Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ζώνης: Νέα και Πρωτοβουλίες


ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ      ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΩΝΗΣ


[#] Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας ευχήθηκαν «ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ» σε όλα τα σπίτια του χωριού με καλαίσθητη χειροποίητη κάρτα, που έγινε καλοδεχούμενη από όλους. Ευχές μέσω Διαδικτύου πήραν και όσα από τα μέλη μας έχουν δώσει το e-mail τους. Οι ευχές μας αναρτήθηκαν δύο φορές (αρχές Απριλίου και μετά το Πάσχα το Χριστός Ανέστη), στο φιλόξενο megalopoli-fm. Τους ευχαριστούμε θερμά. Στην ιστοσελίδα μας www.zounati.wordpress.com στην ενότητα ΠΟΛΥΜΕΣΑ αναρτήθηκε βίντεο με τίτλο «Πάσχα – Βόλτα στη Ζώνη», το οποίο μπορείτε να  δείτε και στο You tube.

[#] Ο καιρός τις μέρες του Πασχα ήταν ιδιαίτερα καλός κι αυτό ευνόησε τους συμπατριώτες και φίλους μας να έρθουν στο χωριό. Η εκκλησία, που λειτουργούσε σχεδόν καθημερινά, ικανοποίησε τους πιστούς, που ήταν περισσότεροι την Μεγάλη Παρασκευή και ιδιαίτερα στην Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο. Εφέτος όμως τα γλέντια με χορούς και οβελίες την Κυριακή της Λαμπρής δεν ήταν όπως παλιά. Ίσως κι αυτά να θυσιάστηκαν στον βωμό της κρίσης, αφού ο κόσμος δεν παύει να είναι προβληματισμένος κι εγκλωβισμένος στα προβλήματα της καθημερινότητάς του. Ευχόμαστε σ’ όλους τους Ζωναταίους, τους συγγενείς και τους φίλους «Χριστός Ανέστη», ευχές για καλύτερες μέρες στον καθένα προσωπικά, στο χωριό και στη χώρα μας. Γιατί η αισιοδοξία και η ελπίδα πρέπει να είναι οι κανόνες στη ζωή μας.

[#] Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών ο συμπατριώτης μας Ανδρέας Ζούζουλας. Η κηδεία του έγινε στον Ιερό Ναό Ζώνης στις 13 Απριλίου 2015. Τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς και φίλους του.

[#] Απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών ο σύζυγος της συμπατριώτισσάς μας Βαγγελιώς Δημ. Λαμπροπούλου, Χρήστος Καρασταμάτης και κηδεύτηκε στις 14 Απριλίου στη Νέα Επίδαυρο. Ευχόμαστε στους δικούς του ανθρώπους να τον θυμούνται και να τον τιμούν πάντα.

[#] Μέλη του Συλλόγου μας πήραν πρωτοβουλία και καθάρισαν από τα σκουπίδια τον χώρο πριν το πρώτο εικονοστάσι του ξωκλησιού του Αγίου Νικολάου του Νέου (που πανηγυρίζει στις 9 Μαϊου), στον δρόμο από Παλιοκάτενα προς Ζώνη. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε. Για την δράση αυτή δείτε εικόνες στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας ενώ την αναμετάδωσε και το Arcadia Portal ανήμερα την Λαμπρή. Τώρα που ο καιρός καλυτερεύει, σίγουρα θα γίνουμε περισσότεροι αυτοί που με την στήριξη – σύμπραξη του Συλλόγου θα βοηθήσουμε να γίνει πιο όμορφο και καθαρό το περιβάλλον του χωριού μας.

[#] Την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 έγινε στο όμορφο ξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και προσφορά γλυκισμάτων. Ο κόσμος του χωριού τίμησε την εκδήλωση  με την παρουσία του.

 [#]  Το όνειρο του Συλλόγου μας να δει την αίθουσα του κτιρίου στ’ Αλώνια να ολοκληρώνεται, ώστε να λειτουργήσει σωστά, σιγά – σιγά πραγματοποιείται. Με την επιμονή μας και την πρόθυμη στήριξη της Δημοτικής Αρχής Μεγαλόπολης, η τοποθέτηση ντουλαπιών στην κουζίνα και η Βιβλιοθήκη, ολοκληρώνεται πολύ σύντομα. Ευχαριστούμε γι’ αυτό την Δημοτική Αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Διονύση Παπαδόπουλο.


                       Ο πρόεδρος του Συλλόγου       Η  Γραμματέας

                      Παναγιώτης Παπαδημητρίου            Μαρία Λαγούδη – Καλόμαλου 


 

   ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
    ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ

 Με ενέργειες του Συλλόγου μας και με την πολύτιμη συνδρομή των ιδιοκτητών της Ταβέρνας - καφέ «ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ», τοποθετήθηκε εντός του καταστήματος ο ειδικός κάδος συλλογής άδειων μπαταριών.

Παρακαλούμε όπως βοηθήσετε στην προσπάθεια ανακύκλωσης με την απόθεση των μπαταριών σας στον κάδο της εταιρείας «ΑΦΗΣ». Σας ευχαριστούμε.

 ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΠΑΚΙΑ 
ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ 
στους συνανθρώπους μας

Σε έναν ειδικό κάδο που θα τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία του χωριού μας, θα μαζεύουμε ΚΑΠΑΚΙΑ (από μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού, γάλατος, αναψυκτικών &  απορρυπαντικών).

Με την δική σας βοήθεια, ο Σύλλογός μας και όλοι μας θα συμβάλλουμε στην μεγάλη και αξιέπαινη  αυτή προσπάθεια ανακούφισης κάποιων συνανθρώπων μας που έχουν πραγματικά ανάγκη.

7 σχόλια:

  1. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο της Ζώνης, που πήρε αυτές τις πρωτοβουλίες για την ανακύκλωση των μπαταριών και των καπακιών. Μακάρι και άλλοι Σύλλογοι της περιοχής μας να τους μιμηθούν. Ευχής έργον θα ήταν να τοποθετηθούν στα χωριά του Δήμου Μεγαλόπολης και Κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού και άλλων υλικών (αλουμίνιο, γυαλί, πλαστικό) ώστε η ιδέα της ανακύκλωσης να φτάσει παντού και να περιοριστούν τα σκουπίδια που πετάγονται στις χωματερές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι σίγουρα με αυτό το πλευρό να κοιμάστε. Την εβδομάδα του Πάσχα για μία ακόμη φορά το απορριμματοφόρο του Δήμου Μεγαλόπολης πέρασε από την γειτονιά μου και είδα πως οι υπάλληλοι άδειασαν μέσα σε αυτό και τους τρεις κάδους. Τους δύο πράσινους με τα κοινά απορρίμματα παρέα με τον μπλε με τα ανακυκλώσιμα δηλαδή. Αυτό έχει γίνει αρκετές φορές και στο παρελθόν (αυτές τους έχω πετύχει εγώ, πόσες άλλες θα έχουν κάνει το ίδιο και δεν το έχω αντιληφθεί ένας θεός ξέρει).
      Φυσικά οι υπάλληλοι δεν ενεργούσαν αυτοβούλως εντολές εκτελούσαν. Τους την έχω στήσει πάντως, την επόμενη φορά που θα γίνει το ίδιο καταγράφονται σε βίντεο (υψηλής ευκρίνειας μάλιστα) και ανεβαίνει αυτομάτως στο διαδίκτυο.
      Όχι πως πρόκειται να ασχοληθεί κανένας ή να λάβουμε απαντήσεις από κάποιον υπεύθυνο, απλά έτσι για να υπάρχουν τα αποδεικτικά. Μαζεύουμε σαν κορόιδα ανακυκλώσιμα κάνοντας διαχωρισμό στα σπίτια μας κι έρχονται οι "έξυπνοι" και τα πετάνε όλα μαζί καταλήγοντας στις χωματερές. Τί να τον κάνετε τον μπλε κάδο λοιπόν στα χωριά όταν τα ανακυκλώσιμα στο τέλος καταλήγουν στην χωματερή, για να έχετε την ψευδαίσθηση πως ανακυκλώνετε;

      Διαγραφή
  2. Και σε μένα έχει τύχει να δω τους υπαλλήλους να αδειάζουν τους μπλε κάδους στο όχημα που έριχναν τα σκουπίδια. Δεν ξέρω αν το έκαναν από άγνοια, δηλ. όλοι οι κάδοι να αδειάζονται μέσα στο όχημα ή εσκεμμένα. Αν ισχύει το πρώτο, κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει, αν ισχύει το δεύτερο τότε να τιμωρηθούν όσοι φταίνε. Αν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έδωσε τέτοια εντολή, να παραιτηθεί άμεσα ή να παυθεί των καθηκόντων του από τον Δήμαρχο. Πάντως κάτι σάπιο υπάρχει με το θέμα της ανακύκλωσης στη Μεγαλόπολη και τελικά ανακύκλωση δεν γίνεται. Γελάνε ακόμη στα χωριά του Δήμου, όταν επί Μπούρα μοιράστηκαν από δύο ειδικές σακούλες για να μαζεύονται τα υλικά προς ανακύκλωση, με την προοπτική της τοποθέτησης στα χωριά των αντίστοιχων κάδων και ακόμη τους... περιμένουν. Ακούνε οι χωριάτες ανακύκλωση και ρίχνουν τα γέλια της ζωής τους. Για τέτοια ωραία ατμόσφαιρα μιλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ποια ανακυκλωση και παπαρες μιλάτε; Το καλυτερο που εχουμε να κανουμε ειναι να ριξουμε ολους αυτους τους αχρηστους στους καδους και να τους πεταξουμε στη χωματερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ότι κάποιοι υπάλληλοι δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους δεν είναι λόγος οι πολίτες να μην ανακυκλώνουν ή να μην προστατεύουν το περιβάλλον. Τι μηνύματα περνάμε στον κόσμο με βρισιές και λόγια που δεν συνάδουν με μορφωμένους ανθρώπους εν έτει 2015; Δεν είμαστε "Μπανανία" ούτε τριτοκοσμική χώρα. Με συνεργασία και διάλογο θα ξεσκεπαστούν αυτοί που φταίνε και θα πάρουν το μάθημά τους. Ο φίλος/φίλη με την κάμερα ας καταγράψει τα ανάλογα περιστατικά, να τα αναρτήσει στο Διαδίκτυο και μετά να επέμβουν ο Δήμαρχος, ο Εισαγγελέας, το αρμόδιο Υπουργείο. Και αν φταίνε οι υπάλληλοι να πάνε σπίτια τους. Τόσοι νέοι ζητάνε δουλειά, να αναλάβουν άλλοι πιο άξιοι. Αν φταίνε οι υπάλληλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως έγραψα πιο πάνω δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω να γίνεται αυτό και φυσικά δεν συμβαίνει με έναν μπλε κάδο αλλά με όλους. Το θέμα είναι πως αυτές τις φορές έχει τύχει να το δω με τα μάτια μου αλλά δεν είμαι παρών σε κάθε αποκομιδή για να πω με σιγουριά πόσες άλλες φορές έχει συμβεί.
      Το ίδιο είχε συμβεί μια φορά και επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ήταν μια περίοδος μερικών εβδομάδων που οι μπλε κάδοι είχαν ξεχειλίσει διότι δεν τους άδειαζε κανένας (κάποιοι συμπολίτες μπορεί να το θυμούνται) και τελικά μια ημέρα πέρασε το απορριμματοφόρο του δήμου και οι υπάλληλοι άδειαζαν όλους τους κάδους στο ίδιο όχημα. Τότε είχα ζητήσει εξηγήσεις από τους υπεύθυνους και η απάντηση που είχα λάβει ήταν πως η εταιρία που είχε αναλάβει την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων της Μεγαλόπολης από την Τρίπολη δεν έστελνε το απορριμματοφόρο για την αποκομιδή παρά τις επανειλημμένες νύξεις του δήμου. Φυσικά η απάντηση δεν με ικανοποίησε γιατί ως αρμόδια αρχή δεν δίνεις εντολή στους υπαλλήλους σου να αδειάσουν τους κάδους ανακύκλωσης παρέα με τους άλλους επειδή η αρμόδια εταιρία δεν έρχεται να τους αδειάσει. Επιμένεις μέχρι κάποιοι να κάνουν την δουλειά τους όπως και είναι υποχρεωμένοι.
      Σήμερα δεν έχω ιδέα ποιος μαζεύει τα ανακυκλώσιμα του Δήμου Μεγαλόπολης καθώς και πού αυτά καταλήγουν όπως φαντάζομαι την ίδια άγνοια έχουν και οι υπόλοιποι συμπολίτες μου.
      Δηλαδή οι υπάλληλοι του Δήμου 5 φορές κάνουν την δουλειά τους κανονικά και την 6η φορά χάνουν τα λογικά τους και αδειάζουν τους κάδους ανακύκλωσης παρέα με τα υπόλοιπα σκουπίδια; Εντάξει μην τρελαθούμε τελείως τώρα.
      Διάλογο κάνεις για να ληφθεί μια απόφαση ή για να βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα. Εγώ δεν έχω δει καμία ανακοίνωση του Δήμου Μεγαλόπολης η οποία να μας ενημερώνει πως υπάρχει πρόβλημα με την ανακύκλωση. Ο διάλογος επίσης προϋποθέτει την ύπαρξη ειλικρίνειας από όλα τα μέρη.
      Όταν λοιπόν κάποιοι ενεργούν εν κρυπτώ και παραβύστω σαν τους κλεφτοκοτάδες χωρίς να έχουν ενημερώσει τους πολίτες για τίποτα δεν κάνεις μαζί τους διάλογο, τους ξεμπροστιάζεις.
      Επειδή τώρα μου δώσατε ιδέες, την επόμενη φορά που θα τύχει να αντιληφθώ να συμβαίνει το ίδιο δεν θα καταγράψω το απορριμματοφόρο μόνο στους κάδους της γειτονιάς μου αλλά κάδο κάδο για να μην βρεθούν τίποτα πονηρούληδες να πουν πως έτυχε να γίνει σε ένα σημείο μόνο και ρίξουν το φταίξιμο στους υπαλλήλους.

      Διαγραφή
    2. Γνωρίζετε αν η ανακύκλωση εφαρμόζεται στα χωριά; Η μόνο στην πόλη της Μεγαλόπολης;
      Ας μην κατηγορούμε έτσι εύκολα τους εργαζόμενους στην καθαριότητα , οι οποίοι προσφέρουν ένα κοινωνικό έργο για όλους μας. Δεν είναι χαζοί ούτε δεν κάνουν καλά την δουλειά τους.
      Η απάντηση είναι πολύ απλή, το πρόγραμμα ανακύκλωσης από όταν ξεκίνησε εφαρμόζεται μόνο μέσα στην πόλη της Μεγαλόπολης και ΟΧΙ στα χωριά. Το γιατί γίνεται αυτό δεν το γνωρίζω.

      Διαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog