Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στο bankingnews: Ένα νέο μνημόνιο με αγγλικό δίκαιο θα φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια θέση με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Αποκλειστική συνέντευξη στο bankingnews.gr έδωσε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος. Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής μίλησε για τα πολιτικά τεκταινόμενα, το νέο μνημόνιο που θα υπογράψει συντόμως η συγκυβέρνηση Σύριζα - Ανέλ και την επερχόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής. 


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ακολουθήσει μια υψηλού ρίσκου στρατηγική. Τελικώς τι εκτιμάτε θα συμφωνήσει με την Ε.Ε. σε ένα νέο δάνειο – μνημόνιο;
Απάντηση: Έχω την γνώμη ότι η κυβέρνηση δεν έχει ουδεμία στρατηγική. Χρησιμοποιεί μία γλώσσα μιας ανέξοδης αδιαλλαξίας στο εσωτερικό, ενώ αντίθετα στο εξωτερικό όλα δείχνουν ότι προχωρεί σε έναν συμβιβασμό. Το μοναδικό τους πρόβλημα είναι το πως θα παρουσιάσουν αυτόν τον συμβιβασμό, ο οποίος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και δεσμεύσεις. Εκτιμώ ότι επιθυμεί να συμφωνήσει με την Ε.Ε. σε ένα νέο δάνειο-μνημόνιο, το εάν θα το επιτύχει αυτό είναι μια άλλη υπόθεση.

Παρά την επικοινωνιακή στρατηγική ρήξης η κυβέρνηση δεν φαίνεται να επιθυμεί την ρήξη. Ποια είναι η άποψη σας;
Απάντηση: Όχι μόνον δεν επιθυμεί την ρήξη, αλλά ούτε καν την αναφέρει σαν ενδεχόμενο. Οι μόνοι που αναφέρονται σε αυτήν την πιθανότητα είναι κάποια στελέχη της κυβερνήσεως, τα οποία το πράττουν για λόγους πολιτικής προπαγάνδας προς την εκλογική τους πελατεία.

Πολλοί θεωρούν την Ελλάδα παγιδευμένη. Δεν θα μπορέσει να διασφαλίσει βιώσιμη λύση για το χρέος, ενώ θα υποχρεωθεί σε νέα δανειακή σύμβαση. Ποια η άποψη σας;
Απάντηση: Πράγματι η Ελλάς είναι παγιδευμένη. Για το ύψος που έχει το χρέος δεν υπάρχει λύση.

Μία νέα δανειακή σύμβαση με το αγγλικό δίκαιο και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας θα φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια ακριβώς θέση στην οποία ήταν οι προηγούμενοι κυβερνώντες, τους οποίους κατηγορούσε για προδοσία για την δανειακή σύμβαση, την παράταση της οποίας από τον ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλα στην Βουλή.

Αν η Χρυσή Αυγή ήταν σήμερα στην κυβέρνηση και καλείτο το κόμμα να διαχειριστεί την σημερινή κατάσταση (με έμφαση στην τωρινή κατάσταση) τι στρατηγική θα ακολουθούσατε;
Απάντηση: Η σημερινή κατάσταση είναι πραγματικά εξαιρετικά δύσκολη. Εάν η Χρυσή Αυγή καλείτο να την διαχειριστεί, θα ιεραρχούσε τις άξιες και πάνω απ’ όλα θα έθετε την εθνική ανεξαρτησία.

Θα έλεγε με ειλικρίνεια στον Λαό ότι για να ανακάμψει η χώρα χρειάζονται θυσίες και επιστροφή σε μία αληθινή εθνική οικονομία και παραγωγή. Θα έθετε επίσης ακόμη και το ενδεχόμενο της ρήξης και θα  το έθετε ευθέως γιατί λύση με τα δεδομένα, τα οποία θέτουν οι δανειστές-τοκογλύφοι δεν υπάρχει.

Στην Ελλάδα έχει σημειωθεί μια ιστορική πολιτική και ιδεολογική ανατροπή. Ο ΣΥΡΙΖΑ ένα «κεντροαριστερό κόμμα» κυβερνά, η κεντροδεξιά έχει ηττηθεί και νέα κόμματα έχουν προκύψει. Η Χρυσή Αυγή αυτοπροσδιορίζεται σε εθνικιστικό κόμμα. Ποιος ο ρόλος της σε αυτό το νέο ρευστό πολιτικό περιβάλλον;
Απάντηση: Η μεγάλη ιστορική πολιτική και ιδεολογική ανατροπή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Ευρισκόμεθα ακόμη στην αρχή του τέλους της μεταπολιτεύσεως. Και μόνον το γεγονός ότι αποκαλείτε στην ερώτησή σας τον ΣΥΡΙΖΑ ως… κεντροαριστερό (!) κόμμα δείχνει το ιδεολογικό και πολιτικό χάος που επικρατεί στη δημόσια ζωή.

Τι σχέση μπορεί να έχουν με το κέντρο οπαδοί του Μαρξ, του Λένιν, του Στάλιν, του Τρότσκι και του Μάο; Και όμως! Κάποιοι από αυτούς είναι ακόμη και υπουργοί σε μία κυβέρνηση υποτίθεται αριστερή ΚΑΙ η οποία ανήκει στο ΝΑΤΟ! Λυπάμαι πραγματικά όλους αυτούς που φάγανε τα νιάτα τους τρέφοντας μούσια και φορώντας αμπέχονα, οι οποίοι σήμερα συνομιλούν με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!

Η Χρυσή Αυγή είναι το Λαϊκό Εθνικιστικό κόμμα των Ελλήνων και είναι ο μοναδικός πολιτικός σχηματισμός  με ξεκάθαρο λόγο και Ιδεολογικό στίγμα. Ο ρόλος της σε αυτό το νέο ρευστό πολιτικό περιβάλλον είναι σημαντικός, αφού αποτελεί το μοναδικό πολιτικό κόμμα με σταθερή Ιδεολογία και ταυτότητα.

Εντός και εκτός Ελλάδος θεωρούν πολλοί ότι αν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ ή όταν φθαρεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει η σειρά της Χρυσής Αυγής; Το ερώτημα είναι τι πρέπει να κάνει η Χρυσή Αυγή ώστε να αυξήσει την εκλογική της βάση; Μέχρι τώρα η ΝΔ προσπαθούσε να διεμβολίσει την Χρυσή Αυγή. Έχετε εξετάσει τρόπους για το πώς η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να διεμβολίσει την ΝΔ ή άλλους ιδεολογικούς χώρους;
Απάντηση: Η πολιτική φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι δεδομένη, αλλά δεν θα έλθει τόσο σύντομα όσο ελπίζουν κάποιοι και θα δυναμώσει σίγουρα την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

 Ίσως αυτός να είναι και ένας από τους λόγους που συνεχίζεται η πολιτική της δίωξη. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει πολιτικά διεμβολίσει και την Ν.Δ. και άλλους ιδεολογικούς χώρους.

Στην δυναμική της άνοδο ετέθησαν εμπόδια αφ’ ενός μεν με την δίωξή της, αφ’ ετέρου δε με την πόλωση και την κινδυνολογία των τελευταίων εκλογών.

Η Χρυσή Αυγή θα εξετάσει ένα συνέδριο αρχών και ιδεολογίας μέσω του οποίου θα επιδιώξει να ανοιχθεί στην κοινωνία;
Απάντηση: Μέσα στα άμεσα σχέδιά μας είναι ακριβώς αυτό, δηλαδή ένα συνέδριο αρχών, με το οποίο θα καλέσουμε σε ενότητα όλους τους Έλληνες, οι οποίοι ανησυχούν για τον κατήφορο που έχει πάρει η Πατρίδα μας. Και ο κατήφορος αυτός δεν είναι πρωτίστως οικονομικός, αλλά πολιτικός, ηθικός και πολιτιστικός!


Η Χρυσή Αυγή στιγματίζεται με την υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης. Η κατηγορία εγκληματική οργάνωση είναι δημιούργημα τον ανθρώπων Σαμαρά ή έχουν γίνει λάθη που έδωσαν στην δικαιοσύνη το δικαίωμα να κατηγορεί την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση;
Απάντηση: Οι αποκαλύψεις οι οποίες έχουν γίνει μέχρι τώρα αλλά και η αντίληψη του μέσου Έλληνα είναι ότι η κατηγορία εναντίον ενός ολόκληρου κόμματος ως «εγκληματικής οργάνωσης» είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής σκευωρίας.

Πιστεύω ότι τελικά η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αποκαταστήσει αυτήν την μεγάλη αδικία. Και μόνο το γεγονός ότι μετά την κατηγορία εναντίον μας ως «εγκληματικής οργανώσεως» ο Λαός σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις μας ανέδειξε στην τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας λέει πολλά!

Δικαστική και ηθική δικαίωση θα υπάρξει μόνο αν αθωωθεί η Χρυσή Αυγή στην δίκη που ξεκινάει προσεχώς. Η Χρυσή Αυγή θα τύχει δίκαιης δίκης; Τι εκτιμάτε;
Απάντηση: Πιστεύουμε στην αθωότητά μας και στο ότι από τα όσα θα ακουστούν στην δημόσια δίκη, αυτή χωρίς αμφιβολία θα αναδειχθεί.

Δεν υπάρχει το ελάχιστο στοιχείο το οποίο να συνδέει έστω και έναν βουλευτή της Χρυσής Αυγής με εγκληματικές ενέργειες. Στην πραγματικότητα η κατηγορία αυτή περί «εγκληματικής οργανώσεως» χαλκεύτηκε στα υπόγεια των γραφείων των πολιτικών μας αντιπάλων.

Είστε το μόνο κόμμα (παρ΄ ότι τρίτη πολιτική δύναμη) που δεν έχει χρηματοδότηση, είναι αποκλεισμένο και η κοινοβουλευτική ομάδα διωκόμενη. Ποιοι ήταν οι λόγοι που κάτω από τόσο ακραίες συνθήκες, η κοινωνία κατέταξε στην τρίτη θέση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας την Χρυσή Αυγή; Γιατί η κοινωνία δεν γύρισε την πλάτη στην Χρυσή Αυγή;

Απάντηση: Πράγματι με έναν νόμο παράνομο, φωτογραφικό σε όλες τις περιπτώσεις, μας απέκλεισαν από την κρατική χρηματοδότηση. Όμως, εμείς όχι μόνον συνεχίζουμε να υπάρχουμε, αλλά λάβαμε μέρος και σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Πού βρήκαμε τα λεφτά; Από το υστέρημά μας. Εκεί που τα βρίσκαμε όλα τα χρόνια, σε αντίθεση με τα διεφθαρμένα κόμματα εξουσίας, τα οποία χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια… Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μέσα σε πράγματι ακραίες συνθήκες και με πλήρη αποκλεισμό από τα ΜΜΕ ανεδείχθη στην τρίτη θέση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Η κοινωνία δεν γύρισε την πλάτη στην Χρυσή Αυγή γιατί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όχι απλά είναι η κοινωνία, είναι η πολιτική δύναμη του μαχόμενου Έθνους ενάντια στον εθνομηδενισμό των μαρξιστών και στην στυγνή αντιλαϊκή πολιτική του νεοφιλελευθερισμού.Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/n.-g.-michaloliakos-sto-bankingnews-ena-neo-mnhmonio-me-aggliko-dikaio-tha#ixzz3XHblHFnF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog