συγκροτημένη και ολοκληρωμένη δράση, η οποία θα φέρει ριζικά αποτελέσματα ανάπτυξης στην εκάστοτε περιοχή που δραστηριοποιείται στο αντικείμενο..
Στην εν προκειμένω ομάδα εργασίας, κάθε μέλος θεωρείται ως ένα νέο απόκτημα το οποίο θα ενισχύσει την πολυφωνία, ούτως ώστε να σχηματιστεί η καλύτερη δυνατή τελική πρόταση.

Ο Μιχάλης Τσουκιάς, μέλος της τοπικής ομάδας πρωτοβουλίας "ΑΛΦΕΙΟΣ 2020", φιλοξενήθηκε την Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 στην "Εκπομπή" με τη Γεωργία Δημητρακοπούλου και μας μίλησε γι' αυτή την πρωτοβουλία...

Ως στόχο της ίδρυσης της "Αλφειός 2020", μας περιέγραφε τον εξής:
Στόχος μας θα είναι μια αναπτυξιακή στρατηγική, βιώσιμη και φιλική προς το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, με ειδίκευση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα και δυνατότητες της περιοχής, που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη διατήρηση και αύξηση του πληθυσμού της περιοχής, την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη βελτίωση των εισοδημάτων.  
Επιπλέον διευκρινίζει:
Δεδομένου ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν προσδιορίσει τους όρους και τις προυποθέσεις υλοποίησης των ΤΑΠΤΟΚ, η ομάδα πρωτοβουλίας θα είναι άτυπη, δε θα λάβει δηλαδή κάποια νομική μορφή, αλλά θα δομηθεί και θα λειτουργεί με αντιπροσωπευτικότητα και διαφάνεια, ενώ θα μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε πολίτης ή οργανισμός δραστηριοποιείται στην περιοχή. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο:




Τα μέλη της προσωρινής διοίκησης:
Ιωάννης Γκιουμές
Σάκης Τζανετόπουλος
Δημήτρης Λυκογιάννης
Μιχάλης Τσουκιάς
Μαρία Καντέλη
Φάνης Καλογερόπουλος
Ιωάννης Φουσέκης


4 σχόλια:

  1. ανιδιοτελώς απο το εσπα....χα χα χα χα χα...
    καλοφαγωτα παιδια.
    οι παρεμβατικες χρηματοδοτουμενες και καλες μασες.
    ρε τζανετοπουλε οταν ηταν ο μπαμπας σου στην περιφέρεια ποσα λεφτα απο το ΕΑΠ πήγαν και που για την μεγαλοπολη? θα διαμαρτυρηθείτε κι ολας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΟΝΟ Δημήτρης Λυκογιάννης-Μιχάλης Τσουκιάς?
    ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ?ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ?
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ ΑΥΤΟΙ Ή ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ. ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ .ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΡΙΒΙΝΤΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΡΕΕΕΕ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα έπρεπε να είναι μέσα στην ομάδά-με (το ΕΣΠΑ) και ο Μπάμπης ο σουγιάς ο γνωστός μας σε όλους. Αυτόν τουλάχιστον θα τον ξέραμε.

      Διαγραφή
  3. Οι ανόητοι ξαναχτυπούν!
    Αντί ορισμένοι να φροντίζετε να μας αποδεικνύετε με κάθε ευκαιρία πόσο βλάκες και μπαστουνόβλαχοι είστε, καλό θα ήταν να αρχίσετε να σοβαρεύεστε και να χρησιμοποιείτε το μυαλό σας πριν καταφύγετε για πολλοστή φορά στο κράξιμο και την προπαγάνδα καλυπτόμενοι πίσω από την ασφάλεια της ανωνυμίας.
    Ούτε εγώ έως σήμερα είχα την παραμικρή ιδέα για τον κύριο Μιχάλη Τσουκιά αλλά αφιέρωσα λίγο χρόνο και άκουσα με προσοχή την συνέντευξη και το τί είναι και σε τί αποσκοπεί αυτή η πρωτοβουλία.
    Κάποιοι όμως είστε τόσο ανόητοι που δεν μπήκατε στον κόπο να ακούσετε την συνέντευξη αλλά σπεύσατε να γράψετε τις βλακείες σας. Αν είχατε ακούσει την συνέντευξη θα μαθαίνατε ποιος είναι αυτός ο Τσουκιάς και πού κατοικοεδρεύει για τον οποίο αναρωτιέστε και ψάχνετε ακόμη. Τα λέει όλα στην συνέντευξη.
    Καλά τί να λέμε τώρα η Μεγαλόπολη είναι τελειωμένη υπόθεση. Και αυτό γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της ζουν στον κόσμο τους, δεν αναλαμβάνουν δράσεις και πρωτοβουλίες και το χειρότερο κράζουν όποιον το κάνει.
    Άλλη μια πρωτοβουλία που θα πέσει στο κενό και το πιθανότερο είναι πως σε έναν χρόνο από τώρα θα αποτελεί ανάμνηση. Κάποιοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία να ξεκινήσουν κάτι, κάνουν άνοιγμα σε όποιον από την Μεγαλόπολη (στον οποιονδήποτε) ενδιαφέρεται να συμμετέχει και στο τέλος εισπράττουν χλευασμό και λάσπη από άτομα που δεν μπήκαν καν στον κόπο να ακούσουν αυτά που είπαν.
    Ο ανόητος ό,τι και να κάνεις ανόητος θα παραμείνει δεν υπάρχει σωτηρία, δεν υπάρχει προοπτική, δεν υπάρχει μέλλον για την Μεγαλόπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog