Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Πολίτης της Κορινθίας: "Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό!"

Στην στήλη Παραπολιτικά:



Ο Πέτρος Τατούλης να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του!
Κι όμως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ήταν από τους ελάχιστους που συμφώνησε με
την περίφημη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Την ίδια ώρα που ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητά την ακύρωση
της ΠΝΠ και την αναστολή εφαρμογής της, καθώς και προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης ο Τατούλης–ΤΑΤ για τους φίλους του κάνει λόγο για «θορυβώδεις αντιδράσεις ορισμένων θεσμικών εκπροσώπων».

Και συμπληρώνει πως είναι
«στη σωστή κατεύθυνση» ο εσωτερικός δανεισμός αρκεί αυτή η κίνηση «να μην υποκρύπτει καταστροφικές λογικές για την Ελληνική Οικονομία, όπως λογικές κατασχέσεων και ρήξεων, που θα θέσουν σε κίνδυνο τη παρούσα νομισματική θέση της χώρας».
Είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφήσει κανείς αν πρόκειται για στροφή Τατούλη, ή αν είναι κάτι παροδικό και θα περάσει.

Το σίγουρο είναι πως δεν έγινε ξαφνικά από αγάπη στην κυβέρνηση και ενδιαφέρον για την τύχη της
διαπραγμάτευσης.

Ένα πουλάκι, πάντως, μου σφύριξε ότι ενδεχομένως η στροφή Τατούλη έχει μία υπογραφή: Παναγιώτης Νικολούδης.

Αλλά όπως πάντα, το μέλλον «όπερ έδει δείξαι».


Πηγή:
Πολίτης της Κορινθίας




1 σχόλιο:

  1. Ο Τατούλης είναι γατόνι και για όσους δεν βάζουν το μυαλουδάκι τους να δουλέψει ιδιαίτερα φοβούμενοι μην το κάψουν θυμίζω πως έχει αναπτύξει από το πρόσφατο παρελθόν κάποιες επαφές με γερμανούς αξιωματούχους άρα έχει και μια παραπάνω εσωτερική πληροφόρηση.
    Συμφωνία με τους δανειστές θα επιτευχθεί απλά οι "εταίροι" τα παίζουν όλα για όλα ξεζουμίζοντας την Ελλάδα και φθάνοντάς την στα όριά της στοχεύοντας έτσι σε μια υποχώρηση που θα τους επιφέρει μικρότερη χασούρα. Πρέπει να είσαι οπαδός της γκασμοδεξιάς για να πιστεύεις πως δεν θα υπάρξει συμφωνία και θα επέλθει Grexit.
    Ο Τατούλης δεν είναι ηλίθιος και θα το δείτε αυτό στο μέλλον όταν το εγγόνι του Μητσοτακέικου θα στέλνει αιτήματα και θα παρακαλάει την κεντρική κυβέρνηση (το υπουργείο οικονομικών) για χρηματοδοτήσεις.
    Όταν το ταμείο που σε τροφοδοτεί το κρατάει άλλος (κυβέρνηση) δεν κάνεις τον μάγκα όταν σου ζητά προσωρινή συναίνεση, υψώνοντας επαναστατικές παντιέρες απόλυτης αντίθεσης.
    Τα αποθεματικά των ΟΤΑ από πού προήλθαν, από τα ελάχιστα έως μηδενικά δικά τους εισοδήματα ή από τις χρηματοδοτήσεις της κεντρικής κυβέρνησης;
    Οι "επαναστάτες" διοικητές των ΟΤΑ δηλαδή κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα και κομματικά παιχνιδάκια εντυπώσεων. Όσοι από αυτούς επιλέξουν να ακολουθήσουν τον δρόμο που τους δείχνει ο ψυχασθενής Σαμαράς παρέα με το επιτελείο της ΠΟΛΑΝ και του φαταούλα Βενιζέλου θα φάνε τα μούτρα τους.
    Ο Τατούλης έχει συνειδητοποιήσει πως η νέα κυβέρνηση είναι ο αρχηγός του παιχνιδιού πλέον και θα παραμείνει για καιρό ακόμη. Οι αδαείς κομματάνθρωποι έχουν πιστέψει τα περί αριστερής παρενθέσεως που έλεγε ο Σαχλαμαράς, ρητορική όμως που ο ίδιος έχει πλέον εγκαταλείψει κι επισήμως (για όποιον άκουσε την προχθεσινή συνέντευξή του στο mega). Γελοίο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο νέων εκλογών σύντομα. Λέτε να μην ξέρει τα ποσοστά ΠΑΣΟΚ που πιάνει τώρα η ΝΔ; Αν είχε ελπίδες μεταστροφής θα λύσαγε όπως το 2011 που ζητούσε δύο φορές την ημέρα παραίτηση ΓΑΠ και προκήρυξη εκλογών.
    Ο Τατούλης ξέρει τι κάνει, πολιτική λέγεται για όποιον ακόμη ψάχνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog